hits

Robert's Photography and Digital Art | Foto og Photoshop Guider

Blogglisten
Free Mass Ping
Google PingKreativ Bakgrunn

  • 28.04.2016 kl.01:33

Hei på dere. Siden jeg ligger TOPP 10 listen over norske fotoblogger,  vil jeg gi dere denne i kveld. Dette er min første tutorial på den nye siden min og jeg håper du liker den. I dag skal vi se hvordan vi kan forandre bakgrunn og gjøre den litt mer kreativ for å gjøre bildet mer spennende. Her er før og etter bilde så du kan se hva vi skal gjøre. Men først bør du vite at jeg bruker engelsk versjon av Photoshop så alle verktøy beskrivelser vil være på engelsk.

Så da setter vi i bare i gang med det samme. Start med å laste ned bildene du trenger for å følge denne veiledningen her.

Resurser:

Tutorial info:

  • Tidsbruk: ca. 15-20 min
  • Vansklighets grad: Lett
  • Program: Photoshop CC2015


STEG 1: 

Begynn med å åpne portrett bildet og velg Quik Selection Tool (W) så velger du bakgrunnen på bildet. Så går du til Select>Inverse (SHIFT+CTRL+I) så bare gutten på bildet er valgt.

STEG 2:

Gå til Select>Refine Edge (ALT+CTRL+R) og setter Shift Ede til -10% og Feather til 0,5 piksler. Så velger du å sette Out Put To til New Layer with Layer mask. 

Endre navnet på laget til «Boy» (eller hva du selv vil) og fjern orginal laget, det er ikke nødvendig men for ryddighetens skyld kan det være lurt. Da vil Lag panelet ditt se ut som dette: 

STEG 3:

Velg Layer>New Fill Layer>Gradient. Klikk på Gradient for og endre fargene, venstre fargen skal være #a7ced8 og til den høyre fargen velger du #1b4e72. Velg STYLE  Radial og sett SCALE til 200%. Endre navne på laget til «Colour»  og flytt så dette laget under «Boy» laget. 

STEG 4: 

Nå skal vi legge på tekstur til bakgrunnen vi holder på å jobbe med, sørg for at laget «Colour» er det aktive laget du har valgt. Klikk på File>Place Embedded og velg Vintage tekstur bildet du lastet ned i sted. Dette bildet åpnes som nå som Smart Object, tilpass størrelsen på  bildet slik at det matcher med resten. Endre navnet på laget til «Vintage Tekstur» og forandre på Blend Mode til Soft Light. 

STEG 5:

Gjenta forrige steg men velg men velg Anikk Tekstur bildet i stede. Tilpass og trykk Enter. Sett Blend Mode til Multyply og Opacity til ca 45%


 

STEG 6:

Velg så Layer>New Adjustment Layer>Hue/Saturation. Sett Hue til -5 og Saturation til -35. Endre navnet på laget til «Colour reduce»


 

STEG 7:

Nå skal vi lage en Vignett til bakgrunnen ved hjelp av Gradient Fill Layer. Med «Colour reduce» laget aktivt og du har sjekket at du har svart som forgrunnsfarge,  så klikker du på Layer>New Fill Layer>Gradient.  Velg Color to Transparent Gradient. Sett Style til Radial, Scale til 275% og se til at Reverse er haket av og klikk OK. Sett Blend Mode til Overlay og Opacity til 54%. Endre navnet på laget til «Vignette»


 

STEG 8:

Nå skal vi begynne å justere litt lys og farge på portrett bildet så det passer bedre inn med bakgrunnen. Klikk på «Boy» laget for å aktivere det, så klikker du på Layer>New Adjustment Layer>Brightness/Contrast velg og lag en Clipping Mask (se gul markerng bildet under) så justeringene bare får effekt på laget under altså «Boy» laget. Sett verdien i Brightness til -19% og Contrast til 17%. Endre navnet på laget til «Darken boy» 

STEG 9:

Klikk på Layer>New Adjustment Layer>Hue/Saturation og lag en Clipping Mask som i steget over. Endre navnet på laget til «Colour Adjust» Sett Saturation til +5


 

STEG 10:

Nå skal vi gjøre fargene i bildet litt varmere ved å bruke Photo Filter. Klikk på Layer>New Adjustment Layer>Photo Filter og velg Warming Filter (85) la Density stå på 25%. Endre navnet på laget til «Warming Filter» 

STEG 11:

Nå er det bare siste finishen igjen. Vi skal gjøre bildet litt skarpere med High Pass Filteret. Det første du gjør er å klikke på «Warming Filter» laget for å aktivere det, så holder du SHIFT+CTRL+ALT+E, dette gjør at alle lagene du til nå har sammles i ett nytt lag. Gi dette laget navnet «All Layer Merg». Klikk CTRL+J for å kopiere laget, gi dette laget navnet «Sharpen» og sett Blend Mode til Vivid Light. Så klikker du på Filter>Other>High Pass? Sett Radius til 4,5 piksler og klikk OK. 

Når det er gjort er du ferdig og du kan lagre bildet. Sånn ble det ferdige bildet:Jeg håper denne opplæringen har hjulpet deg å forstå hvordan du kan bruke Photoshop til og fjerne bakgrunnen og lage din egen, det er mange måter å gjøre det på så det er bare kreativiteten og fantasien din som kan stoppe deg. Håper dette har vært nyttig for deg og at du kan bruke det på egne bilder med andre varianter. Takk til alle som har kommet til siden min for å se mine bilder og Photoshop Veiledninger.  Følg meg på Facebook for å få de nyeste Photoshop guidene og de nyste blogg innleggene med en gang de blir postet. Har du spørsmål eller andre kommentarer er det bare å bruke kommentar feltet her eller på Facebook. Vil du vise din versjon av bildet eller kansje ett eget er det bare å poste det her også, setter pris på alt av tilbakemeldinger.

 

Hele denne veiledningen kan lastes ned som pdf. Med alle bildene du trenger og psd filen, Det finner du HER NB! Les Readme filen for Veiledningslisensen om opphavsrett og annen informasjon.

 

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #fotograf #photoshop #adobe #tutorial #redigeringsverktoy #bildmanupilasjon #kreatvbakgrunn #kreativ #rpandda #kunst #stock #drammen #bilderedigering #norsk #photoshopguide

8 Kommentarer

Iselin Renée

28.04.2016 kl. 18:31
Takk for tipset :)
Iselin Renée: No problem. Bare hyggelig å dele litt kunskap. Er ikke akkurat world class photoshoper selv heller ??

Maren

28.04.2016 kl. 18:33
Så flink du er, takker for tips. Jeg blogger og har YouTube kanal, elsker bilder og videolaging og er vel over gjennomsnittet glad i bilder og kvalitet:). Skal ta en nærmere titt på dette innlegget ditt:):).
Maren: Foto er gøy. Men siden mitt kamera har tatt kvelden blir det mye mobilkamera. Ikke like stas?? Men er glad i og manipulere bilder også så bruker litt tid på det i stede for å ta så mye bilder selv.

Skal sjekke bloggen din asap

Ane Estil

28.04.2016 kl. 21:27
Å så kult :) Men det så ganske avansert ut :/
Ane Estil: Takk for tilbakemelding. Dette er ikke veldig vanskelig så om du har PS bør du klare det selv også ??

fotogleden

01.05.2016 kl. 20:51
Stilig! Takk for tips :)
fotogleden: Så bra du likte det. Det vil komme flere photoshop tutorials etter hvert, så bare å følge meg så går du ikke glipp av dem ?? takk for tilbakemelding.
Ha en fortsatt strålende søndag

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no