hits

Robert's Photography and Digital Art | Foto og Photoshop Guider

Blogglisten
Free Mass Ping
Google PingGJØR ØYNENE LYSERE MED PHOTOSHOP ACTION #TUTORIAL

  • 06.11.2018 kl.02:49

Hei igjen. 

Da kommer det en ny tutorial fra meg. Nå skal vi fikse øynene med en Photoshop Action, den må du laste ned for å følge denne guiden. Husk, dette er måten jeg vanligvis bruker på øynene når jeg retusjerer portretter. Du finner mer om retusjering i listen under her

 

RETUSJERING AV PORTRETTER OG MENNESKER - DEL 1  RETUSJERING AV PORTRETTER OG MENNESKER - DEL 2 
RETUSJERING AV PORTRETTER OG MENNESKER  DEL 3  

 

 


 

Tutorial for Fotobloggen Robert's Photography And Digital Art

 


 

Da setter vi i gang, finn ett bilde eller bruk det samme som meg (link rett under). Her er bildet jeg startet med.

Tutorial for Fotobloggen Robert's Photography And Digital Art

 


 

Du finner denne Action og masse annet på TheCoffeeShopBlog Verdt å ta en titt på denne siden.

 

Tutorial for Fotobloggen Robert's Photography And Digital Art

 


 

RESURSER:     

 


 

TUTORIAL INFO:     

  • Tidsbruk: Under 10 min     
  • Vansklighets grad: Lett     
  • Program: Adobe Photoshop CC         

 

 


STEG 1:

Gjør de nødvendige retusjerings oppgavene først, og klar gjør bildet. Last ned den Action som vi trenger (link rett over) for å følge denne guden, så installerer du denne, se hvordan du gjør det HER Når du har gjort deg ferdig med retusjeringen må du Merge alle lagene uten og miste de lagene du har brukt på retusjeringen, da trykker du SHIFT+CTRL+ALT+E. Så kjører CoffeeShop Eye Bright Action. Du har nå fått tre nye lag, uten at bildet ditt har endret seg . 

 


STEG 2:

Zoom(Z) inn på øynene og velg Eye Define laget. Trykk på for å velge Brush Tool, og deretter på for å få standard svart forgrunn og hvit bakgrunn.Så trykke du for å få hvit som forgrunnsfarge. Du må male med hvit for å redigere alle disse lagene! Velg en Soft Brush, pass på at den er satt  i Normal Modus, og sett Opacity til 100%Jeg liker å gjøre det enkelt å se hvor jeg maler, så jeg klikker Alt+Shift mens den svarte lagmasken i Eye Define-laget er valgt. Nå er hele bildet mitt rødt, som lar meg se hvor jeg maler i bildet. 

 


STEG 3:

Så maler du over iris i hvert øye. Uansett hvor jeg maler på bildet fjerner jeg det røde, som betyr at jeg definerer den delen av øyet. Hvis du går over på de hvite områdene, klikker du bare på X for å gjøre penselen svart og reparere den delen du malte feil på. Så reduserer du Opacity ned til 50% og så og maler over øyevipper og øyenbryn. Pass på at du ikke maler på kantene av bunnen av øyet. Dette kan få øynene til å se veldig rart ut. Og husk, så lenge du holder musen nede når du maler, vil Opacity fortsatt være på 50%, selv om du maler over et område. Trykk Shift+Alt igjen for å fjerne den røde masken.

 


STEG 4:

Så skal du klikk på White Whites laget og sørg for at den svarte lagmasken er aktivert. Klikk Shift+Alt for å slå på den røde masken igjen. Kontroller at fargen på Brush Tool er hvit og Opacity satt til rundt 50% og så maler du over øyets hvite deler. Pass på å ikke male på den svarte delen av iris eller huden rundt øyet. Du kan se nedenfor jeg malte over bunnen av iris, så jeg byttet til en svart pensel og malte irisene ut. Klikk Shift+Alt igjen for å fjerne den røde masken når du er ferdig.

 


STEG 5:

Klikk på Bright Eyes laget. Bruk en hvit Soft Brush med 100% Opacity for å male over øyets fargede deler. Pass på å unngå områder som er svarte. Nå er dette trolig den viktigste delen av øyedigeringsprosessen. Vi har vel alle sett retusjerings prosjekter som har feilet, så vær sikker på å zoome ut og inn for å ha kontroll på jobben.undersøke øynene dine og sørg for at de ser normalt ut.

 


STEG 6:

I dette tilfellet tror  jeg vi må gjøre noen siste tilpasninger for å få det til å se mer naturlig ut. Jeg pleier vanligvis ikke å gjøre noe med Eye Define laget, men jeg setter alltid ned Opacity på Bright Eyes og White Whites lagene. Sett Opacity på Bright Eyes laget til 50% og Sett Opacity på White Whites laget til 80% 

 


 

Da er bildet ferdig, og Resultatet ser sånn ut:

Tutorial for Fotobloggen Robert's Photography And Digital Art

 


Men du kan jo alltids fikse mer på bildet eks farger og litt annet småtteri. Så jeg viser dere to ekstra versjoner under her. Det første bildet har jeg fikset litt på øyefargen, ser det Okay ut?

Tutorial for Fotobloggen Robert's Photography And Digital Art

 


Det andre bildet har jeg fikset litt på øyefargen (som på det første), og gjort det til svart hvitt med såkalt Color Splash effekt, hva synes du? Ser det Okay ut?

Tutorial for Fotobloggen Robert's Photography And Digital Art

 


 

Det var det jeg hadde og vise dere for denne gang. Så hva synes du om bildene og måten å redigere bildet på? Tilbakemeldinger tas i mot med stor takk. 

Du kan finne flere flotte bilder med denne effekten HER Det var alt. Håper du likte denne guiden og at du lærte noe nytt. 

Da høres vi om ikke så alt for lenge, mens du venter kan du se flere bilder og masse annet kult på blogg siden min. Det er verdt å sjekke ut mine Photoshop Tutorials, Photoshop tips m.m Jeg anbefaler deg å lese innlegget om Photoshop sine TASTATUR SNARVEIER for å gjøre jobben i Photoshop mer effektivt. Så håper jeg vi ses igjen snart.

 


 

DU KAN OGSÅ FØLGE MEG HER:

   Facebook
   Flickr       
   Twitter      
   YouTube            
   Google+       
   Adobe Portfolio 
    Instagram 
   DeviantART 

  Forige                                                                                                                                            Neste  

 


 

Robert's Photography And Digital Art

All Rights Reserved ©2018       

Foto av Robert Pedersen


        

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #fotograf #adobe #photoshop #tutorial  #artwork #photoshopaction #øyne #retusjering  #bildekunst #rpandda #drammen #bilderedigering #norsk #photoshopguide  

 


4 Kommentarer

Toini

06.11.2018 kl. 10:12
Ja det er utrolig hva man kan gjøre med bilder nå...Jeg har ikke helt satt meg inn i dette, og holder meg til enkel redigering....Men dette blir jo kunst på en annen måte...flott tips!
Toini: Takk for det. Dette er jo enkel og grunnleggende redigering av portretter og er absolutt ikke vanskelig

Deveny

06.11.2018 kl. 17:06
Sukk, den som bare hadde hatt tid 😊 Jeg jobber nok for mye med ordene.
Deveny: Det er tid krevende ja, men utrolig gøy. Bruker så mye tid som jeg har på bilder, ikke alltid man har tid til overs så det blir litt i rykk og napp

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no