hits

Robert's Photography and Digital Art | Foto og Photoshop Guider

Blogglisten
Free Mass Ping
Google PingHvordan lage DEMON ØYER med Photoshop CC2015

  • 28.08.2016 kl.23:15

Hei igjen folkens, da er det på tide med en ny Photoshop guide. 
Nå skal jeg lære dere å lage "Alien/Demon Eyes" på ett profilbilde. Er kansje ikke den mest nyttige guiden jeg har eller kommer til å skrive, men teknikkene kan brukes til andre ting også. Jeg bruker ett bilde av meg selv som du kan laste ned for å følge denne guiden ved å klikke på linken under. Men du kan også bruke ett eget bilde også så klart. PS! Jeg har redusert størrelsen på bildet du kan laste ned, men det er fortsatt brukbart til å bruke i denne guiden for det.
Så da setter vi bare i gang med en gang. Start med å åpne Photoshop og velg ditt bilde, eller bruk det du kan laste ned her.


TUTORIAL INFO: 
  • Tidsbruk: ca. 15-20 min. 
  • Vansklighets grad: Lett 
  • Program: Photoshop CC2015 

RESURSER: 

Tar sjansen på at det er okay å redigere bilde av meg. Husk om du bruker bildet og poster din versjon på nett må dere kreditere meg med link til fotobloggen min, på følgende måte:

Orginal Foto: Robert Pedersen (Link til Bloggen)

Her ser du før og etter bildet:

Tutorial for Fotobloggen Robert's Photography And Digital Art
FØR OG ETTER 

Steg 1: 
Åpne profilbildet du ønsker å bruke, kopier bakgrunnen ved og trykke CTRL+JSTEG 2: 
Nå skal vi male øynene svarte. Zoom inn på ett av øynene ed å trykke Z eller CTRL + + til du er nær nok. Så lager vi ett nytt lag Shift+CTRL+N og kall det nye laget for "Øye farge".

 STEG 3: 
Velg så pensel verktøyet B og mal øynene svarte. Det var hoveddelen av jobben, neste vi må gjøre er å legge på detaljene på øyet så de ser mer ekte ut.
STEG 4:  
Den første detaljen vi skal prøve å legge til er lysrefleksjoner, det gjør at øyet ser mer realistisk ut. Så, på et nytt lag Shift+CTRL+N  og kall laget "øvere refleksjon" velg en liten myk børste og mal øvere del av øyet (Prikk-prikk, og så en linje etter kurven av øyet og ytterligere en prikk, dette gjelder det venstre øyet, motsatt på høyere) som på bildet under, viktig at du bruker fargen hvit og maler på øynene med.
STEG 5:

For å redusere grovheten/skarpe kanter skal vi bruke Gaussian Blur. Det gjør du ved å gå til Filter>Blur> Gaussian Blur, så setter du Opacity til 80 % og du bør få et resultat som du kan se nedenfor

STEG 6:

Nå skal vi malen en ny linje på den nederste delen av øyet, opprette et nytt lag Shift+CTRL+N kall det "Nedre Refleksjon" og med en myk Børste B lager en tykkere linje som du kan se på bildet under.

STEG 7:

Så må du bruke en god mengde Gaussian Blur, velg Filter>Blur> Gaussian Blur og sett Opacity til 35%, Fill til 59% slik at linjen blir en fin lysrefleksjon som vil gjøre din fremmed øye ser enda mer realistisk. 
STEG 8:

For å gi en bedre kontrast jeg kommer til å opprette et nytt lag Shift+CTRL+N  mellom øyne laget  og Øvre refleksjon laget og så vil male et stort svart merke rundt øyet som du kan se. Og til slutt legge på en god mengde Gaussian Blur (Filter>Blur> Gaussian Blur), her satte jeg Radiusen til 21,4 piksler. Dette vil redusere kontrasten mellom øyet og huden rundt det.
Grunnen til at jeg ikke skriver akkurat innstillingen jeg bruker på vær enestehandling er fordi du trenger å se og føle hvordan det ser hver gang du bruker det selv (PS! Du kan se noen innstillinger via bildene om du er usikker), det finnes ingen en perfekt måte så juster slik du liker det og vil ha det, og du vil få ett flott resultat, det er jeg sikker på. Her er det bare å prøve og feile, men husk og lagre ofte så slipper du uhell.

Det var alt for denne gangen, og det var vel ikke så vanskelig? Her ser du det ferdig bildet:


 

Tutorial for Fotobloggen Robert's Photography And Digital Art
FINAL
Har du fulgt denne veiledningen å laget ditt eget profil bilde med Alien/DEMON Eyes? Da vil jeg gjerne se det du har gjort. Her skal jeg vise deg at mulighetene er mange og at det bare er fantasien som stopper deg. Her er en annen versjon med samme bildet:


 

Tutorial for Fotobloggen Robert's Photography And Digital Art
FINAL VERSION 2


Takk for følget og jeg håper du liker mine veiledninger og at du lærte noe nytt. Så ses vi om ikke lenge!  
Å ikke glem at du finner meg på Facebook  og setter pris på følgere og Likes der også.  Så får du ha en fortsatt fin dag og kose deg med foto rellaterte aktiviteter.

Du finner alle Photoshop Guider jeg har skrevet på denne fotobloggen HER

 

Robert'sPhotographyAnd DigitalArt All Rights Reserved ©2016      

Denne Guiden er skrevet av: Robert Pedersen   

  
    

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #fotograf #photoshop #adobe #tutorial #bildmanupilasjon #shadow #kreativ #rpandda #kunst #selfie #drammen #bilderedigering #norsk  #guide  #demonøyne #fotomanupilasjon #portrett 

  

 

 

13 Kommentarer

Henriette Celin

28.08.2016 kl. 23:29
Så kult!
Henriette Celin: Tusen takk. Har du PS vil jeg gjerne se din versjon om du har lyst å følge guiden ??

Henriette Celin

29.08.2016 kl. 08:40
SV: Har dessverre ikke det (:
Henriette Celin: sjekk ut creative cloud, er tilbud på fotopakken nå om det ikke er for seint ??

dvergpinschere i mitt hjerte

29.08.2016 kl. 08:51
Uff..liker ikke sånne øyne..hihi..men kul effekt!
dvergpinschere i mitt hjerte: Takk. Je det er en kul effekt ??

Henriette Celin

29.08.2016 kl. 09:17
SV: Å, kult. Takk ^^
Henriette Celin: bare hyggelig. Du finner link i ett av mine tidligere innlegg om du ikke finner det ??

Henriette Celin

29.08.2016 kl. 09:19
SV: Ja ok (:

Janne

29.08.2016 kl. 12:40
åå så kult:D
Janne: takk for det

Wenche - Glade Fotografer

31.08.2016 kl. 17:32
Stiiiiilig! Må visst snart investere i PS jeg også :)
Wenche: Takk for det. Om du vil lære deg litt Photoshop er det bare å bruke google og youtube der finner man masse greier. Men jeg vil også legge ut en del Photoshop tutorials her også så bare å følge siden min.
Ha en god lørdag

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no