hits

Robert's Photography and Digital Art | Foto og Photoshop Guider

Blogglisten
Free Mass Ping
Google PingDyreparken Del 1

  • 02.08.2016 kl.23:39

Har prøvd å rydde litt i bilde arkivet mitt. Har så sykt mye bilder, og da dukket disse fra Kristiandsand Dyrepark  opp. Så jeg tenkte hvorfor ikke dele disse med dere. 

Dyreparken er Norges største familieattraksjon, med over 1 million besøkende årlig. Destinasjon Dyreparken omfatter også Badelandet, Scandic Dyreparken Hotel, og ikke minst sjørøverhotellet Abra Havn med sine 171 leiligheter. Vi tilbyr også flere andre typer overnatting, alt fra hotell til camping.

Bildene er riktig nok fra 2014, men jeg vil likevel vise dem frem. Det er så mange bilder at jeg må dele dem i flere innlegg. 

Alle bildene her er tatt med Sony A200 med en Tamron AF 70-300 F/4-5,6 Di LD Tele macro 1:2

Vi hadde 3 utrolig flotte dager i parken med knall vær. Unga løp rundt i startn på dagen og var like spente hver da. Og jeg som er så glad i å ta bilder fikk en unik mulighet til å få noen bilder av dyr jeg ellers ikke vil ha mulighet til å ta. Så jeg var vel like gira som unga om ikke mer. Jeg kommer til å skrive litt om vært dyr også, så det ikke bare blir foto prat. 

 "In the wall


Litt artig tilskuer plass egentlig, blir en stillestående mini safari. Og til tider var det trangt om plassen også. 

"Walk of love"

SONY DSC

F-stopp:  F/5.0  
Eksponeringstid: 1/200 
ISO: 100 
Brennvidde: 120.00mm 

Sjiraffen er verdens høyeste dyr. Den kan bli nesten seks meter høy og veie 1,5 tonn.  

Sjiraffene i Dyreparken har en stor "savanne" som de deler med elandantiloper, blissbukker, struts og sebraer. I tillegg har de en stall hvor det er veldig høyt under taket slik at de skal få plass. Høyet serveres i krybber høyt opp på veggen.  

Hvis du ser nøye på sjiraffene  kan du se at alle har ulikt mønster. 

Det finnes ni underarter av sjiraff som kan skilles fra hverandre på mønsteret på pelsen. Begge kjønn har en brunflekkete pels med et unikt mønster. Dette fungerer som kamuflasje. 

Den lange halsen til sjiraffen har bare syv halsvirvler, like mange som oss mennesker og de fleste andre pattedyr. Men halsvirvlene er mye lengre, større og tyngre enn hos andre dyr. På halsen har sjiraffen en man. 

"Prinsen" 

SONY DSC

F-stopp: F/5.0 
Eksponeringstid: 1/125 
ISO: 400 
Brennvidde: 135mm 

 Kjempeløvfrosken er en kompakt frosk med et stort hode, en rund kropp og korte tykke bein. Fargen varierer fra grønn til grønnblå, noen ganger med hvite flekker. Frosken kan skifte farge til mer brunlig etter omgivelsene eller hvis den føler seg truet eller stresset. 

Kjempeløvfroskene er store grønne frosker som er eksperter på å kamuflere seg blandt bladene.  

Tærene og fingrene er utstyrt med hefteskiver. Dette gjør at den kan holde seg fast på selv lodrette flater. I tillegg skiller frosken ut et sekret som gjør at magen suger seg fast til underlaget. Den kan klatre høyt opp i trærne hvor den grønne fargen kamuflerer frosken blant bladene. Pupillene er vannrette og den har en gullfarget øyenfarge. Fingrene er frie, mens mellom tærne er det en liten svømmehud. Bakbeinene er kraftige og brukes til å hoppe med, forbeina er mindre og tar imot støtet når den lander. Frosker mangler hale. 

"Siesta" 

SONY DSC

F-stopp: F/5,6 
Eksponeringstid: 1/500 
ISO: 100 
Brennvidde: 300 

Løven er et stort kattedyr med kort pels med farger som varierer fra lys brunlig, sølvgrå og til dyp brungul. På magen og brystet er pelsen lysere. Halen er sort og litt buskete på enden. Hannløvens brøl kan høres på ni kilometers avstand. 

I løveflokken i Dyreparken er det syv løver. I 2007 kom to hannløver og to løvinner til Dyreparken fra en dyrepark i Danmark. Året etter fikk begge løvinnene unger.  

Hannløven er det eneste kattedyret som har man. Manen ligger som en krans rundt hodet og er mørkere enn pelsen, noen ganger nesten sort. Hunnene er mindre i størrelse enn hannene. Løven har svært god hørsel og luktesans, og et godt syn. 

Løven kan være aktiv alle tider av døgnet, men er hovedsaklig aktiv om natten og ved solnedgang og soloppgang. Den er ganske sløv, og kan bruke opp til 20-21 timer om dagen til å slappe av. De fleste løvene oppholder seg i et område hele året, men noen følger etter byttedyr når de beveger seg store avstander for å finne mat. 

 "Den Sorte Dame" 

SONY DSC

F-stopp: F/2.4 
Eksponeringstid:  1/1100 
ISO: 100 
Brennvidde: 4,28mm 

Den sorte dame er sjørøverskipet til Terje Formoes oppdiktede sjørøverskikkelse Kaptein Sabeltann. 

En modell i full størrelse ble bygd ved Risør Trebåtbyggeri under ledelse av Ole Jacob Broch og Ingar Sørensen i 1993 som kulisse til teaterforestillingene med Kaptein Sabeltann i Dyreparken i Kristiansand. Det var sistnevnte som sto for designet av skuta. Det tok kun 3 mnd fra byggingen startet til sjøsettingen i Risør. Den ble døpt av Wenche Foss på Aker Brygge i 1994. Den ble så seilt til Kristiansand. 

Da Den sorte dame hadde tiårsjubileum i 2003, fikk parkgjestene møte skuespillere utkledd som Kaptein Sabeltann og hans menn ombord i båten hver gang den kjørte. Våren 2005 ble Den sorte dame restaurert. 

"Kjøttmeis"

SONY DSC

F-stopp: F/5.0 
Eksponeringstid: 1/125 
ISO: 400 
Brennvidde: 180mm 

Kjøttmeis  (vitenskapelig navn Parus major) er en fugl i meisefamilien. 

I Norge finnes den i hele landet. Kalles også kjøtterik, tertitt.

Lengden er cirka 15 cm, og vekten er fra 14 til 20 g. Fuglen er den største i meisefamilien. 

Kjøttmeisen har et svart hode med hvite kinn og en svart stripe langs den gule undersiden. Hos hannen er denne stripen breiere enn hos hunnene. Ryggen er grønnaktig, mens stjerten og vingene er blåaktige. Unge fugler har ofte litt mattere farger enn de eldre fuglene. 

Før jeg sier at det er nok, så leke jeg meg litt med en Photoshop Action som spliter bildene i Tiles (fliser på norsk), har ikke testet den før nå, men må si den har potensiale.Du kan laste den ned GRATIS HER, En video om hvordan den fungerer finner du HER

 

Håper du likte bildene mine og du finner andre versjoner av de samme bildene på min Facebook side.  

Robert'sPhotography And Digital Art  All Rights Reserved ©2016

Opphavsretten til bildene.: Robert Pedersen

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #redigeringsverktøy #rpandda #natur #kristiandsand #dyrepark #dyr #badeland #adobe #photoshop #photomatix #Nik #colorFX #adobe #photoshop #sommer #fakta

 

4 Kommentarer

Tone

03.08.2016 kl. 11:55
Amazing pics :)
Tone: Thank you :)

dvergpinschere i mitt hjerte

04.08.2016 kl. 14:48
Herlige bilder!!
dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen hjertelig takk for det ;)

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no