hits

Robert's Photography and Digital Art | Foto og Photoshop Guider

Blogglisten
Free Mass Ping
Google PingRetusjering av portretter og mennesker - DEL 2 Munn og Tenner

  • 18.12.2016 kl.16:25

Dette er andre Del i serien om Retusjering av portrett bilder

Men før du begynner å retusjere portrert bilder og forventer flotte resultater, er det viktig å merke seg at jo bedre kvalitet bilde du begynner med, jo bedre vil det ferdige resultatet bli. Store, godt opplyst, skarpe bilder fungerer best.

Innhold Retusjerings SeriesRESURSER:   

TUTORIAL INFO:   
  • Tidsbruk:Fra 10-45 min
  • Vansklighetsgrad:Enkel  
  • Program:Adobe Photoshop CC

Dette skal vi lære om i dag:
  • FÅ HVITE LYSE TENNER
  • LEPESTIFT FIKS
  • GLOSY LEPPER 

Hvordan Bleke og gjøre tennene lysere

Åpne bildet du vil bruke. Hvis jeg zoomer inn på bildet jeg bruker, ser vi at de har litt gulfargede tenner. Det er ikke forferdelig, men det er merkbart, spesielt hos mannen til venstre.

Som du ser, kan vi gjøre noe begge for å gjøre tennene hvitere og lysere. La oss komme i gang!

Young man and woman who are a couple

STEG 1

Velg Quick Selection Tool(W) og mal over tennene til mannen I bildet for å velge dem


STEG 2

Legg til ett Hue/Saturation Adjustment Layer fyll masken med svart. Velg Yellows og sett Saturation til -80 Dette reduserer gulfargen på tennene


STEG 3

Velg Master og sett Lightness til rundt +20 for å gjøre tennene lysere

STEG 4

Velg Brush Tool(B) for å pynte på valget du gjorde i Steg 1, Om du har vært nøye her trenger du ikke gjøre mye

 STEG 5

Det er viktig at du bruker separate valg og innstillinger for begge personene for at det skal se mest mulig naturlig ut


Her er det ferdige bilde:

Young man and woman who are a couple
 

Hvordan fikse leppestift og riktige leppe linjer

Uansett hvor bra  leppestift som blir brukt på en modell av make-up artister, så kan man på settet oppleve  at fargen blør utover fra leppe linjene. Dette kan være spesielt problematisk for knalle farger, som vil være mer tydelig i close-up opp skjønnhets foto.


STEG 1

Til å begynne med i denne opplæringen for å lage perfekte lepper i Photoshop, åpner det valgte bildet og retter eventuelle eksponerings  og/eller hvitbalanse problemer.

Når du er fornøyd med den generelle fargen på bildet, kopierer du bakgrunnslaget to ganger og endre navnene på lagene til "High" og "Low". Vi skal bruke Frequency Separasjon å myke opp sprekker i leppene.


 

STEG 2

Skjul "High" laget og velg 'Low' laget. Gå til Filter>Blur>Gaussian Blur og sett Radius til 4px. Trykk OK når du er ferdig


STEG 3

Gjør "High" laget synelig igjen og sørg for at det er valgt Gå til Filter>Other>High Pass og sett Radius til 4px. Trykk OK når du er ferdig. Akkurat nå ser "High" laget litt rart ut. Endre lagets Blending Mode til Linear Light. Nå bør bildet ditt se normalt ut igjen.


STEG 4

Velg "High" lag og  Clone Stamp Tool (S). Sett Sample til Current Layer og sett Opacity til 100%.

Bruk verktøyet til å jevne ut den sprukne tekstur av leppene. Fjern store linjer eller fordypninger, men vær forsiktig og ikke for å fjerne for mye tekstur, da vil det se unaturlig ut.


 

STEG 5

Lag et nytt lag (SHIFT+CTRL+N) over 'Low' laget. Velg Clone Stamp Tool (S) og sette Sample til Current and Below og sett Opacity til 10% jevne ut contrasten i leppene.


STEG 6

Klikk på "High" laget og lag ett nytt lag over den ved å trykke Ctrl+Shift+N. Gi det nye laget navnet "Leppestift".  Velg en Soft Round Brush og sett forgrunnsfargen til #a70307 og mal over leppene, være nøye så du ikke maler utenfor. Sett Blend Mode til Overlay med Oppacity80%. Legg til en Lagmaske og fjern fargen som eventuelt er kommet utenfor.


STEG 7

Lag nok nytt lag over den ved å trykke Ctrl+Shift+N. Gi det nye laget navnet "Highlights".  Velg en Soft Round Brush og sett forgrunnsfargen til #ffffff (Hvit) og mal over den delen av leppene som reflekterer lyset. Sett Blend Mode til Overlay med Oppacity30%.


STEG 8

Lag ett Curves Adjustment Layer og dra det mellom «leppestift» laget og «Highlights» laget. Velg Rød og gjør fargen mørkere, så velger du RGB følg instillingene i bildet under


STEG 9

Trykk SHIFT+CTRL+ALT+E. Så CTRL venstre klikker du på minjatyrbildet til laget «leppestift» for å gjøre ett valg. Velg så det øverste laget og går til Filter>Other>High Pass sett Radius til 6,8. Sett Blend mode til Overlay og lag en lagmaske mens valget fortsatt er aktivt.


Da har du lært å retusjere lepper og legge på leppestift. Det var ikke så vanskelig var det vel?


 

Glossy lepper på 2 minutter

Denne runden skal vi gøre leppene «glossy»

Jeg bruker samme bildet som sist for å gjøre det enkelt. Men har cropet det noe denne gangenSTEG 1

Start med å åpne bildet og gjør vanlige korreksjoner av eksponering og farger.


 

STEG 2

Vi skal egentlig kommer dekke "retusjering" av lepper i denne delen av opplæringen, men vi må fikse litt på leppene også denne gangen. Oprett ett nytt lag og kall det " Blemmer". Velg Healing Brush (J) satt til å helbrede "Current og Below", mal over de groveste «sprekkene» på leppene. Se bildet under.


STEG 3

Lag et nytt lag og gi den navnet "Glossy". Dette vil være vår Dodge og Burn  Tool for å forbedre glansen av leppene. Etter å ha laget dette nye laget, gå Edit>Fill og velge å fylle dette laget med "50% Gray". Klikk "OK" og deretter setter du dette laget til Blend Mode "Soft Light".


STEG 4

Velg Dodge Tool (O) og se til kontrollinjen øverst i arbeidsområdet. Sett Dodge Tool til "Midtones", og jeg har funnet ut at vanligvis er en eksponering på ca 25% er perfekt for denne typen arbeid. Jeg er bruker også en liten pensel størrelse. Så maler du over områder som allerede er lyse, men jobber ekstra med de alle kantene av «ryggene» og teksturen på selve leppen.


STEG 5

Så velger vi Burn Tool (O) og sette området her til " Midtones " også, og still inn eksponeringen litt høyere enn vi gjorde på Dodge Tool, jeg tenker ca 40% er passende her. Vi ønsker å begynne å male over skygge partiene av leppene.


STEG 6

Til slutt ønsker jeg å kopiere Dodge and Burn laget for å doble intensiteten av glansen. Jeg vil redusere Opacity for dette laget til jeg er fornøyd gloss effekten.


Det var alt for denne gang.


 

Takk for følget og jeg håper du kan dra nytte av disse tipsene. Neste del kommer om ikke fryktelig lenge.

Å ikke glem at du finner meg på Facebook  og setter pris på følgere og Likes, og nå finner du meg på Flickr også. Ha en riktig god søndag kveld

<--FORIGE DEL    

NESTE DEL -->                                                                                                                                                                                                            

 

Du finner alle Photoshop Guider jeg har skrevet på denne fotobloggen HER, Photoshop tpås finner du HER

Robert's Photography And Digital Art 

All Rights Reserved ©2016

Denne guiden er skrevet av: Robert Pedersen

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #fotograf #photoshop #adobe 

#tutorial #photoshoptips

#rpandda  #drammen  #bilderedigering #norsk #photoshopguide 

#manipulasjon #retusjering #tenner #lepper #portrett

 

6 Kommentarer

Victoria Larsen

18.12.2016 kl. 16:47
Håper du får en fin Søndag :-)
Victoria Larsen: Takk det samme

dvergpinschere i mitt hjerte

18.12.2016 kl. 17:54
Det er jo så flott! men veldig mye jobb..skikkelig puslearbeid, om man liker å drive med det.. hihih..Flott tips!
dvergpinschere i mitt hjerte: Er litt jobb med portrett Retusjering, men om man liker å ta portrett foto må man regne med litt etterarbeid, men ikke nødvendigvis så mye ??

lisebrevik

19.12.2016 kl. 22:23
Dette er kult! Det som er gøy med foto og retusjering er at det kan bli et veldig flott resulatet at du nesten blir overrasket selv hvor mye tid du bruker i det :) Jeg la ut et innlegg med hvor jeg testa mitt nye objektiv forresten, gjerne ta en titt å skriv hva du synes!
lisebrevik: Ja retusjering av bilder er fascinerende og gir flotte resultater om man ikke overdriver så klart. Hva slags objektiv har du fått deg? Fikk meg ny blitz til jul selv. En Metz Mecablitz AF-52 digital som jeg gleder meg til å teste ut. Skal sjekke siden din nå. Godt nyttår btw

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no