hits

Robert's Photography and Digital Art | Foto og Photoshop Guider

Blogglisten
Free Mass Ping
Google PingKJEMPEN I BYEN «TUTORIAL»

  • 02.08.2016 kl.12:10

Hei, velkommen til nok en Photoshop guid. Dette kommer til å være en ganske enkel guid, men hvis du gjør det riktig kan du ende opp med en fantastisk resultat. I denne guiden vil jeg vise deg hvordan du kan simulere en stor mann som ligger midt i en park. Du trenger bare 2 stock bilder og fantasi. Alt er mulig i Photoshop. 


 Dette er hva jeg skal gjøre i denne Photoshop Guiden: 

Tutorial for Fotobloggen Robert's Photography And Digital Art

Som jeg sa at du trenger bare to bilder for denne guiden. Jeg brukte premium stock bilder, men hvis du ikke kan kjøpe dem jeg skal gi deg noen alternativer du kan arbeide med. 

RESURSER:    

  

TUTORIAL INFO:    

  • Tidsbruk: ca. 60 min.    
  • Vansklighets grad: Middels    
  • Program: Photoshop CC2015    

Også huske på at avhengig av bildene du bruker, må du kanskje gjøre forskjellige farge- og kontrastjusteringer enn de du ser på denne opplæringen. 

ALTERNATIVE BILDER: 

BYER: 

MENNESKER: 

Så da kan vi sette i gang med å jobbe med å manipulere bildet. Dette kommer til å bli knall bra 

STEG 1:    

Det første jeg gjorde var å se om bildene mine passer sammen, så det første jeg gjorde var og grovt fjerne mannens bakgrunn hjelp av Pen Tool(P), her trenger vi ikke være så nøye for vi må renske/rens (clean) bildet senere uansett. Så plasserte jeg modellen i parken i byen. Du må nok tilpasse størrelse o.l for å få det til og passe. Å få størrelsen riktig er viktig fordi hvis du gjør din modell for stor eller for liten effekten er ikke så kult.

Når modellen er plassert kan vi gå i gang med å rydde opp og gjøre ett mer nøyaktig utvalg og fjerne resten av bakgrunnen.


STEG 2:   

Når modellen er plassert må vi også gjøre noe med byggningene i front. Velg laget med byen, trykk CTRL+J og kopier dette laget, gi dette laget navnet «byggninger» Bruk Quik Selection Tool(W), og merk byggningene i front. Når du har merket/valgt byggningene klikker du på Add Layer Mask (dette er en teknikk som kalles non destructive editing), om det valgte området ikke ble helt perfekt kan du bruke Brush Tool(B) for å fikse opp i dette. Klikk på lagets maske thumbnail og gjør deg ferdig. Så flytter du dette laget over laget med modellen. PS! Svart skjuler/fjener, mens hvit gjøre det motsatte


STEG 3: 

Nå skal vi skal vi få vekk gress fra hode, her bruker jeg Clone Tool(S)  og Patch Tool(J). For å være på den sikkre siden bør du kopiere laget med Modellen, så du ikke ødelegger bildet. Dette er bare en ekstra sikkerhet om du ønsker.


Å fjerne gresset fra området rundt armene er litt utfordrende fordi der finner vi gradient skygge. Bruk Patch Tool(J) på de områdene som er enkle, mens du bruker Clone Tool(S) på de litt mer trikki områdene. For å få best mulig resultat bør så mye som mulig av gresset fjernes så det ikke ser unaturlig ut når vi er ferdige.


STEG 4: 

Klikk på Create new Layer(Shift+CTRL+N), gi dette laget navnet ?kropps skygge? Du må huske å ALT+klikke mellom det nye laget og laget med modellen for å lage en Clipping Mask. Så velger du svart som forgrunns farge, vi skal bruke Brush Tool(B) til denne oppgaven. Jeg bruker en Soft Round Brush med en Opacity35% og Flow 70%. Så maler du over de lyse delene på armene. Sett Blend Mode til Soft Light.


Klikk på Create new Layer(Shift+CTRL+N), gi dette laget navnet ?lys? Du må huske å ALT+klikke mellom det nye laget og laget ?kropps skygge? for å lage en Clipping Mask. Så velger du hvit som forgrunns, vi skal også bruke Brush Tool(B) til denne oppgaven. Jeg bruker en Soft Round Brush med en Opacity35% og Flow 70%. Så maler du over skyggene på venstre side av modellen, mal også litt på høyre side, men med lavere Opacity. Sett Blend Mode til Screen.


Nå skal bruker jeg ett par Adjustment Layers for å gjøre meg ferdig med justeringene jeg skal gjøre på modellen. Klikk på Add new fill or Adjustment Layer, velg Levels og se bildene under for innstillingene jeg brukte. Husk at dette laget skal også være en Clipping mask til modellen, så blir ikke bakgrunnsbildet påvirket. Klikk på Add new fill or Adjustment, velg Color Balance og se bildene under for innstillingene jeg brukte


STEG 5: 

Trolig er det viktigste her skygger. Uten skygger på denne komposisjonen blir det  helt urealistisk, og slett ikke bra i det hele tatt. Siden lyskilden kommer fra venstre side, jeg maler jeg skyggene på høyre side av modellen. Når du arbeider med skygger du må tenke i 3D og huske hvor hoved lyskilden er.

Så det ert lurt og studere bildene du bruker, og ser etter skygger som allerede er i scenen fordi de kan hjelpe deg med å bestemme retning og tettheten av skyggene som du oppretter. (dette er jeg ikke veldig flink til, men skal prøve så godt jeg kan). I dette tilfellet en god ledetråd kommer fra trærne fordi du kan se at venstre side av trekronene er alle feremhevet i lys mens høyre siden er i skyggen. Så det ga meg ett hint om hvor jeg skulle legge på skygge.

Velg Brush Tool(B) og en Round Soft Brush med Opacity 60% og Flow 80% så er det bare å male skyggene du trenger. Om skyggene ser for harde og unaturlig ut kan du gå til Filter>Blur>Gussian Blur sett Radius til mellom 5-10px (prøv deg litt frem), du kan også senke Opacity til Laget til skyggen.


NB! Det er lurt og male skyggene på flere lag så får du bedre kontroll på hvordan resultatet blir.

Det er i utgangspunktet det vi trenger å gjøre. Alt som gjenstår å gjøre nå er noen generelle justeringer.

Post Editing

Jeg liker alltid å gjøre dette i et eget dokument som jeg kaller Post-Editing. På den måten bevarer jeg det opprinnelige bildet. Så velger du hele lerretet med hurtigtasten Ctrl+A og gå til Rediger>Copy Merged. Opprett et nytt dokument som er like stort som det du holder på med (mitt er 1500px * 1500px), og lime inn kopierte bildet og kopiere det bare i tilfelle.

STEG 6: 

Post-Editing delen har jeg lagt noen filtre for å gjøre scenen mer episk, for å si det på den måten. Så Med det nye dokumentet valk trykk CTRL+J for å kopiere laget og konvertere det til et Smart Objekt.

For å gjøre det høyreklikker du på lag på paletten og velg Convert to Smart Object. Grunnen til at jeg konvertert dette til et smart objekt er fordi jeg skal bruke et Lighting Filter som ikke kan tilbakestilles med mindre du bruker på ett Smart Object. Nå går du til Filters>Render>Lighting Effects og bruke innstillingene som vises i bildet nedenfor. Legg merke til at så fort du har lagt til Lightning Effect filteret blir ett Smart Filter opprettet. Dette lar deg endre innstillingene på Lightning Effect filteret vi nettopp brukte.


 

STEG 7: 

Den generelle fargen på scenen er skal fobedres  med gradient map, color filter, photo filter, hue and saturation og gradient fill justeringer for å få rett stemmningen i bildet.

Bare å følge alle innstillinger og Blending Modes som vist i bildet under.


RESULTAT:

Tutorial for Fotobloggen Robert's Photography And Digital Art

Takk til alle som har kommet til siden min for å se hva jeg holder på med, det setter jeg utrolig stor pris på.Du finner meg også på Facebook. . Har du spørsmål eller andre kommentarer er det bare å bruke kommentar feltet her, Mail eller på Facebook.  Jeg har laget en versjon til av bildet hvor jeg brukte NIK Color Efex Pro filtre. Synes ikke det ble så ikke det heller. Du kan se det under.

Tutorial for Fotobloggen Robert's Photography And Digital Art
Det var alt for denne gang. Har du lært noe nytt? Her er ser du slutt resultatet, ble ikke så verst eller? 

Så da sier jeg takk for nå og så håper jeg du får en flott dag videre. Enjoy

Vi snakkes!   

  Robert'sPhotography And Digital Art All Rights Reserved ©2016      

Denne guiden er skrevet av: Robert Pedersen   

    

#foto#fotoblogg#fotograf#hobby#fotograf#photoshop#adobe#tutorial #bildmanupilasjon #adjustmentlayer#lightningfilter #light #shadow #kreativ#rpandda#kunst#stock#drammen#bilderedigering#norsk#photoshopguide   

   

   
Jeg har plassert min blogg i Drammennorske bloggkart!

2 Kommentarer

Anne Grethe Seljordslia

02.08.2016 kl. 17:59
Knallstilig! Absolutt forviderekommende i Photoshop :) du er knallflink!
Anne Grethe: Takk for det, er bare nybegynner, selv om jeg har holdt pånoen år. Men om du har PS og bruker litt tid på det. Så er det ikke så vanskelig å lære, man må bare prøve og feile. Det er derfor jeg skriver disse guidend, så kansje flere får lyst til å leke litt med bildene sine

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no