hits

Robert's Photography and Digital Art | Foto og Photoshop Guider

Blogglisten
Free Mass Ping
Google PingLAG EN HVAL OPP I SKYENE KOMPOSISJON  Photoshop «TUTORIAL»   

  • 24.09.2016 kl.20:16

Hei Igjen. 

Jeg har en forkjærlighet for fotomanupilasjoner hvor man bruker flere bilder for å lage en helt ny komposisjon, jeg liker alt fra surrealistiske bilder, dark art til fantasy. Det å bruke flere bilder og skape bilde kunst digitalt er undervurdert i kunst verden. De som ikke maler, tegner o.l er ikke akseptert som kunst. Så i dag skal vi lage en surrealistisk foto manipulasjon, som vise hvordan man kan lage noe nytt ut av flere bilder, denne er ganske enkel så det bør ikke være noe problem for noen å følge den.

Disse bildene starter vi med

 

Prossesen
Før man prøver seg på å lage en egen komposisjon er trengs det litt planlegging til. Her er kortversjonen av gangen fra ide til ferdig bilde:
  • Man trenger en ide
  • Man trenger bildene (enten egne bilder eller fra forskjellige side man kan laste ned, her er det viktig å lese hva slags rettigheter man har når man bruker andres bilder)
  • Planlegge rekkefølgen man setter bildene sammen i komposisjonen

Dette er tre punkter som kan hjelpe deg på veien i å produsere ditt eget digitale kunstverk.

Men da setter vi i gang. Begynn med å starte Photoshop og følg godt med, for nå skal vi skape litt digital kunst sammen ved å sette sammen flere bilder til noe nytt og spennende.

Er du klar? Har du lastet ned bildene du trenger? (se link til kildene under)

RESURSER:   

 

TUTORIAL INFO:   
  • Tidsbruk: ca.1 time+   
  • Vansklighets grad: Middels   
  • Program: Adobe Photoshop CC   

  

STEG 1: 

Last ned bildene du trenger til denne opplæringen. Link finner du rett over her, og åpne Bildet av skyene. Så åpner du bildet av hvalen, og velger Quik Selection Tool(W)  og «maler» over hvalen for å velge den, vær nøye så du får med deg hele hvalen. Velg Add Layer Mask.

Bilde Steg 1

 

STEG 2:   

Velg Move Too(V) og dra hval bildet over til Bildet med himmel som du åpnet i sted. Trykk CTRL+T tilpass størrelsen og plasser hvalen der du ønsker. Zoom litt inn og høre klikk på Layer Mask og velg Select and Mask(Refine Mask på noen versjoner). Bruk innstillingene som på bildet under. Klikk OK

Bilde Steg 2

 

STEG 3: 

Velg Create new Fill or Adjustmenent Layer>Color Balance. Hold nede  ALT+ Venstre  klikk  for å lage en Clipping Mask. Bruk innstillingene som på bildet under.

Bilde Steg 3

 

STEG 4: 

Åpne bilde av Jenta.  Gå til Filter>Camera RAW Filter... (SHIFT+CTRL+A) Bruk innstillingene som på bildet under. Velg Quik Selection Tool(W)  «mal» over Jenta  for å gjøre ett valg. Så klikker du på Add Layer Mask. Zoom godt inn for og sjekke valget og gjør de nødvendige justeringene for ett så perfekt valg som mulig.

Bilde Steg 4


STEG 5: 

Vel Move Too(V) og dra jente bildet over til Prosjektet du holder på med. Trykk CTRL+T og tilpass størrelsen på det nye laget. Kall dette laget  Jente.  Viktig og ikke gjøre laget for smått, vi må fikse litt på det først. Mens laget er valgt og masken aktiv, høyre klikk og velg Apply Layer Mask . Zoom inn mot hode partiet. Velg Smudge Tool, Velg børsten du har lastet ned tidligere. Velg passende størrelse på børsten og mal over håret for få det til og se mer naturlig ut.

Bilde Steg 5


STEG 6: 

Høyre klikk på «jente»laget og velg Convert to Smart Object. Trykk CTRL+T for å velge Free Transforme Tool, tilpass størrelsen og plasser jenta på hode til hvalen. Klikk på Add Layer Mask og Zoom inn på jenta og mal med en Soft Round Brush med Opacity100%, Fjern deler av føttene til jenta så meste parten av gresset ikke er synlig.

Bilde Steg 6

 

STEG 7:

Velg Create new Fill or Adjustmenent Layer>Color Balance. Hold nede  ALT+ Venstre  klikk  for å lege en Clipping Mask. Bruk innstillingene som på bildet under.

Bilde Steg 7


STEG 8:  

Velg og aktiver «Hval» laget, klikk Create a New Layer, kall laget for «Skygger».  Sett Forgrunnsfargen til #1c1c1c og velg Brush Tool(B), velg en Soft Round Brush med Opacity50 % og mal skyggene, se bildet under. Senk lagets Opacity til ca 80%

Bilde Steg 8


STEG 9:   

Klikk på det øverste laget. Så åpner du bildet av fuglene. Dra det over til prosjektet du holder på me, kall laget for «fugel». Trykk CTRL+T og tilpass og plasser. Velg Rectangular Marquee Tool(M) og mer rundt den minste av de to fuglene. Høyre klikk inne i det valgte området og velg Layer via Cut. Velg det nye laget og kall det «fugl 2» og plasser det litt lenger bak. Senk Opacity på begge fugle lagene til 80%

Bilde Steg 9


  
STEG 10:  

Velg Create new Fill or Adjustmenent Layer>Solid Color bruk fargen #121212. Klikk på lagmasken for å aktivere den. Velg Gradient Tool(G), sørg for at du har svart som forgrunnsfarge nå, Bruk Radial Gradient og trekk en linje fra høre mot venstre(se bildet), gjør dette 2 ganger men ikke helt likt som forige linje. Sett Opacity til 37%

Bilde Steg 10


STEG 11:   

Velg Create new Fill or Adjustmenent Layer>Curves. Velg den blå kanalen og bruk instillingene som på bildet, Velg den Røde kanalen og bruk instillingene som på bildet. Så velger du RGB og bruk instillingene som på bildet

Bilde Steg 11


STEG 12:   

Velg Create a New Layer(SHIFT+CTRL+N), Velg #bf9962 og mal med en Round Soft Brus med 50% Opacity  som vist på bildet. Trykk CTRL+T og gjør det du malte større og finn rett plassering, sett Blend Mode til Soft Light. Sett Opacity på børsten tibake til 100%. Velg Create a New Layer(SHIFT+CTRL+N) og mal på nytt som på bildet. Trykk CTRL+T og gjør det du malte større og finn rett plassering, sett Blend Mode til Screen og sett Opacity til 100%

Bilde Steg 12


STEG 13:

Velg Create new Fill or Adjustmenent Layer>Color Balance, bruk innstillingene som vist på bildet under. Mens øverste laget er valgt hold SHIFT+CTRL+ALT+E. Dette gjør at alle lagene blir flettet sammen til ett lag uten at orginal lagene blir borte.

Bilde Steg 13


STEG 14:  

Velg Filter>Blur Gallery>Iris Blur  - Se bildet under

Bilde Steg 14


Det var faktisk alt du trengte å gjøre for å få bildet til å se ut som dette: 

Det ferdige bildet


Takk for følget og jeg håper du liker mine første Lightroom veiledning og at du lærte noe nytt. Så ses vi om ikke lenge!   
Å ikke glem at du finner meg på Facebook  og setter pris på følgere og Likes der også.  Så får du ha en fortsatt fin dag og kose deg med foto rellaterte aktiviteter. 

Du finner andre  Photoshop Guider jeg har skrevet på denne fotobloggen HER  Og mine Lightroom Guider HER

  

 
  

Robert'sPhotographyAnd Digital Art All Rights Reserved ©2016     

  Denne guiden er skrevet av: Robert Pedersen  

  

#foto#fotoblogg#fotograf#hobby#fotograf#adobe

#tutorial #fantasy #bildemanipulasjon #surrealistisk #bildekunst

#rpandda  #drammen  #bilderedigering#norsk

#photoshopguide


 

4 Kommentarer

dvergpinschere i mitt hjerte

24.09.2016 kl. 23:26
Nyyyydelig!! og ja, jeg syns det gøy å leke og eksprimentere litt med bilder..men det tar jo såååå med tid!! For om man først begynner, så blir man jo helt oppslukt..og holder på... Flotte tips!!
dvergpinschere i mitt hjerte: Takk for det. Ja man får litt oppheng når man først begynner.

Henriette Celin

24.09.2016 kl. 23:41
Så kult! Likte spesielt det å kunne lime inn en person med på en slik bakgrunn (:
Henriette Celin: Tusen takk. Ja det er enkelt og sette inn en person på en annen bakgrunn men her er det viktig å jobbe med lys og skygge for at det skal se naturlig og ekte ut

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no