hits

Robert's Photography and Digital Art | Foto og Photoshop Guider

Blogglisten
Free Mass Ping
Google PingHvordan forandre størrelsen på flere bilder i Photoshop 

  • 11.12.2016 kl.13:47

Hei Folkens, nå kommer ett lite Photoshop tips man kan ha bruk for med jevne mellomrom

Selv om det er relativt enkelt å skrive en handling for å endre størrelsen på en serie med bilder i Photoshop, er det enda enklere å få Photoshop til å gjøre alt arbeidet for deg. Photoshop kommer ett skript som åpner, endrer størrelse og lagre en serie med bilder for deg - svært raskt. 

Ved å bruke Batch process i Photoshop kan du enkelt forandre størrelsen på flere bilder samtidig uten at du må gjøre samme handling på vært enkelt bilde. Det er ganske enkelt og jeg skal nå vise hvordan det gjøres. 

STEG 1: 

Velg File > Scripts > Image Processor. Dialogboksen bildeprosessor viser en enkel fire-trinns prosess for å endre størrelse på bildene. 


STEG 2: 

Nå velger å enten endre størrelsen på bilder som allerede er åpne i Photoshop (hvis du har dem åpne), eller klikk på Velg mappe og velg en mappen med bilder du vil endre størrelse på  (jeg legger kopi av bildene i egen mappe for å ha full kontroll og oversikt). Velg Inkluder alle undermapper for å inkludere alle undermapper i den valgte mappen. 


STEG 3: 

I dialogboksen velger du hvor du vil lagre bildene. Hvis du velger å Lagre i Samme mappe, oppretter Photoshop en undermappe til bildene slik at du ikke trenger å bekymre deg for å overskrive original bildene. Hvis en undermappe med samme navn allerede eksisterer, vil Photoshop lage en mappe til med samme navn, men legger til et tall til mappenavnet slik at du fortsatt ikke vil miste filene dine. Alternativt kan du velge ett annet sted å lagre mappen med bildene som er forandret. 

STEG 4: 

I dialogboksen skal du nå velge filtypen du skal lagre bildene som. For web er det opplagte valget JPEG, du kan lese innlegget jeg har skrevet om bildefilformatee HER om du vil vite mer.

Så må du velge kvaliteten på fila. Du kan velge mellom 0-12 hvor 12 er høyeste kvaliteten. For bedre farge gjengivelse på nettet, velger du Konverter profilen til sRGB og sikre at ICC-profil er haket av på bunnen av dialogboksen. 

For å endre størrelsen på bildene, velger du Resize to Fit boksen og velger maksimal bredde og høyde for det endelige bildet. For eksempel, hvis du skriver 1500 for bredden og 1000 for høyden, bildet vil bli endret slik at den lengste siden av et bilde, enten det er i stående eller liggende format vil være 1500*1000 piksler (jeg bruker ofte denne innstillingen for bildene jeg poster på min Facebook side). Bildene blir skalert i forhold, slik at de ikke blir forskjøvet ut av form. 

Bredde og høyde målene kan også ha samme verdi, så du kan for eksempel angi en bredde på 1200 og en høyde på 1200 om man ønsker det. 


STEG 5: 

Om ønskelig kan du lagre i et annet bilde format, ved å velge ett annet alternativ, du kan også lagre det samme bildet i forskjellige formater og på ulike størrelser i en prosess. Du kan også velge å bruke en Photoshop Action på bildene, om ønskelig. Du kan lese mer om actions HER, ett innlegg jeg skrev for noen år siden for en annen side jeg hadde den gang.

Når du er klar, klikker du på Run og bildene vil automatisk bli åpnet (hvis de ikke allerede er åpne), skaleres, lagres og lukkes. 
 
For å se dine endrede bilder, velger du File > Open og naviger til mappen du spesifiserte bildene skal lagres. Hvis du velger å lagre som JPEG, vil bildene være i en undermappe kalt JPEG, for PSD i en mappe kalt PSD og så videre. Du kan også åpne mappen med bilder via Windows så klart, så lenge det ikke er lagret som PSD trenger du ikke Photoshop for å se bildene. 
 
 
Så når du trenger å endre størrelsen på en masse bilder for opplasting til Internett, for eksempel, er Photoshop Image Processorscript en måte å gjøre jobben nesten smertefri. 

Takk for følget og jeg håper du kan dra nytte av disse tipsene. Så kommer det noe nytt om ikke lenge!  
Å ikke glem at du finner meg på Facebook  og setter pris på følgere og Likes, og nå finner du meg på Flickr også. Så får du sove godt og kose deg med foto rellaterte aktiviteter igjen i morgen.

Vi høres

Du finner alle Photoshop Guider jeg har skrevet på denne fotobloggen HER

Robert's Photography And Digital Art 

All Rights Reserved ©2016

Denne guiden er skrevet av: Robert Pedersen

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #fotograf #photoshop #adobe #tutorial #photoshoptips

#rpandda  #drammen  #bilderedigering #norsk #photoshopguide 

#Batchprcess #script #endrestørrelse

 

7 Kommentarer

dvergpinschere i mitt hjerte

11.12.2016 kl. 14:14
Flotte tips! :-)
dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk for det

lisebrevik

11.12.2016 kl. 22:28
For et flott tips. Takk! Lært mye av deg i photoshop :) Jeg lurte på en ting.. Jeg gjorde en liten tappe å laste ned leie photoshop på norsk, er det mulig og endre språk til engelsk i etterkant?
lisebrevik: Takk for tilbakemeldingen. Så bra du kan bruke noe av det jeg skriver om, det setter jeg pris på. Ja, det er fult mulig å forandre til engelsk, jeg kan godt skrive en post om hvordan man gjør det om du ønsker. Er ikke så vanskelig ??
lisebrevik: da er en guid på hvordan du forandrer språket ute så bare ta en titt

lisebrevik

14.12.2016 kl. 23:44
Setter veldig pris på om du skriver en post om det på hvordan man endrer språket ja! :)
lisebrevik: Bare hyggelig. Håper du fikk noe ut av denne posten.

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no