hits

Robert's Photography and Digital Art | Foto og Photoshop Guider

Blogglisten
Free Mass Ping
Google PingRetusjering av portretter og mennesker  DEL 3 Fjerning av kviser,hud blemmer og rynker

  • 08.01.2017 kl.16:11

Hei kjære lesere.

Her kommer årets første opplæring og den tredje Delen i serien om Retusjering av portrett bilder. Satser på at 2017 blir ett kreativt år med masse energi og tid til å gi dere Photoshop opplæringer og tips. Og masse bilder så klart.

Men før du begynner å retusjere portrert bilder og forventer flotte resultater, er det viktig å merke seg at jo bedre kvalitet bilde du begynner med, jo bedre vil det ferdige resultatet bli. Store, godt opplyst, skarpe bilder fungerer best.


 

RESURSER:   

TUTORIAL INFO:   
  • Tidsbruk:Kommer ann på bildet man bruker
  • Vansklighetsgrad:Enkel  
  • Program:Adobe Photoshop CC

Dette skal vi lære om i dag:
  • Fjerne kviser
  • Fjerne Blemmer
  • Fjerne glatte ut rynker

Hvordan Fjerne Kviser og blemmer

I denne delen av opplæringen vil du lære å bruke Spot Healing Brush i Photoshop for å raskt og enkelt fjerne kviser og andre mindre hud ujevnheter fra et bilde.

Spot Healing Brush er i utgangspunktet ett tekstur erstatnings verktøy. Det tar skadet eller uønsket tekstur fra ett område og erstatter det med bedre struktur fra et annet område. Verktøyet blander så «ren» tekstur på problemområdet med opprinnelige tone og farge for å produsere sømløse resultater.


 

Åpne bildet du vil bruke, om du ønsker å bruke samme bildet som meg finner du link til bildet lenger opp på siden. Jeg har cropet bildet og gjort noen forandringer i Camera Raw som ikke er en del av guiden.

STEG 1

Når bildet er åpnet trykker du CTRL+SHIFT+N for å lage ett nytt lag. Kall dette laget for «Spot Healing». Dette er en «non destructive» redigerings metode.  


STEG 2

Velg så Spot Healing Bush Tool(J), så velger du Sample All Layers og sørger for at "Content-Aware" er valgt. Finn ut mer om  

Spot Healing Bush Tool(J)


STEG 3

Med Spot Healing Brush for hånden, og " Sample All Layers " og "Content-Aware" er valgt, er alt vi trenger å gjøre nå klikke på problemområder i bildet for å fikse dem. Jeg zoomer inn mot et område av ansiktet slik at jeg kan se alle ujevnheter og kviser tydeligere. Det er viktig å justere størrelsen på børsten etter størrelsen på det du vil ha bort. 

Merk!  Husk at Spot Healig laget er det aktive laget når du jobber med Spot Healing Tool 

 


STEG 4

Fortsett til du har fjernet alle kviser, blemmer og nupper fra huden. Men noen ganger gjør Spot Healing Brush en «feil», hvis det skjer, bare trykke Ctrl + Z gFor å angre og prøv igjen. Hver gang du prøver på nytt, vil du få et annet resultat. Dette kan være en tidkrevende prosses, kommer ann på bildet du bruker, så vær tålmodig og ikke stress. 

TIPS!  Hvis du bruker Spot Healing Brush til å fjerne kviser eller andre hudproblemer som vist her, vil du ofte få enda bedre resultater ved å endre Brush Mode på alternativlinjen fra Normal (standardinnstillingen) til Lighten, da vil Photoshop bare erstatte piksler som er mørkere enn den «rene» teksturen i huden. Siden kviser og andre hud blemmer/nupper er vanligvis er mørkere enn den normale hud fargen. Eksperimenter med Forskjellige Blende Modes og Opacity på laget også Det ferdige resultatet ser sånn ut: 

Hvordan redusere rynker med Healing Brush i Photoshop

 

I denne delen av opplæringen vil vi lære å bruke Healing Brush i Photoshop for å redusere forekomsten av mørke og distraherende rynker i dine portretter. Legg merke til at jeg sa redusere, ikke fjerne rynker. Det er en av de vanligste bilderetusjerings feilen man gjør. Å fjerne rynkene fra en persons ansikt gir ett unaturlig resultat. Det er ikke fint om en på 60+ ser ut som en tenåring. 

Det høres kanskje smigrende ut for noen, og hvis du gjør jobber for et moteblad, kan det være det resultatet du ønsker. Men for de av oss som har levd livet, er rynker en naturlig del av aldring, livserfaring og visdom som kommer med på kjøpet. 

happy and grumpy old men

  

STEG 1

Når bildet er åpnet trykker du CTRL+SHIFT+N for å lage ett nytt lag. Kall dette laget for «reduser rynker». Dette er en «non destructive» redigerings metode.  


STEG 2

Velg Healing Brush Tool(J). Som standard er Healing Brush gjemt bak Spot Healing Brush Tool. For å få frem Healing Brush Tool(J), høyreklikk på Spot Healing Brush Tool, velg deretter Healing Brush fra «fly-out» menyen. 

STEG 3

Endre Sample alternativet for Healing Brush til "All Layers" 

Sørg også for at Aligned alternativet til venstre for Sample alternativet IKKE er valgt, noe som burde vært standard. 

MERK! Verktøy som Spot Healing Brush ,som vi så på tidligere i denne opplæringen, og den vanlige Healing Brush som vi lærer om nå, kan få deg til å lure på hva Adobe mener med begrepet "healing". Hvordan kan vi "helbrede" et bilde? Vel, det er virkelig en smart kombinasjon av to ting. Først tar Photoshop den skadede eller uønsket teksturen fra problemområdet og erstatter det med «renere» tekstur som «samples» fra et annet område. Deretter erstattes problemområdet med «ren» tekstur også med opprinnelige tone og farger og (forhåpentligvis) gi en bedre resultat. 

STEG 4

Zoom inn på bildet ved å velge Zoom Tool(Z). Med Aligned slått av, velger du passende størrelse på penselen i forhold til problemområdet, og begynner å «male» over rynkene. For hvert nye penselstrøk med Healing Brush, vil Photoshop ta tak i «ren» tekstur fra samme område.  

Og Healing Brush vil bruke den «rene» teksturen fra det samme prøvepunkt med mindre du slipper opp museknappen eller du klikker på et annet område for å velge nytt prøvepunkt. 

TIPS! Det er lurt og ikke male over for store områder av gangen da lys og skygge i portrettet er ulikt, da unngår du at det ser rart ut. 


STEG 5

Klikk på et område med «ren» tekstur for å prøve det ut. (Husk du kan alltids trykke CTRL+Z for å angre valget ditt). 

Å bruke Healing Brush i Photoshop er en enkel to-trinns prosess. Først klikker vi på et område med «ren» tekstur å prøver det, og da maler vi over problemområdet for å erstatte den dårlige teksturen med den «rene» teksturen. Men en viktig ting å huske på når du redusere rynker er at hudens tekstur vises forskjellig i ulike områder av en persons ansikt. Huden rundt øynene, for eksempel, har en annen tekstur enn huden på f.eks. kinnene eller pannen. Hvis du vil at retusjering arbeide ditt skal se så realistisk ut som mulig, prøv å «sample» «ren»tekstur fra et område nær den rynke du vil redusere for at huden skal se samenhengende og naturlig ut.  

Også, når en person blir eldre, blir rykene lengre, grovere og mer synlig, slik at det ofte holder å forkorte lengden på ryken. Start alltid på den tynne, smale enden av rynke, som er den yngste delen, og deretter jobb deg inn mot midten av ryken.  

TIPS! et er lurt å begynne litt fra begge sider av rynkene mot midten litt etter litt. 

STEG 6

Zoom inn mot området du vil starte. Jeg zoomer inn mot øynene for å begynne der. Du kan gjøre det ved å trykke og holde nede CTRL +SPACE (MELLOMROMSTASTEN) på ditt tastatur, Eller trykke Z for å velge Zoom Tool. Deretter klikker jeg et par ganger på øyet for å zoome inn.  

Jeg vil begynne med å fjerne noen av de minste rynkene, før jeg tar de større rynkene under øyet. 

På nåværende tidspunkt, skal vi fjerne rynkene helt. Men selvfølgelig, det er ikke det vi er ute etter å gjøre. Vi ønsker å redusere rynker, ikke fjerne dem. Så når vi er ferdig, skal dere lære å redusere synligheten av vårt retusjerings arbeid for å få et resultatet som ser mer naturlig ut.  

For å velge et område med «ren» tekstur, trykk og hold ALT inne mens du klikker på området med musa. Du ser det ved at pensel markøren skifter til ett «mål» symbol. Plasser mål symbolet over en «ren» tekstur, og klikk deretter med musen for å prøve det. Husk at når det er mulig, vil du logisk velge et område så nær rynkene som mulig, slik at «prøve» teksturen har tekstur som er mest mulig lik den delen av ansiktet du jobber med. 

STEG 7

Når du har samplet din god tekstur, slipper du ALT tasten. Markøren vil veksle fra målet symbol tilbake til den vanlige børste markøren. Hvis du beveger børsten bort fra stedet der du klikket og «samplet» «ren» tekstur og over problemområdet æ, vil du se en live forhåndsvisning av teksturen du har «samplet». 

Flytt Healing Brush over yngste delen av ryken. For å få best resultat, bruk du en pensel størrelse som er litt bredere enn det rynkene er. Du kan raskt justere størrelsen på børsten fra tastaturet. Trykk på venstre brakett tasten ([) gjentatte ganger for å gjøre børsten mindre eller høyre brakett tasten (]) for å gjøre det større. Så er det bare å male i vei.  

MERK!  er en omfattende jobb og krever at du bruker god tid. 

Photoshop gjør faktisk ikke jobben med å blande tekstur på problemområdet før du slipper museknappen. Om resultater ikke blir som du forventet. Kan rett og slett å klone piksler over rynke med Clone Stamp Tool istedenfor, da vil nok resultatet bli bedre. 

STEG 8

Jeg vil fortsette å jobbe meg rundt bildet med Healing Brush for å fjerne flere av rynker. Se på før-og-etter og sammenligning resultatet av retusjerings arbeidet ditt så vet du om du er på rett spor eller ikke, det gjør du enkelt ved å slå av synligheten på laget du har jobbet på. Klikk på øyet på venstre side av laget for å skru det av og på. 

Med på laget er slått av, vil du se det opprinnelige, urørte bildet.  

Tips! Ved hjelp av et tegnebrett i stedet for å bruke en mus kan du drastisk øke hastigheten på denne type retusjering arbeid fordi det gir oss mulighet til å kontrollere størrelsen på børsten dynamisk med pennetrykket. Men hvis du ikke har tilgang til et tegnebrett, er det ikke noe problem. Du kan fortsatt bruke venstre og høyre brakett tastene på tastaturet for å endre pensel størrelse etter behov. 

STEG 9

Photoshop's Healing Brush, og med liten tid, ingen krefter og lite tålmodighet fra min side, gjorde en flott jobb med å fjerne mannens rynker. Men hvis jeg skulle vise frem bildet på dette tidspunktet, ville nok ingen bli  særlig imponert. Det ene og alene fordi vi har fjernet rynkene og ikke redusert dem som man skal gjøre, men fortvil ikke. 

Der finnes heldigvis et par enkle måter å fikse det på. 

Først kan vi bringe tilbake mer av den opprinnelige hud teksturen rundt rynker ved å endre Blend Mode på «Redusere rynker» laget fra Normal til Lighten . Dette gjør at de eneste pikslene på «Redusere rynker» laget som vil forbli synlig er de som er lysere enn pikslene i det opprinnelige bildet. Siden rynker er vanligvis mørkere på grunn av skyggen de kaster på huden, vil de ikke være synlig. Mens de pikslene som er lysere i orginalbildet lysere vil vises igjennom. 

Til slutt senk lagets Opacity til mellom 40%-60% burde være passende.


Og det var det! Dette er en måte du kan redusere forekomsten av sterke eller distraherende rynker i bildene dine ved hjelp av Healing Brush i Photoshop!

happy and grumpy old men

 

Takk for følget og jeg håper du kan dra nytte av disse tipsene. Neste del kommer om ikke fryktelig lenge.

Å ikke glem at du finner meg på Facebook  og setter pris på følgere og Likes, og nå finner du meg på Flickr også. Så får du sove godt og kose deg med foto rellaterte aktiviteter igjen i morgen.

<-FORIGE DEL                                                 NESTE DEL->

Du finner alle Photoshop Guider jeg har skrevet på denne fotobloggen HER, Photoshop tips finner du HER

Robert's Photography And Digital Art 

All Rights Reserved ©2017

Denne guiden er skrevet av: Robert Pedersen

 

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #fotograf 

#photoshop  #adobe #tutorial #photoshoptips #rpandda 

#drammen  #bilderedigering #norsk  #photoshopguide #manipulasjon

#retusjering #rynker #kviser #blemmer #portrett

 

2 Kommentarer

dvergpinschere i mitt hjerte

08.01.2017 kl. 20:02
Flott skrevet og forklart! Du gjør det så oversiktlig og fint! :-)
dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk. Bra du liker måten jeg forklarer på. Det setter jeg pris på

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no