hits

Robert's Photography and Digital Art | Foto og Photoshop Guider

Blogglisten
Free Mass Ping
Google Ping"SITTING ON THE MOON" Photoshop #TUTORIAL

  • 23.02.2017 kl.09:30

Hei igjen. 

Jeg fikk en mail den 05.01.2017 med ett spørsmål fra en av følgerne mine, det var kjempe stas og få det, og spesielt siden det er førte gang det skjer. Hun skrive følgende: 

«Hei!  

Jeg har fulgt bloggen din nå en stund og liker veldig godt det du driver med. Det ser så gøy ut og kunne en slik manipulering :)  

Er det veldig vanskelig å f.eks kopiere ut en ting fra et bilde som f.eks en sommerfugl og deretter «lime den inn» igjen på et måne bilde? At sommerfuglen sitter på kanten av månen , liksom. Hehe.  

Mvh  

Lise Burøy Brevik»  


Tusen takk for mailen Lise, og her kommer ett forsøk på å vise deg hvordan det kan gjøres. Håper jeg har forstått deg rett og at du fikk den hjelpen du var ute etter. Her kunne det holdt med 2 bilder men jeg velger og bruke 3 for å gjøre litt mer ut av denne opplæringen, linker til bildene finner du nedenfor. 

RESURSER:     

 

 

TUTORIAL INFO:     
  • Tidsbruk: ca.1 time+     
  • Vansklighets grad: Middels     
  • Program: Adobe Photoshop CC         

STEG 1:    

Start med å åpne Bakgrunns bildet, og gjør nødvendige/ønskede justeringer. Velg så Quick Selection Tool(W) og sett passende størrelse på børsten. Mal over himmelen, det er viktig å bruke Zoom Tool(Z) for å gjøre ett så nøyaktig valg som mulig. Når himmelen er valgt klikker du Select>Inverse(SHIFT+CTRL+I) så klikker du på Add Layer Mask ikonet og himmelen er borte. 


STEG 2:

Åpne bildet av himmelen med måne. Trykk CTRL+J for å kopiere laget. Høyre museklikk på det kopierte laget og velg Convert to Smart Object. Så drar du det over til prosjektet du startet med, Trykk CTRL+T for å velge Free Transform Tool og tilpass størrelse og plasser bildet. Dra dette laget under bakgrunnen, og gi begge lag nye navn. Jeg kalte bakgrunnen for «Ruiner» og Himmelen for «Natte Himmel» 


STEG 3:

Nå velger du laget «Ruiner», så klikker du på Create New Fill or Adjustment Layer og Velger Brightness/Contrast, sett verdien til Brightness til -28 og Contrast til 7. Lag ett nytt Adjustment Layer, velg Curves og gjør bildet mørkere (se bildet under for å se verdien), Lag ett nytt Curves Adjustment Layer og øk kontrasten på laget (se bildet under for å se verdien). Men vi er ikke ferdige med justeringene ennå, vi må gjøre noe med fargene og farge balansen i bildet. Lag ett Color Balance Adjustment Layer, sett Tone til Midtones, så setter du verdien til Cyan/Red til -8, Magenta/Green -2 og Yellow/Blue +19. Til slutt lager du ett Hue/Saturation Adjustment Layer, forandre verdien på Saturation til -16 

NB! 
Alle justeringslagene må være satt til å være Clipping Mask, da er det bare «Ruiner» laget som blir påvirket av justeringene vi gjør 


STEG 4:

Nå lager vi ett Levels Adjustment Layer (Clipping Mask) for å få litt kontrast mellom lyset fra månen og skyggene. Se bildet under for instillingene jeg brukte. Velg Brush Tool(B) med en Soft Round Brush, sett Opacity for børsten til rundt 60%. Sørg for at du har valgt svart som forgrunnsfarge før du begynner å male de områdene månelyset vil treffe bakken og ruinene. Sett Blend Mode til Soft Light og Opacity til mellom 35%-40%. Velg alle justeringslagene pluss «Ruiner» laget og trykk CTRL+G for å lage en gruppe for alle valgte lag. Gi denne gruppen navnet «Ruiner» 


STEG 5: 

Nå velger du laget «Natte Himmel» så klikker du på Create New Fill or Adjustment Layer og Velger Brightness/Contrast, sett verdien til Brightness til -1 og Contrast til 13. Lag ett nytt Adjustment Layer, velg Levels og bruk verdienne som på bildet under, sett Lagets Blend Mode til Multiply. Så Lager vi nok ett nytt Adjustment Layer, velg Curves,  og juster både RGB og Blue som vist på bildet under. Velg masken og Bruk Brush Tool(B) og mal over månen med svart farge. 

STEG 6:  

Med «Natte Himmel»laget fortsatt valg, klikker du på Create New Fill or Adjustment Layer og Velger Color Balance, Bruk disse verdiene: 

  • Highlight: Yellow/Blue -7 
  • Midtones: Cyan/Red +6, Magenta/Green -2 og Yellow/Blue -3 
  • Shadows: Yellow/Blue -10 

Lag ett nytt Adjustment Layer, velg Vibrance og sett verdien til Vibrance til -9 og Saturation til 0. Så Lager vi nok ett nytt Adjustment Layer, velg Hue/Saturation,  sett verdien til Saturation til -13 og Lightness til -8. Velg masken og Bruk Brush Tool(B) og mal over månen med svart farge. Velg alle justeringslagene pluss «Natte Himmel» laget og trykk CTRL+G for å lage en gruppe for alle valgte lag. Gi denne gruppen navnet «Natte Himmel» 

STEG 7: 

Åpne bildet av sommerfuglen, bruk ett verktøy du liker å bruke for å fjerne bakgrunnen i bildet (jeg bruker Quick Selection Tool). Gjør ditt valg så nøyaktig som mulig, bruk gjærne Brush Tool(B) for en siste finpuss pm nødvendig. Klikk på høyre museknapp og velg Convert to Smart Object fra menyen som dukker opp. 

STEG 8: 

Dra bildet over i prosjektet dit. Trykk CTRL+T tilpass og plasser. 

STEG 9:

Da skal vi gjøre noen små justeringer med Forskjellige Adjustment Layers som Clipping Mask;  Brightness/Contrast Adjustment Layer -> Levels Adjustment Layer -> Curves Adjustment Layer -> Hue/Saturation Adjustment Layer. Bruk ca samme verdiene som i bildet under. Velg alle Justeringslagene pluss sommerfugl laget og trykk CTRL+G for å lage en ny gruppe, kall gruppen «Sommerfugl» 

STEG 10: 

Lag ett nytt lag SHIFT+CTRL+N, gjør dette laget til en Clipping mask. Velg så Brush Tool(B) og en Soft Round Brush og velg hvit som forgrunnfarge. Og mal de områdene hvor månelyset vil treffe sommerfuglen (se bildet under). Sett lagets Blend Mode til Soft Light og med en Opacity på rundt 100%  


Det var alt. Håper du likte denne guiden og en spesiell takk til Lise Burøy Brevik som kom med forespørselen og ga meg denne utfordringen. 

Resultatet ser sånn ut: 


Det var alt jeg hadde på hjertet for denne gang. Takk for at du tok deg tid til å ta en tur innom bloggen min, setter pris på det.

Du kan også følge meg her: FacebookFlickrTwitterYouTubeGoogle+ og  Adobe Portfolio.    

ANONSE:
"Trenger du Fotograf? Eller ønsker ett bilde redigert?"  
Se DETTE innlegget på fotobloggen min NÅ! 

På gjensyn!

 Du finner andre  Photoshop Guider jeg har skrevet HER  Og mine Lightroom Guider HER  

Robert's Photography And Digital Art

All Rights Reserved ©2017       

  Denne guiden er skrevet av: Robert Pedersen    

    

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #fotograf #adobe  

#tutorial 

#bildemanipulasjon #surrealistisk #fantasy #artwork #bildekunst  

#rpandda  #drammen  #bilderedigering #norsk #sommerfugl #nattehimmel #måne #Ruiner #AdjustmentLayer #BlendMode

#photoshopguide  

  
  

 

11 Kommentarer

Tony

23.02.2017 kl. 09:32
Så kult. Gøy med fotomanupilasjoner så lenge man kan det. Det gjør i hvertfall du. Veldig godt forklart guid.
Tony: Tusen hjertelig takk for den fine tilbakemeldingen. Kan det gjør jeg, men god skal ikke jeg utslett meg om. Er nok fryktelig mange som er flinkere enn meg.

Anne Grethe Seljordslia

23.02.2017 kl. 10:28
Kjempebra tutorial og supert resultat :)
Anne Grethe: Tusen takk for det

Bella

23.02.2017 kl. 13:58
Bra tutorial!
Bella: Tusen hjertelig takk

lisebrevik

23.02.2017 kl. 17:13
Tusen takk for en veldig god forklaring, gleder meg virkelig til å teste ut dette nå i kveld! Ps: Har byttet fra buroyfoto til lisebrevik, så kanskje du skal endre på linken du tagget meg i:)
lisebrevik: så kult at du vil prøve. Post gjernere resultatet her eller på min Facebook side: https://facebook.com/RPandDA/
lisebrevik: Skal fikse tagen asap btw

dvergpinschere i mitt hjerte

23.02.2017 kl. 17:41
Det ser alt for innviklet ut for meg..meg jeg kjenner jo ikke programmet, så skjønner egentlig ingenting..hihih.. men blir veldig flott da... du er virkelig flink til bildemanipulasjon.. Herlig..og flott tips!
dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen hjertelig takk for det. Jeg skjønner det kan virke avansert, men er i grunnen ganske enkelt om man kjenner de mest grunnleggende verktøyene Photoshop har. God helg

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no