hits

Robert's Photography and Digital Art | Foto og Photoshop Guider

Blogglisten
Free Mass Ping
Google PingFROST TEKST EFFEKT "TUTORIAL"

 • 30.07.2016 kl.02:15

Lag en tekst effet av en blanding av lagstiler, former, filtre og justeringer. For å få det resultatet du ønsker. 

Tutorial for Fotobloggen Robert's Photography And Digital Art

I denne guiden skal jeg vise dere hvordan dere kan lage en tekst som ligner på logoen i filmen Frost. Dette er ypperlig for deg som har barn og ønsker å lage f.eks bursdags invitasjoner etc. Jeg skal etter beste evne ta deg igjennom steg for steg så du enkelt kan følge denne guiden. Det du vil lære i dag er å lage/designe vinterlig teksteffekt ved å bruke Lag ,Stiler, Former, Tekstur og Justeringer. Håper du lærer noe nytt og at du selv kan bruke det du lærer til egne prosjekter. 

Så da setter vi likeså godt i gang, men først BØR du laste ned resursene jeg har brukt i denne guiden, linker til resursene finner du nedenfor sammen med litt generell info om guiden.  

NB! SkyFlipped og Start PSD filene kommer fra ett Photoshop magasin som heter Photoshop Creative  

RESURSER:  

TUTORIAL INFO:  

 • Tidsbruk: ca. 60 min.  

 • Vansklighets grad: Middels  

 • Program: Photoshop CC2015 

STEG 1:  

Start med å åpne start.psd filen du forhåpentligvis har lastet ned allerede, om ikke finner du linken over. Så velger du Text Tool(T), sørg for at du har hvit som forgrunns farge og svart som bakgrunnsfarge. Så velger du hvilken font du vil bruke, jeg har brukt Book Antiqua Bold og satte størrelsen til 72 pt. Skriv så inn teksten du selv ønsker, Jeg skrev FROST. Så bruker du Move Tool(V) for å plassere og tilpasse teksten du har skrevet. 

STEG 2:  

Trykk CTRL+J for å kopiere teksten laget.Trykk CTRL+T for å velge Free Tranforme Tool, høyreklikk på lerretet , og velg deretter Rotate 90 Degrees Clockwise.Trykk så enter Enter for å godta valget ditt.

STEG3:                                               

Gå til Filter>Stylize>Wind. Choos Method: Wind og Direction: From Right. Klikk på OK
Så trykker CTRL+F tre eller fire ganger for å legge på filteret flere ganger, dette gjør vi for å få bedre effekt av filteret. Så klikker du CTRL+T for å velge Free Tranforme Tool, høyreklikk på lerretet , og velg deretter Rotate 90 Degrees Counter Clockwise. Trykk så Enter for å godta valget ditt. Velg MoveTool(V) og dra dette laget under det orginale tekst laget.  PS!Det kan være lurt og gi lagene dine egne navn for lettere og holde oversikten når man i store prosjekter har mange lag. 
 

STEG 4:  

Klikk på Add Layer Mask-knappen i lagpaletten. Deretter velger Brush Tool(B) og velger en Soft Round Brush med 40% Opacity. Sett forgrunns fargen til svart. Så bruker du Brush Tool(B) for å skjule deler av "vind stripene", dette vil gi mer variasjon og ett mer realistisk inntrykk av "vindstripene". Det er smart og bruke forskjellig størrelse på børsten når du holder på med dette. 

PS! Når du bruker Masker på bildene dine er det greit og vite at du kun kan bruke Svart og Hvit som farge, Svart Skjuler/fjerner det du måtte ønske, mens Hvit gjøre det synelig igjen om du vil. Om du har forandret på fargene så Trykker du bare på D  for å forgrunns/bakgrunns fargene tilbake til Svart og Hvit, Trykker du X vil forgrunns  fargen skifte til å bli bakrunns farge og omvendt. 

STEG 5:  

Klikk på Layer Thumbnail, og gå til Filter>Blur>Gaussian Blur, sett Radius til 3px. Klikk på OK


Så klikker på FX knappen som er nederst i lagpaletten, og velger å legge til Outer Glow effekten. Jeg bruker en type blå farge (#3366cc) og setter Blend Mode til Screen. Så bruker jeg følgende innstillinger for å få ønsket effekt: 

 • Opacity: 75% 
 • Noise: 100% 
 • Spread: 0% 
 • Size: 4px 

Så klikker du OK. Trykk så CTRL+J to ganger, så senker du Opacity på de kopierte lagene til 50%. Så kan du bruke Move Tool(V) for å kompensere om nødvendig. Klikk på det øverste laget for å velge det, hold inne Shit og klikk på det nederste laget (IKKE DET ORGINALE TEKS LAGET, BARE DE MED "WIND STREAKS"), da har du valgt alle 3 lagene med "Wind Streaks", Så Trykker du CTRL+G  for å legge disse i samme gruppe, gi gruppen navnet "WIND STREAKS" 

STEG 6:  

Velg det opprinnelige teksten laget. Klikk på lagpalettens FX knapp igjen, velge så  Bevel and Emboss. Så bruker du disse innstillingene:  

 • Style: Inner Bevel  
 • Technique: Chisel Hard 
 • Depth: 100% 
 • Size: 55p 
 • Soften: 0px  

Behold dialogboksen åpen for neste steg.  

STEG 7:  

Velg Inner Glow på venstre side av dialogboksen. Bruk en blå farge (#3366cc) og så bruker jeg følgende innstillinger for å få ønsket effekt: 

 • Opacity: 75%  
 • Noise: 0%  
 • Choke: 50%  
 • Size: 100px 

Nå skal vi legge til  Outer Glow. Bruk en annen blå farge (#247aef) og så bruker jeg følgende innstillinger for å få ønsket effekt:  

 • Opacity: 75% 
 • Noise: 40% 
 • Spread: 15% 
 • Size: 115px 

Behold dialogboksen åpen for neste steg. 

STEG 8:  

Til slutt legger vi på litt textur til teksten. Velg Pattern Overlay. Prøv å eksperimentere litt med de Standard mønstrene som følger med Photoshop CC. Her brukte jeg Wax Crayon on Charcoal paper fra Artistic Surfaces kategorien, og så bruker jeg følgende innstillinger for å få ønsket effekt:  

 • Blend Mode: Liner Burn  
 • Opacity: 60% 
 • Scale: 500% 

 Klikk OK, og trykk CTRL+J for å kopiere tekstlaget. 

STEG 9:  

Gå til File>Place Embedded, legge SkyFlipped.jpg og trykk Enter.Set Blend Mode til Linear Light. Trykk ALT+KLIKK mellom dette laget og den dupliserte tekstlaget å klippe det (Clipping Mask), du kan også (ALT+CTRL+G). Fiks størrelsen og plasseringen med Move Tool(V) så de lyse områdene er på bunnen av bokstavene. Gi dette laget navnet "SKY TEXTURE" 

STEG 10:  

Klikk på Add Layer Mask knappen i lagpaletten. Velg Brush Tool(B) og velge en Soft Round Brush med 35% Opacity. Sett forgrunns fargen til svart. Så bruker du Brush Tool(B) for å tone ned de mørkeste områdene.  

STEG 11:  

ALT+KLIKK og dra det orginale tekst laget over Sky Texture laget for å kopiere tekst laget. Dra de fx ikonet ned til lagpaletten's søppelbøtte-knapp for å fjerne stilene. ALT+KLIKK mellom dette laget og Sky Texture laget for å klippe (Clipping Mask), Du kan også bruke (ALT+CTRL+G) som gjør akkurat det samme. 

STEG 12:  

I lagpaletten, senk FILL til 0%. Klikk på lagpaletten i FX-knappen, velg Bevel and Emboss,  og så bruker jeg følgende innstillinger for å få ønsket effekt:   

 • Style: Inner Beve 
 • echnique: Chisel Hard 
 • Size: 45px 
 • Highlight Mode Opacity: 100% 

Klikk Contour til venstre og velg Cone Preset . Hold dialogen åpen  

STEG 13:  

Velg Outer Glow. Bruk en aqua farge (#00e4ff) og satt så bruker jeg følgende innstillinger 

 • Blend Mode: Screen 
 • Opacity: 100% 
 • Spread: 60% 
 • Size: 40px 

Klikk OK. Hold inne ALT mens du klikker Layer Mask knappen. Ved å Holde ALT inne når du legger til en Layer Mask skjuler du innholdet i bilde, legg merke til at nå er Maske Thumbnailen er nå svart og ikke hvit som den normalt ville vært. Sørg for å sette forgrunns fargen til hvit. 

STEG 14:  

Velg Gradient Tool(G). Velg Foreground to Transparent preset , Radial style, og Opacity 100%. Klikk og dra ut i små områder for å gjøre dem lysere. Forsterke effekten ved å male med Brush Tool(B) og en kunstnerisk Børste som f.eks Chalk. Husk og sett forgrunnsfargen til svart før du begynner male over områdene du vil, Forandre på størreslen på børsten og mal med forskjellig Opacity. 

STEG 15:  

Klikk på Add new Fill or adjustment Layer-knappen i lagpaletten, velg Solid Color. Bruk denne fargen #8188b4. Klikk på OK. Sett Blend Mode til Soft Light. Om du ikke er fornød kan du klikke CTRL+J for og kopiere laget, og eksprimentere med Blending Modes og Opacity til du blir fornøyd. Da ser det ferdig bildet ut som det under:

Tutorial for Fotobloggen Robert's Photography And Digital Art

Jeg håper denne guiden har hjulpet deg å forstå hvordan du kan bruke egenskapene som Layers, Styles og Blending Modes har til dine egne prosjekter. Og det er jo bare å legge til flere elementer som jeg har gjort på bildet under. Linkene til resursene finner du helt i starten av denne guiden. Det er i grunnen bare din egen kreativitet som kan stoppe deg.

Tutorial for Fotobloggen Robert's Photography And Digital Art

Takk til alle som har kommet til siden min for å se hva jeg holder på med, det setter jeg utrolig stor pris på.Du finner meg også på Facebook . Har du spørsmål eller andre kommentarer er det bare å bruke kommentar feltet her, Mail eller på Facebook. Da sier jeg takk for nå og så håpwer jeg du leser mitt neste innlegg også.

Hele denne veiledningen kan lastes ned Frost Tekst Effekt Bundle i .RAR  eller .ZIP

klar til å laste ned.Frost Tekst Effekt Bundle inneholder alt du trenger for å følge denne guiden.  

NB!LesReadmefilen forVeiledningslisensenom opphavsrett og annen informasjon. 

Så håper jeg vi høres snart igjen.

 

Robert's Photography And Digital Art All Rights Reserved ©2016   

  Denne guiden er skrevet av: Robert Pedersen

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #fotograf #photoshop #adobe #tutorial #redigeringsverktoy #bildmanupilasjon #texteffect  #kreativ #rpandda #kunst#stock #drammen  #bilderedigering #norsk #photoshopguide 

 

 

5 Kommentarer

Anne Grethe Seljordslia

30.07.2016 kl. 02:22
Hm, dette tror jeg går an å overføre til Photoshop touch sånn delvis hvertfall :) moro å prøve seg fram litt :)
Anne Grethe: Tror nok PS Touch blir litt i minste laget, men om du får det til blir jeg mektig imponert. Du har ikke samme mulighetene på Touch versjonen som på PC.

Anne Grethe Seljordslia

30.07.2016 kl. 02:59
Jeg vet :) men får til litt med touch også. Men langt fra det du får til!
Anne Grethe: Jeg vil anbefale deg å gå for Foto pakken til adobe Foto pakke, koster rundt enn 100 lapp i månden og du får med både Photoshopp CC og Lightroom pluss masse annet følger jo med så klar.
Anne Grethe: https://creative.adobe.com/nb/plans?promoid=695P7SPW&mv=other&store_code=no

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no