hits

Robert's Photography and Digital Art | Foto og Photoshop Guider

Blogglisten
Free Mass Ping
Google Ping**HUSK** NY FACEBOOK GRUPPE

 • 08.10.2018 - 01:18

Hei igjen.

Kommer med en liten reminder her. Se under bildet**IKKE GLEM**
Å SJEKK UT DEN NYE FACEBOOK GRUPPEN:
    NORSKE FOTO BLOGGERE    
**SJEKK UT NÅ**

 

 


 

Lik og del dine innlegg på NORSKE FOTO BLOGGERE. Spre det videre til andre så flere får mulighet til å finne gruppen. På forhånd takk.


 


 


 Forige                                                                                                                                            Neste  

 


 

Robert's Photography And Digital Art

All Rights Reserved ©2018       

Foto av Robert Pedersen

    


 

#foto #fotoblogg #rpandda #hobby   #Fotograf  #facebook #facebookgruppe

 

 


TRENGER DU FOTOGRAF ELLER ØNSKER Å FÅ REDIGERT ETT BILDE?

 • 17.02.2017 - 10:20

Hei folkens.

Dette er en repost som er redigert... Det er litt reklame for meg selv her nå, men jeg håper det kan gi meg ett foto oppdrag eller 2. Må jo håpe hehe. Du kan se noen portretter jeg har tatt og redigert. Noen bilder har jeg redigert for venner og kjente.

Jeg tar alt av jobber også om du ønsker å få redigert ett bilde så er det bare å si i fra.

Jeg har har lenge hatt lyst til å bli bedre på portrett fotografering, så jeg da trenger jeg modeller for å få dette til. Så har du lyst til å bli fotografert eller du kjenner noen som ønsker det er det bare å kontakte meg på mail, husk og merk mailen med "TFP FOTOSHOOT"

Det blir i så fall en form for TFP (Time for Print)  fotoshoot.  Evt. Kan priser osv diskuteres. Det vil bli inngått en skriftlig kontrakt mellom fotografen (meg) og modellen av juridiske årsaker. 

Jeg ønsker alt av jobber for. Eks
▪ vanlig Portrett foto
▪ Barn
▪ familie
▪ Dyr


Området spiller ikke noe stort rolle da jeg har bil og kan komme meg rundt relativt enkelt. Men Buskerud, Oslo, Telemark, Akershus, Vestfold er i umiddelbar nærhet av her jeg bor


Alt er av interesse for å si det enkelt. Så ikke nøl med å dele denne posten eller link til innlegget, jo flere som ser jo bedre er det for min del.

Vær så snill og del dette innlegget på din blogg, Facebook eller hva det måtte være. Du finner også link du kan dele på min Facebook side.

Følg meg gjerne på Facebook, Flickr og Adobe Portfolio også det setter jeg pris på. Du finner også noen Photoshop Guider jeg har laget på min YouTube kanal.


Vi høres snart igjen med nye opplæringer og bilder.


Robert's Photography And Digital Art
All Rights Reserved ©2017  
Foto og tekst: Robert Pedersen  


#foto #fotoblogg #fotograf #hobby # fotoshoot #tfp #portrett #rpandda #drammen #selvreklame #søkeroppdrag

Wow. Hva skjedde?

 • 15.02.2017 - 10:07

Hei alle sammen.

For en pangstart på dagen og for en overraskelse jeg fikk da jeg sjekket bloggen min i dag.

1. Plass over fotoblogger det siste døgnet på blogglisten.no, hva skjedde?Jeg skjønner ikke den plutselige økningen i lesere etter det SISTE innlegget mitt. Hele 166 unike treff, det er en astronomisk økning, helt uvirkelige rett og slett. Og personlig topp notering.

 

Jeg setter så klart utrolig stor pris på det, og er takknemlig for alle som besøker bloggen min for å se mine bilder. Tusen takk alle sammen.

 

Du finner flere Fototips HER.
Det var alt jeg hadde på hjertet for denne gang.

 

Takk for at du tok deg tid til å ta en tur innom bloggen min, setter pris på det. Du kan også følge meg på Facebook, Flickr og Adobe Portfolio. Du finner også noen Photoshop Guider jeg har laget på min YouTube
 

Vi høres snart igjen med nye opplæringer og bilder. 
______________________________________________


Robert's Photography And Digital Art 
All Rights Reserved ©2017
Foto og tekst av: Robert Pedersen

 

ANDRE INNLEGG DU KAN LESE MENS DU VENTER PÅ NESTE POST

 

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby  #rpandda #drammen #blogg #blogglisten  #førsteplass #takk  ______________________________________________​_

RECAP 2016

 • 08.01.2017 - 23:02

Hei og hå kjære lesere.

Tenkte jeg skulle kjøre en liten oppsummering av 2016, selv om bloggen ikke har vært aktiv hele dette året har det da blitt noe innhold på siden.


 

Mitt aller første innlegg var en header jeg designet for GanjAlien sin soundcloud profil. Du kan se innlegget HER


 

Vil benytte anledningen til å få takke FotoMagasin for at de deler mine poster og for det engasjement for foto denne siden har. Håper på at det blir like mye av det flotte engasjementet også i 2017. Blogg.no trenger ett FotoMagasin så jeg vil gjøre det jeg kan for at flere foto entusiaster deler og ser innlegg på fra dette magasinet.

Om kort tid vil jeg få ett nytt design på bloggen, jeg jobber med å gjøre den publiserings klar. Jeg gleder meg utrolig mye til å ta det fantastiske designet i bruk, jeg kjøpte dette designet av KVDESIG, som har mange kule designer å velge melom. Ta en tur innom og se om du finner ett design du liker selv. 


Jeg har satt sammen noen Topp 3 lister for de mest leste innleggene mine i 2016. 

Topp 3 mine foto 
1. Portrett av min sønn ​
2. Historien om Drammen ​
3. Frem fra Arkivet Del 1

Topp 3 opplæringer
1. Kreativ bakgrunn
2. Lag eget vannmerke
3. Bilde i tekst

Topp 3 over all
1. HDR
2. Macro fotografering
3. Kreativ bakgrunnMen det er også ett par andre innlegg jeg vil dra frem her. Noen fordi jeg er fornøyd med dem selv eller rett og slett fordi de har fått for lite oppmerksomhet i mine øyne. 

SONY DSC

Vi begynner i med mine egne foto.
Dyreparken (4 deler)

bildene i denne serien er jeg veldig fornøyd med, siden jeg liker å ta bilder av ville dyr, spesielt norske. Men dette er jo en dyrepark og jeg fikk tatt bilder av dyr jeg ellers ikke ville fått mulighet til å få bilder av

SONY DSC

Burn Energi skatesession  

Artig lite Arangement i Drammen sin egen skatepark. Veldig gøy å ta bilder av skaterne og kidsa på sparkesykkel.


Oslo en vakker dag

Etter er flott dag i Oslo og masse nye bilder, ble dette til innlegget "Oslo en vakker dag". Bildene er tatt en flott sommerdag hvor sola var varm og god.


Så kommer opplærings postene, disse er de opplæringene jeg likte best og skrive og dele med dere, så eg håper jo dere også har likt disse:
1. Kjempe i Byen
2. Gotisk Makeover
3. Morsom surrealistisk komposisjon (2 deler)

 


Så det var vel om trentlig det jeg hadde på hjertet for denne gang. Men før jeg takker for meg vil jeg dele posten jeg selv er mest fornøyd med. Det er ikke lett og velge 

Edit i Lightroom CC 2015 og Photoshop CC 2015
en eneste post som favoritt, men jeg tror jeg må velge innlegget om Askepott jeg velger det rett og slett fordi jeg er fornøyd med bildene og at datteren min deltok på selve showet.

Ikke glem at du finner meg også på Facebook, Flickr og Adobe Portfolio også i 2017 og setter pris på følgere og Likes. Så jeg håper du tar en tur innom og følger meg der også.


 

Takk for alt av kommentarer og likes i 2016 og jeg håper du fortsetter med det også i 2017, jeg tar i mot både ris og ros, forslag eller hva det måtte være. Jeg kan love deg at du får se masseflotte bilder og opplæringer også i 2017. Så det er bare å følge med fremover også. 

Vi høres snart igjen.

Robert'sPhotography And Digital Art All Rights Reserved ©2017  
Tekst & Foto: Robert Pedersen  
 
 
#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #rpandda #drammen #adobe #photoshop #Lightroom #recap #2016 #bilder #blogg #nikon #2017

MÅL FOR 2017 (FOTO & BLOGG)

 • 05.01.2017 - 11:04

Godt nytt år folkens

Da er året godt i gang og mens vi venter på neste del i Retusjering av portretter og mennesker serien, kommer det noen tanker jeg har for 2017.

Into the sky

 

Poster noen gamle fotomanupilasjoner jeg har gjort på min gamle Instagram konto (konto er slettet), de fleste bildene har jeg deltatt på så kalte edit challenges med. Som ikke er publisert her på bloggen før.

The surreal world


Jeg har ingen nyttårsforset men jeg har laget en liten liste over mål for 2017. Jeg har delt opp målene i 2 hoved grupper (foto og bloggen), disses har igjen under punkter jeg tenkte å si noe om. 

No brain

 

1. FOTO:
 1. Bruke mer tid på å ta bilder
 2. Lære meg å kjenne kamera mitt bedre
 3. Eksprimentere mer
 4. Gjennomføre fotoprosjekt idéer jeg har
 5. Lære meg og bli flink på portrett foto
 6. Bli mer kreativ
 7. Ta fotokurs

 

girl and the lightning ball

 

2. BLOGGEN:
 1. Være mer aktiv
 2. Flere poster per uke
 3. Ha faste dager for tutorials
 4. Skrive mer om bildene mine (mer tekst)
 5. Få fere følgere/lesere

 

African businessman sitting on an armchair on a wheat field
Sitting in the armchair

 

Det var oversikten av mine mål for 2017 men jeg skal gå litt mer i detalj for vært enkelt punkt.

Waiting for the train


1. FOTO:

1.1 Bruke mer tid på å ta bilder 

Jeg har ett håp og ønske om å få mer tid til å ta bilder. Jeg har ikke brukt nok tid på å ta bilder i 2016 så det er noe jeg skal prøve å gjøre noe med i 2017.

1.2 Lære meg å kjenne kamera mitt bedre 

Jeg har som mål og bli bedre kjent med mitt Nikon D5300. Med det mener jeg at jeg skal bli fortrolig med meny, knapper slik at jeg uten problem kan velge eller forandre innstillingene på kamera mens jeg er i gang med å ta bildene.

Ride the brain


1.3 Eksprimentere mer 

Jeg skal bli tøffere når det kommer til å eksperimentere med komposisjon og innstillinger på kamera. Det er en utfordring som kan være vanskelig å få gjennomført, men verdt ett forsøk likevel.

1.4 Gjennomføre fotoprosjekt idéer jeg har 

Jeg har minst 2 idéer jeg har hatt lyst til å gjennomføre. Men ikke hatt anledning eller tatt meg tid til å planlegge litt mer detaljer rundt prosjektene. 

 

Late summer at Zzyzx dry lake deep inside California's Mojave desert.
The poral


1.5 Lære meg og bli flink på portrett foto 

Jeg ønsker å lære å ta portrett foto og bli god på det. Liker alle typer portrett foto. Derfor er jeg medlemmer av den del tfp grupper på Facebook. Tfp står for Time For Print og er i grove trekk ett gjensidig samarbeid mellom fotograf og modell (evt makeup artist)

1.6 Bli mer kreativ  

Er vel litt det samme som punkt 1.3 så sier ikke mer om det nå

7.1 Ta Foto kurs

Jeg har lenge hatt lyst til å ta ett fotokurs lenge så det føler jeg at jeg bør få til så fort som mulig

 

The Forest

 

2. BLOGGEN:

2.1 Vær mer aktiv.

Jeg skal prøve å være mer aktiv og poste bilder og opplæringer mer jevnlig.
 

2.2 Flere poster  per uke

Jeg ønsker å poste minst 2-4 ganger i uken.

Upside down

 

2.3 Ha faste dager for tutorials.

Finne en dag som er reservert kun for opplæringer. Men dette krever at jeg måkomme meg litt i forkant, siden det fort kan ta lang tid og gjøre disse guidene.  

2.4 Skrive mer om bildene mine (mer tekst)

Jeg er ikke Veldig flink til å finne på ting å skrive om i denne settingen, men jeg vil prøve å bli flinkere til å skrive mer rundt de bildene jeg tar.

Feeding time


2.5 Få flere følgere faste lesere  

Satser på en økning med følgere og faste lesere i løpet av 2017. Håper i hvertfall på en dobling 

The mask

 

Det var mine mål for 2017, men det er ikke sikkert jeg får mulighet til og oppfylle alle mine mål, men noen skal jeg klare å få gjennomført. Ha en fortsatt god kveld.

Pain


Du finner meg også på Facebook, Flickr og Adobe Portfolio og setter pris på følgere og Likes. Så jeg håper du tar en tur innom og følger meg der også.

The ally

 

Takk for følget i 2016 og jeg håper du fortsetter og følge meg også i 2017. Så skal jeg love deg at du får se masseflotte bilder og opplæringer du kan lære noe av og bruke i egne bilder.

Vi høres snart igjen.

Robert'sPhotography And Digital Art All Rights Reserved ©2017  
Tekst & Foto: Robert Pedersen  

 
 
#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #rpandda #drammen #adobe #photoshop #Lightroom #mål #2017 #bilder #blogg #nikon

 

DAGENS BLOGG INNLEGG

 • 23.08.2016 - 00:48

God kveld folkens!

Foto: Karoline Adine Knobelauch

Nå skal jeg gjør noe jeg ikke pleier å gjøre, nemlig og dele en blogg. Og den har ikke noe med foto og gjøre, men jeg synes at alle bør lese denne bloggen.

Det er min venn Karoline som står bak bloggen og hun er rimelig frisk i uttalelsene sine og tar opp temaer som er litt tabu belagt. Men likevel saklig og velformulert.

Så om du har tid og lyst hadde jeg satt pris på om du klikker deg inn på Adinemor sin blogg, finner mye bra lese stoff der, men det er det siste innlegget jeg vil at DU skal lese. Det finner du HER

Det var det jeg hadde for denne gang. Da sees vi neste gang håper du likte bloggen jeg vil si nå.

Robert'sPhotography And Digital Art All Rights Reserved ©2016

Foto: Robert Pedersen

#personlig #samfunn #debatt #tabu #selfie #surrealistisk #foto #drammen #oslo

 

Min Nye HEADER

 • 02.08.2016 - 09:17

Dette er min nye HEADER, jeg går for denne enn så lenge i hvertfall, Men jeg må få ut finger'n og gjøre designet mitt mørgere så den passer inn litt bedere. Jeg har bare ikke orket og sette meg ned og finne ut av det ennå. Har vært borti litt HTML og CSS tiidligere, men det er lenge siden. Så om noen har noen tips så er de hjertelig velkommen.

Hva synes du om denne headeren?

Bakrunns bildet her jeg redigert tidliger anledning, så jeg har bare tilpasset størrelsen og lagt på tekst, og noen ekstra effekter med photoshop

  

Jeg hadde ikke mer på hjertet for denne gang, men jeg ønsker alle en fortsatt fin tirsdag! 

  

Robert'sPhotography And Digital Art All Rights Reserved ©2016      

Denne guiden er skrevet av: Robert Pedersen   

    

#foto#fotoblogg#fotograf#hobby#fotograf#photoshop#adobe#tutorial #bildmanupilasjon #kreativ#rpandda#kunst#drammen#bilderedigering #design #header #blogg

    

GOOGLE NIK COLLECTION

 • 01.05.2016 - 15:04
Hei folkens.
Vil bare gi dere som har Photoshop ett lite hint om at GOOGLE NIK COLLECTION nå er gratis for alle. Dette er etter min menig ett kjempe bra tillegg til Photoshop, og kan gjøre bildene dine mer spennende og kunstneriske. 

GOOGLE NIK COLLECTION inneholder:

Du kan finne hjelp til og lære hvordan du installerer og bruker programmene om man skulle trenge det.
Håper dette kan være til nytte og at dere finner noe dere liker og kan bruke på bildene dere redigerer.
Ha en strålende søndag så kommer flere bilder og innlegg om ikke lenge. Mens du venter kan du jo lese noen av disse:

 1. FREM  ARKIVET
 2. HISTORIEN OM DRAMMEN
 3. MACRO FOTOGRAFERING

 

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #hdr #photoshop #bilder #gratis #plugins #rpandda #Nik #Collection #google #redigeringsverktøy 

 

TOP 10

 • 27.04.2016 - 22:32

Jeg sjekket nettopp blogglisten  for å se hvordan tingenes tilstand er.

Og der oppdaget jeg til min forundring at jeg er TOP 10 av norske fotoblogger der. Det var veldig overraskende, så jeg vil takke alle som har vært inne på bloggen min og sett det jeg har skrevet og vist frem. Uten dere ville ikke det vært mulig. Så Tusen takk til dere alle.
Jeg er også topp 15 over blogger i Drammenblogg.no Og det inspirerer jo masse.

Er veldig takknemlig for at jeg er på listene og det etter kun 4 dager, det er jo helt sykt egentlig.

TAKK TIL DERE ALLE!

Det kommer mer foto relaterte innlegg i løpet av kvelden

Da er jeg registrert på bloglovin også


Follow my blog with Bloglovin
 


Har Registrert meg på Bloggurat

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #fotograf #photoshop #adobe #surreal #darkart #fantasy #redigeringsverktøy #bildmanupilasjon #fotocollage #rpandda #kunst #Digitalkunst #artwork #Top10 #blogglisten #Top15 #drammen #blogg.no
 

FREM FRA ARKIVET DEL 1

 • 26.04.2016 - 14:30

Jeg tekte å vise dere noen av det jeg har gjort tidligere. I den første delen er det fantasy, darkart og surreal bilde manipulasjoner. På noen av disse bildene har jeg fulgt tutorials jeg har funnet på nett for å lære og trene på å bruke Photoshop og mulighetene dette programmet gir. Mens andre har jeg gjort utfra min egen fantasi og kunskapsnill. Jeg skal velge ut noen av mine beste manupilasjoner og du finner alle bildene og mange flere facebook side. Men for å nå disse bildenes album på en raskere måte kan du bare klikke her.
Du vil finne all nødvendig informasjon om alle bildene som er brukt i Vær edit. Sånn at innehaveren av opphavsretten blir nevnt.
Så håper jeg du vil finne noe du liker.

«CAUGHT IN THE DEVIL'S ARMS»

«DISGUISED »

«STUCK»

«The Path»

«Lost at Sea»

«Going Home»

«REFUGEE»

«Lost»

«Last Stop»

«Lady in Red»

"THE GUARDIAN"

Disse er noen av de beste (synes jeg selv) bildene jeg har gjort. Hva synes du om bildene? Post din mening I kommentar feltet, det vil jeg sette stor pris på. Du finner flere bilder på min facebook side. Del 2 kommer om ikke lenge, men mens kan du jo sjekke ut en av disse postene jeg har skrevet

GanjAlien header
Mustang Sally
Favoritt redigeringsverktøy.

Ha en fortsatt strålende dag

DEL 2

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #fotograf #photoshop #adobe #surreal #darkart #fantasy #redigeringsverktøy #bildmanupilasjon #fotocollage #rpandda #kunst #Digitalkunst #artwork

MINE FAVORITT BILDEREDIGERINGS VERKTØY

 • 25.04.2016 - 05:41


Når man holder på med foto og tar masse bilder er det kjekt og ha verktøy for å bearbeide bildene for å få best mulig resultat. Jeg bruker for det meste Adobe Camera RAW og Adobe Photoshop CC2016 men også en del andre. Og det kommer litt om de programmene jeg bruker her nå.

For det første har laget meg en Adobe Creative Cloud konto som jeg betaler ca. en 100,- kroner for per måned. Jeg har valgt og kun betale for Creative Cloud-fotoplanen og det holder i massevis for meg og mitt bruk. Jeg kommer bare til og liste opp de programmene og mobil appene jeg bruker. De andre får dere selv lese om for og finne ut om du har behov for å bruke dem.

Hva er inkludert i Creative Cloud-fotoplanen?

SKRIVEBORDSPROGRAMMER

Adobe Photoshop Lightroom CC

Behandling og redigering av digitale bilder.

Adobe Photoshop CC

Bilderedigering og -sammensetting.

MOBILAPPLIKASJONER OG TJENESTER.

Adobe Photoshop Fix

Photoshop-retusjering for alle.

Adobe Lightroom for mobilenheter

Rediger og ordne bilder ? og del dem med andre ? hvor som helst.

Adobe Photoshop Mix

Kreativ mobilbasert bilderedigering.

Adobe har mange mobilapplikasjoner som man kan laste ned. Du finner en oversikt her. Om du står fast eller ikke vet hvordan du skal bruke de forskjellige applikasjonene finner du masse Opplærings guider og brukerstøtte på Adobe sine sider.


Det var Adobe programmene. Men det er ikke alt jeg bruker. For mine HDR  bilder bruker jeg Photomatix Pro Det er ett program jeg liker veldig godt og som jeg kjenner bedre enn andre HDR programmer. 

Google Nik Collection har også en rekke fine Photoshop plug-ins som er verdt å ta en titt på. Jeg har lastet ned hele pakken siden Google nå har gjort den GRATIS. Og det er jo helt fantastisk at alle nå kan hente dette uten at det koster ett rødt øre.. Så bare å klikke her så finner du alt du behøver av informasjonen om programmene.

Håper du ble litt klokere og fikk litt info om hva man trenger av programvare og applikasjoner for å gjøre bildene enda bedre enn da man tok dem. Om man har speilrefleks kamera så anbefaler jeg deg å skyte bildene i RAW format . Du finner mer om bilde de forskjellige filformatene her.

 

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #fotograf #photoshop #adobe #Photomatix #nikcollection #Lightroom #redigeringsverktøy

Blogglisten Norske blogger

Ny blogg!

 • 24.04.2016 - 21:04

Velkommen til blogg.no! :)

Dette er det aller første innlegget i din nye blogg. Her vil du finne nyttig informasjon, enten du er ny som blogger eller har blogget før.

Trenger du litt starthjelp finner du våre hjelpesider her: http://faq.blogg.no/, og vår engasjerte supportavdeling er tilgjengelig (nesten) 24/7.

Bloggen
Ønsker du å gjøre den nye bloggen din litt mer personlig anbefaler vi at du fyller ut profilinfo, og velger et design som passer til deg. Vil du bare komme i gang med bloggingen kan du starte et nytt innlegg.

Hashtags
Blogg.no bruker hashtags for å samle innlegg som handler om samme tema. Hashtags gjør det lettere å finne innlegg om akkurat det temaet du søker. Du kan lese mer om hashtags her: http://hashtags.blogg.no/

Andre nyttige sider
Infobloggen: http://info.blogg.no/
Vårt regelverk: http://faq.blogg.no/infosider/retningslinjer.html
Vilkår for bruk (ToS) og integritetspolicy: http://faq.blogg.no/?side=omoss

Nå som du har lest dette innlegget kan du redigere det eller slette det. Vær dog oppmerksom på at det alltid må være minst ett innlegg i bloggen for at den skal fungere - det er for eksempel ikke mulig å redigere designet uten at det finnes innlegg i bloggen.

Når du skal logge inn neste gang kan du gjøre det fra vår forside på http://blogg.no/.

 

Vi håper du vil trives hos oss!

hilsen teamet bak
blogg.no

 

blogg.no | logg inn | hjelp | regelverk | vilkår | om oss | kontakt oss | infobloggen

 

Robert's Photography and Digital Art

Jeg heter Robert og er 40 år. Velkommen til min blogg, som hovedsakelig vil den dreie seg om foto og andre foto rellaterte greier, men også om mine andre interesser som mat (jeg er utdannet kokk), musikk m.m. Og ellers alt av ting som måtte engasjere meg. Jeg er kun en hobby fotograf som har begrenset med tid til og holde på med dette. Men her skal jeg vise frem mine bilder, digital fotomanipulasjon og komme med enkle Photoshop og Lightroom guider osv. Hope you enjoy this blog Kontakt meg på mail: rectyg0ofoto@yahoo.no

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Flickr
 • Twitter
 • YouTube
 • Google+
 • Adobe Portfolio
 • Blogglisten
  Free Mass Ping
  Google Ping  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no