hits

Robert's Photography and Digital Art | Foto og Photoshop Guider

Blogglisten
Free Mass Ping
Google PingHDR ELLER HDRI (High-dynamic-range imaging)

  • 01.05.2016 kl.23:09

I dette innlegget skal jeg snakke litt om HDR eller HDRI bilder og vise dere noen av mine egne. Dette er en teknikk jeg liker og jeg elsker å se hvor skarpe og detaljerte bildene blir.

 

Man finner en masse forskjellige software som man kan bruke i tillegg til Photoshop for å sette sammen ett HDR bilde. Men Photoshop har også en god HDR funksjon. Selv bruker jeg Photomatix Pro , fra HDR Soft, personlig liker jeg dette programmet best, men har prøvd en del andre også.

 

HDR er en teknikk som brukes på bilder for å reprodusere et større dynamisk område for skygge og lys enn det som er mulig med standard digital bildebehandling eller foto teknikker. Det tas sikte på å gjenskape det på samme måte som menneskelige øyet ser det. 
HDR-bilder kan representere et større spekter av luminans nivåer enn det som kan oppnås ved hjelp av flere "tradisjonelle" metoder, som mange virkelige scener som inneholder svært lyse, direkte sollys til ekstrem skygge, eller veldig svak stjernetåker. Dette oppnås ved å ta minimum 3 til 7 bilder med forskjellig eksponering på vært bilde (eks. Ev -1 Ev 0 Ev+1), for så å kombinere disse for å utjevne lyse partier og skygge partiene.

 

På grunn av begrensninger i den grafiske og skjermkontrasten, for å få til ett HDR bilde må man også utvikle fremgangsmåter for å utjene forholdet mellom lys og skygge. Metoden for å gjengi et HDR-bilde til en standard skjerm eller utskrift enhet kalles Tone Mapping. Denne metoden reduserer den totale kontrasten i et HDR-bilde for å gi en mer korrekt visning på skjerm eller utskrifter, og kan brukes til å produsere bilder som ser helt naturlige ut eller man kan overdrive Tone Mapping for gi mer kunstnerisk/surrealistisk HDR bilde.

 

HDR-objektiver er under utvikling av Ricoh-Imaging. Aktuelle bruksområder er prototype objektiver som prøves ut på den internasjonale romstasjonen. Videre utvikling omfatter forbruker objektiver for bruk i dårlige lysforhold for eksempel mørkekjøring. Disse HDR linsene kombinere et laminat av borsilikat karbid og polariserende film til aktivt å begrense intensiteten av forskjellige bølgelengder av lys, hvilket resulterer i et høyere dynamisk område bilde ses med det blotte øye.

 

For å ta bilder med forskjellig eksponering, man sette kamera på ett stativ og bruke fjernutløser for å ungå at kameraet rører på seg i det man tar bildene man skal bruke til ett HDR bilde. Det er IKKE mulig å få perfekt resultat uten dette. Enkelte kamera har innebygget HDR funksjon så bildene blir tatt automatisk med forskjellig eksponering.


Under kan du se noen av mine HDR bilder

OSLO:

 

OSLO 2:

OSLO 3:DRAMMEN:DRAMMEN 2:DRAMMEN 3:DRAMMEN 4:DRAMMEN 5:DRAMMEN 6:ØRNES:Det var noen av HDR bildene mine, du finner alle bildene i denne bloggen og mange flere på min facebook side i albumene HDR og Drammen bla. Hadde satt pris på om du ville følge meg der også. 

 

Sjekk gjerne ut noen av mine andre innlegg også når du først er her:

  1. FREM FRA ARKIVET DEL 1
  2. FREM FRA ARKIVET DEL 2
  3. MINE FAVORITT BIDEREDIGERINGS VERKTØY
  4. GANJALIEN HEADER

 


#natur #by #urban #streetview #Cityscape #landskap #foto #fotoblogg #fotograf #hobby #hdr #photoshop #bilder #Photomatix #bru #tog #stasjon #sommer #lys #bygning #arkitektur #rpandda #drammen #Oslo #ørnes 

8 Kommentarer

Anne Grethe Seljordslia

01.05.2016 kl. 23:57
Så flotte bilder!
Anne Grethe/FotoSeljordslia: Tusen hjertelig takk for det

dvergpinschere i mitt hjerte

02.05.2016 kl. 09:03
Virkelig flott bilder! men jeg liker de best helt naturlig jeg da..Har ikke prøvd meg på noe photoshop..Redigerer bare bildene mine i Picasa.. Men sikkert morsomt å "leke" litt med bildene også! Flott innlegg!
dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen hjertelig takk for det. Ja det er artig å leke seg litt og prøve nye ting.

Tone V.

02.05.2016 kl. 10:21
Wow som det er blitt tatt ut fra en tegneserie virkelig stilige bilder :)
Tone V.: Tusen hjertelig takk for det.

Lifeadventure

02.05.2016 kl. 15:15
Nydelige bilder! Liker virkelig hvordan du redigerer bildene :)
Lifeadventure: Tusen hjertelig takk. Er ikke proff på redigering, men har da holdt på noen år så noe bør jeg ha lært ??

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no