hits

Robert's Photography and Digital Art | Foto og Photoshop Guider

Blogglisten
Free Mass Ping
Google PingPassion Fire Portrett #Photoshop Tutorial

  • 22.08.2018 kl.05:38

Hei igjen folkens

Her kommer det en ny Photoshop Tutorial til dere, litt mer avansert, men alle bør kunne klare det om dere følger denne veiledningen. I denne veiledningen vil vi manipulere et bilde slik det ser ut som en kvinne brenner i flammer. Ideen bak denne manipulasjon var å skape en fin og effekt full illustrasjon, bare ved hjelp av enkle teknikker og verktøy som Brush Tool og Warp kommando. Jeg håper du liker den veiledningen og prøve den med dine egne bilder.

 


 

 


 

Tutorial detaljer

 

RESURSER:     


TUTORIAL INFO:     

  • Tidsbruk: Over 1 time     
  • Vansklighets grad: Middels     
  • Program: Adobe Photoshop CC         

 


 

Jeg ønsker å takke fotografene som står bak disse to flotte bildene, som jeg bruker i denne veiledningen her. Det er Thiago Martins og Marcus van Dijk fra FREEIMAGESDenne opplæringen ble opprinnelig publisert på Psdtuts i januar 2009. Så da kan vi sette i gang. 

 


 

STEG 1:

Åpne begge bildene.


  

 


 

STEG 2:

La oss begynne med Hair Up girl, åpne det og kopiere dette bildet ved hjelp av Image> Duplicate kommandoen fra menylinjen. I kopi dialogboksen, kan du kalle kopien hva du vil, men å følge denne veiledning's referanse, så gi den navnet "PassionFire" og trykke OK. Ved å gjøre dette, beholder vi det opprinnelige bildet uten å skade det. Husk å lagre ofte, så er du sikkret om noe skulle gå galt.


 


 

STEG 3:

Med "PassionFire" bildet aktivt, kopier bakgrunns laget (Background). Trykk CTRL+J for å kopiere ett Lag. Sett forgrunn og bakgrunnsfargen til svart og hvitt ved å trykke D på tastaturet. Klikk på bakgrunns laget igjen og fylle det med svart ved å trykke SHIFT+BACKSPACE. Se bildene nedenfor.


 


 

STEG 4:

Aktiver Layer 1, deretter trykker du CTRL+SHIFT+U for å bruke Desaturate på bildet. Nå skal vi Invert the Color ved å trykke CTRL+I. Bildet ditt skal se ut som en negative nå. 


 


 

STEG 5:

Kopier Layer 1 trykk CTRL+J, deretter bruker du Find Edges filteret fra Filter>Stylized> Find Edges.
Så skal vi Invert the Color igjen ved å trykke CTRL+I og endrer Blend Mode til Hardt Light. Da får du ett bilde med kontrast, hvite linjer på en veldig mørk bakgrunn (Svart så å si).

  
STEG 6:

For å gi de hvite linjene mer kontrast, kopier Lag 1 trykk CTRL+J. Så endrer du Blend Mode til Screen. Se bildet under:


 


 

STEG 7:

Nå skal vi bruke det andre bildet også. Dra Fire Flame som du åpnet tidlger over til PassionFire dokumentet. Da må vi bruke Move Tool(V). Hvis dialogboksen Paste Profile Mismatch vises, klikker du bare OK for å fikse det.

 


 

STEG 8:

Flamme bilde bør nå være i Layer 2. Endre så Blend Mode til Screen, dette gjør at den svaret fargen skjules i Layer 2. Hvis det gjøres riktig, Så skal du fjerne synligheten til Layer 2, det gør du ved å trykke på «øye» ikonet i Lag Panelet. Du kan når som helst aktivere det igjen. 


 

STEG 9:

Kopier Layer 2 (CTRL+J). Kontroller at du bruker Screen som Blend Mode, samme som originale Layer 2


 


 

STEG 10:

Klikk på Layer 2 kopien for å gjøre det aktivt, og deretter bruke Free Transform Tool klikk på Edit>Free Transform eller bruk CTRL+T for å rotere og endre størrelse på flamme bildet som vist nedenfor. Ikke glem å trykke Enter når du er ferdig å forandre.


 


 

STEG 11:

Fortsatt i samme lag som i sted, bruker nå Wrap Tool gå til Edit>Transform>Warp for å bøye flamme bildet så det følger samme linjene og rettningen som håret. Trykk Enter når du er ferdig. Se eksempelet nedenfor som en referanse.


 

 


 

STEG 12:

Hvis du føler at resultatet ikke er helt bra nok, kan du bare bruke Liquify Filter for å fikse det. Jeg antar du allerede vet hvordan du bruker Liquify Filter, hvis du er ukjent med dette kan du lese mer om dette filteret Adobe sin side. Forward Warp Tool og Twirl Clockwise Tool er det eneste verktøyet jeg brukte for å få dette resultatet (se bilde nedenfor).


 


 

STEG 13:

Kopier det aktive laget, og deretter bruke Free Transform Tool velg Edit>Free Transform eller bruk CTRL+T så kan endre størrelsen og rotere flamme bildet i det aktive laget. Trykk Enter.


 


 

STEG 14:

Gjenta forrige prosessen for å få håret dekket med ild. Bare kopiere og endre laget til du får alt håret dekket. Om nødvendig, bruk Liquify Filter igjen. Sluttresultatet av denne prosessen skal se ut som bildet nedenfor, legg merke til hvor mange lag blir brukt.


 


 

STEG 15:

Ok,da er vi kommet ett stykke på vei. Så nå skal du aktivere Layer 2 og gjøre den synlig igjen. Og så må du endre Blend Mode til Vivid Light. Dette trinnet vil fargelegge bare den hvite linjen i laget under.


 


STEG 16:

Fortsatt i Layer 2, bruker Free Transform Tool velg Edit>Free Transform eller bruk CTRL+T for å endre størrelsen og rotere ilden bildet som vist nedenfor. Hensikten er å dekke opp pikens kropp og hår med ilden tekstur. Trykk Enter når du er ferdig å plassere bildet.


 


 

STEG 17:

Vi skal dimme flammene litt på bildet i Layer 2, For å gjøre dette bruker vi Gaussian Blur filteret fra Filter>Blur>Gaussian Blur menyen. Fyll Radius til rundt 10 til 15 piksler og klikk OK når du er ferdig. 


 
 


 

STEG 18:

Nå skal du legge til en Layer Mask til Layer 2. Velg Brush Tool ved å trykke på B, velg en Soft Round Brush med Opacity 100%. Sett penselstørrelsen etter behov, så fjerner du flammene som går utenfor håret.


 


 

STEG 19:

Nå må du fjerne de hvite linjen som vises i bildet (markert i rødt rektangel nedenfor). Først lager vi ett nytt lag under Layer 2. Velg Brush Tool ved å trykke på B, velg en Soft Round Brush med Opacity 100%. Velg svart som farge og bare mal til de er borte.


 
 


 

STEG 20:

Nå velger du det øverste lage. Vi skal nå legge to Adjustment Layers. Først velger vi Hue/Saturation, bruk innstillingene som på bildet under, og neste Adjustment Layer blir Brightness/Contrast bruk innstillingene som på bildet under her også  
STEG 21:

Jeg er sikker på at du merker ildens gnistrende effekt. Jeg må nå lage en Custom Brush for å få den effekten jeg er ute etter. Da velger du Brush Settings eller du kan trykke F5 for å få opp menyen. Bruk innstillingene som på bildet under her. Er du usikker på dette finner du det du trenger på Adobe sine hjelpe sider.


 
STEG 22:

Før du bruker den modifiserte penselen, må du opprette et nytt, lag under de to Adjustment Layers, så velger du Brush Tool ved å trykke på B, velg en Soft Round Brush med Opacity 100%..

 

Velg fargen 50% Grey fra Swatches Palette, deretter kan du begynne å male, husk å  størrelsen på penselen. Jeg begynner alltid  å bruke en stor pensel, og deretter redusere den til mindre størrelse.


 


 

STEG 23:

For å gjøre det mer interessant, opprette et nytt lag og endre Blend Mode til Screen. Jeg valgte å gjøre det litt annerledes fra den orginale veiledningen, i stede for å lage gnister i glødende farge, brukte jeg en grønn farge med Hex koden #00ff00, jeg likte det i hvertfall. Her er det ferdige bildet


 

 


 

Og det var alt for denne gang! Håper du lærte noe nytt og har hatt det gøy med denne veiledningen. Jeg lekte litt mer og laget en annen verjon av bildet også. Du ser den versjonen her.

 


 

Håper du vil se noen mine tidligere Photoshop og Lightroom Tutorial tutorials også, eller så finner du masse annet også på siden min.

 


 

DU KAN OGSÅ FØLGE MEG HER:

   Facebook
   Flickr       
   Twitter      
   YouTube            
   Google+       
   Adobe Portfolio 
    Instagram

  Forige                                                                                                                                                          Neste  

 


 

Robert's Photography And Digital Art

All Rights Reserved ©2018       

Foto av Robert Pedersen

 


        

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #fotograf #adobe  

#photoshop #tutorial #fotomanupilasjon #portrett #flamme #fantasy#artwork #bildekunst  

#rpandda  #drammen  #bilderedigering #norsk #AdjustmentLayer #BlendMode

#photoshopguide  

 


 

2 Kommentarer

Toini

22.08.2018 kl. 06:40
Stilig....Flott forklart...men..tror jeg holder meg til vanlig bilder jeg...hihih
Toini: Takk for det. Gøy å bruke bildene du tar til noe kreativt og kunstnerisk også da

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no