hits

Robert's Photography and Digital Art | Foto og Photoshop Guider

Blogglisten
Free Mass Ping
Google PingMETODER FOR Å LAGE EGENDEFINERT VANNMERKE OG AUTOMATISERING AV VANNMERKING "TUTORIAL" DEL 2

  • 06.08.2016 kl.23:27

Bør du vannmerke bildene dine eller ikke? Mang en fotograf har kjempet for og i mot dette spørsmålet, og det skjer helt sikkert ennå. Ett vannmerket bilde,  får jo ett element i seg som kan virke forstyrrende og ødelegge bildet, men nå som man deler bilder på nett i stor skala er det også en større fare for uautorisert bruk av bildene dine, så vannmerking en grei måte å hindre det på. Heldigvis er det å lage ett vannmerke i seg selv veldig enkelt, og jeg skal vise deg hvordan nå. 

Nå skal du få se hvordan du lager ett egendefinert vannmerke ved å bruke Pattern(Mønster) i Photoshop

 

Her er oversikt over hva vi skal gå igjennom:

 

TUTORIAL INFO:

  

·         Tidsbruk: ca. 5-10min (per del) 

·         Vansklighets grad: LETT 

·         Program: Photoshop CC2015  

 

METODE 2: Lag egendefinert Pattern vannmerke 

Om du har lest det første innlegget i denne serien følger du Steg #1 og #2 før du begynner på denne, om du ikke har fått med deg første delen så kan du gå inn HER og se. 

STEG 1: 

Trykk CTRL + T og dra i hjørnene av teksten rundt så det er i 45 graders vinkel. Du kan også angi -45,00 under Angle i transformeringsverktøykasse på toppen: 

 

Sånn skal teksten din se ut nå: 

 

Dette er egentlig ikke en nødvend,, men det vil gjøre  at vannmerke ser bedre ut.. Du kan også endre tekstfargen til hvit hvis du vil. Jeg liker lyse vannmerker best så jeg gjør det.


 

STEG 2: 

Som i sted skal vi beskjære teksten, velg Crop Tool(C). Ikke beskjære det for nære - la det være litt ekstra plass. Ellers så kan vannmerkevirke for sammen klemt.

Når dette er gjort, gå til Edit ->Define Pattern. Gi det nye mønsteret et navn og trykk OK

STEG 3:

Nå  åpner det bildet som trenger å bli vannmerket. Jeg bruker bare det samme som jeg gjorde i den føste guiden.

Når Kikk på Add a new Adjustment and Fil Layer i lagpaletten, så velger du Pattern... Finn så ditt rgrndefinerte Pattern og sett Scale til 118%

 

Vannmerket er nå synlig over bildet, men det ser ikke helt riktig.

For å gjøre dette, velger du  Overlay  under  Blend Mode og setter den til 100%

Resultatet på bildet ser langt bedre enn om Blend Mode var satt til Normal se bildet under


 

Pattern Vannmerket  er nå ferdig! Og er nå klar for bruk på bildene du ønsker og vannmerke. 

Men hva om vi skulle vannmerke dusinvis av bilder? Hvor lang tid ville ikke det taom du skal bruke disse metodene manuelt? Men det finnes en raskere løsning.

Og er heller ikke så fryktelig vanskelig, takket være Photoshop som har "Batch" Tool  og Actions som er enkle å bruke. Og det er det vi skal se på neste gang

Takk for at du tok turen innom min fotoblogg, det setter jeg utrolig stor pris på. Du finner meg også på Facebook 

FORIGE DEL                                                                                                                                                                             NESTE DEL

 
 

Robert's Photography And Digital Art  All Rights Reserved ©2016

Opphavsretten til bildene.: Robert Pedersen

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #fotograf #photoshop #adobe #tutorial #watermark #custom #brush #batch #action  #kreativ #rpandda #kunst#stock #drammen  #bilderedigering #norsk #photoshopguide

6 Kommentarer

dvergpinschere i mitt hjerte

07.08.2016 kl. 08:51
Flotte tips!
dvergpinschere i mitt hjerte: Takk for det

Lise Brevik

07.08.2016 kl. 21:28
På tide at det ble en slik blogg!:) Men ser ikke så mye vits i vannmerker egentlig for selv om man har vannmerket bildet så kan jo folk viske det ut igjen i photoshop og eller fjerne det på andre vis? men det er en flott bruk om det bare ikke vært så enkelt å "viske" ut eller fjerne vannmerket.
Lise Brevik: usen takk. Så bra du liker bloggen min, håper du finner noe du kan dra nytte av. Kommer mer etter hvert når jeg får tid.
Det er riktig at man ganske enkelt kan fjerne vannmerket på ett bilde med Photoshop, men det kan ødelegge bildet også så det er ikke så lett å få det til å se bra ut. Men når det er sagt er det uansett en fordel å vannmerke bildene for å beskytte dem, det gjør det vanskeligere å stjele bildene dine. Og om du legger til Meta data også blir det enda vanskeligere å stjele bildene dine :) Bra du sier det så man kan få litt diskusjon rundt temaet

Iselin Renée

09.08.2016 kl. 08:53
Takk for tipset :)
Iselin Renée: Bare hyggelig det. Håper du drar nytte av det da

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no