hits

Robert's Photography and Digital Art | Foto og Photoshop Guider

Blogglisten
Free Mass Ping
Google PingHvordan endre fonten på bloggen #BLOGGTIPS

 • 12.03.2017 - 04:20

God Morgen folkens.

Her kommer ett nytt BLOGG TIPS. Denne gangen skal jeg forklare hvordan du forandrer font (skrift type) på bloggen din. For å gjøre det bruker vi litt HTML kode og CSSDu finner gode introduksjoner av HTML og CSS du kan lese om du vil lære det grunnleggende. 

Bilde fra Google

 

MERK:
Ikke alle fonter er tilgjengelig som webfonts  (enfont som din nettleser forstår), så det kan være lurt å sjekke ut Google Fonts for å være på at fonten er kompatibel som webfont 

Bilde fra Google
TIPS:
Sikkerhetskopier stilsettet ditt før du begynner. Det gjør du enkelt ved å kopiere Koden fra bloggen din og lime det inn i Notepad. I Windows finner du den her:
Klikk på Windows knappen>Windows tilbehør>Notisblokk eller bare søk etter Notepad/Notisblokk så finner du det. Flere tips om bruk av Notepad finner du HER  

Det viktigste i denne delen er å finne ut hvilken tekst du ønsker å endre fonten på (Overskrift, Meny etc) og så klart hvilken font type du ønsker å bruke.

Her er en liten oversikt over de mest vanlige tekstene man ønsker å endre fonten på

body = Skrifttype generelt på bloggen
h2 = Overskrift i innlegg
h3 = Overskrift i sidemenyen
h4 = Skrifttype på navn i kommentarfeltet
Bilde fra Google

Du må lete i stilsett-koden (CSS) for å finne frem. Du skal finne frem en kodelinje som den du ser under:

font-family: Roboto, tahoma, arial, verdana;

Teksten som er Fet/Bold viser deg hvilken font som er brukt. Her kan du ha flere font typer, men du må skille dem med komma( , ). Det betyr at i hovedsak at hvis ikke nettleseren klarer og laste inn font-typen "Roboto" så skal den laste inn "Tahoma" istedet for osv.

Bilde fra Google

Du skal legge inn ønsket font-type du vil at nettleseren skal prøve å laste først, som i eksemplet over.

HUSK! Lagre stilsett-kodene (css) for at endringene skal bli gjeldende.

NB!
<Font> -taggen støttes ikke i HTML5. Så bruk CSS i stedet.
<Font> -taggen angir skrifttype, skriftstørrelse og farge på tekst

Det var alt for denne gang. Så håper jeg du likte dette tipset. Og ikke glem at du finner masse annet fotobloggen min blant annet Photoshop Tutorials  og Lightroom Tutorials

Det var alt jeg hadde på hjertet for denne gang. Takk for at du tok deg tid til å ta en tur innom bloggen min, setter pris på det.

Du kan også følge meg her:  Facebook,   Flickr  Twitter,  YouTube og   Adobe Portfolio.  

  ANONSE:  
"Trenger du Fotograf? Eller ønsker ett bilde redigert?" 
Se DETTE innlegget på fotobloggen min NÅ!

 

På gjensyn!


   Forige                                                                                                                                                                  Neste   


                                                                                                                                                                         

Robert's Photography And Digital Art
All Rights Reserved ©2017 
Tips skrevet av: 
Robert Pedersen 

 

#fotoblogg #blogg #bloggno #bloggtips #font #skrifttype #css #html #htmlkode #diy #rpandda  #drammen

 

Hva er hashtag og hvordan bruke det riktig

 • 27.02.2017 - 06:30

Hei igjen. 

Her kommer mitt andre BLOGG TIPS. Denne gangen tar jeg for meg HASHTAG, jeg skal fortelle kort om hva det er og hvordan du bruker det mest mulig effektivt for å få de som søker etter ett spesielt tema kan finne din side gjennom HASHTAG


Språkrådets termwiki anbefales "Emneknagg" som norsk synonym for engelsk "hashtag"


Bilde fra Google

 

HVA ER HASHTAG 

Hashtag eller Emneknagg på norsk, er en type etikett eller metadatatag brukes på sosiale nettverk som Facebook, Twitter og Instagram for å nevne noen. Blir også brukt i microblogging tjenester som gjør det enklere for brukerne å finne meldinger/poster med et bestemt tema eller innhold. Brukere oppretter og bruker hashtags ved å plassere hash tegnet # (også kjent som antall tegn eller nummertegn) foran et ord eller ett uttrykk, enten i hovedteksten i en melding eller på slutten. Ved å klikke på hashtagen vil du finne alt innhold som har blitt postet med samme hashtag. En hashtag stream arkiverer alt som har samme hashtag i ett slags hashtag bibliotek og det oppdateres kontinuerlig. For eksempel, på fotodelingstjeneste Instagram, tillater f.eks hashtagen #hdr brukere å finne alle innleggene som inneholder hdr bilder. Dette er pga. de er tagget med samme hashtag.

Bilde fra Google

De fleste sosialemedier har egne regler for bruk av hashtag som kan dreie seg om begrensning på antall hashtags per innlegg o.l. En av de mediene som har klare retningslinjer for bruk av hashtag er Twitter

På grunn av den omfattende bruken, ble hashtag lagt til Oxford English Dictionary i juni 2014. Begrepet hashtag kan også referere til hash symbolet selv når det brukes i sammenheng med en hashtag

Du kan lese mer om hashtagens opprinnelse og mye mer på Wikipedia

Bilde fra Google

RIKTIG BRUK AV HASHTAG

Man bør være mer kritisk og nøyaktig når man bruker hashtags.

Jo mer spesifikk du klarer å være når du bruker hashtag, jo mer større sannsynlighet for å nå ut til det rette publikum. Og treffe rett målgruppe betyr vanligvis mer engasjement, og flere faste følgere. 

Hvis du ikke har din egen blogg hashtag, kan du sikkert bare lage en selv. Jeg bruker #rpandda til min blogg. Dette gjør det enkelt for mine følgere og finne alle mine blogginnlegg f.eks

Hashtags er et effektivt verktøy - når det blir brukt riktig.

Bilde fra Google

RIKTIG BRUK

 • Velg emneord som er relevante for innlegget ditt.
 • Bruk korte, forståelige ord. Tenk på hvilke ord andre vil søke på.

Bilde fra Google

FEIL BRUK

 • Ikke tagg irrelevante ord som "og", "på", "skal", "hei" osv... det er ingen som søker på dem uansett, og det ser bare uryddig ut.
 • kke bruk hashtags som ikke har noe med innlegget ditt å gjøre. Det er spam. For det første irriterer det dem som søker på akkurat den taggen og får opp innlegg om helt andre ting i stedet, og for det andre risikerer du at vi sperrer deg fra å bruke hashtag-funksjonen. Ville du likt å søke på f.eks #HDR og istedet finne 20 innlegg om fitness, et innlegg om kosthold, og to lister med "ting jeg jeg gjorde i helga"?
 • Ikke bruk mellomrom eller tegn som bindestrek, kolon, utropstegn, hjerte... de virker ikke i tags. (men husk mellomrom mellom hashtaggene)
 • Hashtaggene skal speile innholdet i akkurat det innlegget, ikke i bloggen generelt. Har du for eksempel en fotoblogg skal du likevel ikke tagge innlegg som handler om alt mulig annet enn foto med #fotoblogg 

Bilde fra Google

Noen flere tips:

 • Rettskriving er en fordel (d'oh!), ikke min sterkeste side for å si det sånn hehe.
 • Bruk entallsform (hund, katt i stedet for hunder, katter)... eller bruk begge deler.
 • Bruk bilder i innleggene... da synes du bedre på hashtaglistene.
Bilde fra Google

Det var alt for denne gang. Så håper jeg du likte dette tipset. Og ikke glem at du finner masse foto innhold og mye annet på fotobloggen min.

Det var alt jeg hadde på hjertet for denne gang. Takk for at du tok deg tid til å ta en tur innom bloggen min, setter pris på det.

Du kan også følge meg her: FacebookFlickrTwitterYouTube og  Adobe Portfolio.  

 

ANONSE:
"Trenger du Fotograf? Eller ønsker ett bilde redigert?" 
Se DETTE innlegget på fotobloggen min NÅ!

 

På gjensyn!

 


  Forige                                                                                                                                                                                    Neste  


                                                                                                                                                                           

Robert's Photography And Digital Art
All Rights Reserved ©2017 
Tips skrevet av: 
Robert Pedersen 

 

#fotoblogg #blogg #bloggno #bloggtips #sosialemedier #facebook #twitter #instagram #rpandda  #drammen

Kilde:

.

Hvordan få Spotify "play" knapp på bloggen din #bloggtips

 • 23.02.2017 - 01:37

Hei kjære lesere.

Det kommer nok ett nytt element til bloggen min, nemlig BLOGG TIPS. Her deler jeg mine erfaringer og små tips som kan være kjekt og kunne noe om for å gjøre bloggen din unik.I dag skal jeg vise dere Hvordan du får Spotify Play Knapp i blogginnlegget ditt. (her har jeg brukt tilpasset størrelse: bredde 1000px og høyde: 200px):

Dette er veldig enkelt, og kan fint gjøres på smart telefon eller nettbrettet. Alt her er gjort kun med en smart telefon. Da setter vi i gang.

STEG 1:

Åpne Spotify. Finn en låt du vil dele og kopier linken. Se bildene under.STEG 2:

Åpne nett leseren din og gå til Spotify Developerbla nedover på siden til du finner Spotify Play Button. Her står det også hvordan man gjør det. Lim så inn linken du kopierte fra Spotify og trykk ENTER. Så kopierer du koden spotify genererer for deg. Se bildene under.STEG 3:

Start ett nytt innlegg på bloggen din. Slå på så du kan lime inn HTML koden du kopierte fra nettet. Lim så inn koden og slå av HTML delen ved å klikke på samme sted som i sted.
Da skal tekst editoren se ut som dette:Ved å forhåndsvise innlegget vil det se ut som på bildet under:Det var alt for denne gang. Så håper jeg du likte dette tipset. Og ikke glem at du finner masse foto innhold og mye annet på fotobloggen min.

Det var alt jeg hadde på hjertet for denne gang. Takk for at du tok deg tid til å ta en tur innom bloggen min, setter pris på det.

Du kan også følge meg her: FacebookFlickrTwitterYouTube og  Adobe Portfolio.    

ANONSE: 
"Trenger du Fotograf? Eller ønsker ett bilde redigert?"  
Se DETTE innlegget på fotobloggen min

På gjensyn!

 Robert's Photography And Digital Art
All Rights Reserved ©2017 
Denne guiden er skrevet av: Robert Pedersen
 

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #blogg

#blogtips #spotify #playbutton #spillavknapp #musikk

#rpandda#drammen

Robert's Photography and Digital Art

Jeg heter Robert og er 40 år. Velkommen til min blogg, som hovedsakelig vil den dreie seg om foto og andre foto rellaterte greier, men også om mine andre interesser som mat (jeg er utdannet kokk), musikk m.m. Og ellers alt av ting som måtte engasjere meg. Jeg er kun en hobby fotograf som har begrenset med tid til og holde på med dette. Men her skal jeg vise frem mine bilder, digital fotomanipulasjon og komme med enkle Photoshop og Lightroom guider osv. Hope you enjoy this blog Kontakt meg på mail: rectyg0ofoto@yahoo.no

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Flickr
 • Twitter
 • YouTube
 • Google+
 • Adobe Portfolio
 • Blogglisten
  Free Mass Ping
  Google Ping  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no