hits

Robert's Photography and Digital Art | Foto og Photoshop Guider

Blogglisten
Free Mass Ping
Google PingJust snapping

 • 19.01.2017 - 19:31

Hallo folkens!

Dette blir ett kort innlegg, men det viser at dagens mobil kamera er rimelig gode i forhold til hva dem var før. 

Jeg har brukt Samsung Galaxy S7 Edge for å ta disse bildene, og redigert dem i Adobe Lightroom Mobile.

Bilde 1:

Bilde 2:Bilde 3:Det var alt for denne gang. Men der kommer mer om ikke lenge. Har noen prosjekter og innlegg på gang, men jeg har desverre for liten tid.

Følg meg gjerne på Facebook, Flickr og Adobe Portfolio også det setter jeg pris på. Du finner også noen Photoshop Guider jeg har laget på min YouTube.
 

Vi høres snart igjen med nye opplæringer og bilder.
 

Robert's Photography And Digital Art
All Rights Reserved ©2017  
Foto og tekst: Robert Pedersen  


#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #adobe #lightroom #mobile #bilder #sonya200 #rpandda #drammen #streetart  #ugangprosjektet #snapseed #mobileedit

UGANGPROSJEKTET

 • 14.01.2017 - 19:26

 UGANGprosjektet er ett kommunalt prøveprosjekt i Drammen, hvor lokale og internasjonale grafitti kunstnere setter sitt preg på  byen. Både kommunale undergangene og private bygg har fått storartet kunst på veggene sine. Her er av de bildene jeg har tatt av den fabelaktige kunsten som er blitt en stor del av Drammen by og drammenserne identitet. Selv om meningene har vært delte, men prosjektet ble en stor suksess.

Bildene er redigert med Lightroom Mobile og Snapseed.Ugang´s historie

Ugangprosjektet startet i 2014 som et kommunalt prøveprosjekt, gjennom bylivsprogrammet. Frem til februar samme år hadde Drammen kommune praktisert nulltoleranse for graffiti, men åpnet for at private huseiere selv kunne tillate gatekunst på sine respektive bygg. 

På initiativ fra en lokal graffitikunster, Eric Ness Christiansen, ble det fremlagt en plan for dekorering av samtlige underganger i bykjernen med graffiti og kunst. Prosjektet fikk navnet Ugang, et ordspill på ugagn og undergang.

 


 

I 2014 ble det malt 6 underganger i sentrum og 1 vegg på Grønland, Strømsø. Responsen fra publikum var utelukkende positiv, noe som førte til at prosjektet ekspanderte året etter. I tillegg til at kommunen tillot dekorering av flere underganger enn året før, stilte også flere private aktører vegger til rådighet for lokale og internasjonale kunstnere.


I 2015 ble det malt hele 11 underganger, 1 bru og 7 veggmalerier. Internasjonale kunstnere som blant annet Sofles, TelmoMiel og Felipe Pantone var med på å sette sitt fargerike preg på byen, i tillegg til nærmere 40 lokale graffitimalere. Hele prosjektet ble også dokumentert av den anerkjente australske filmskaperen Selina Miles.


Flere av kunstverkene som ble laget under Ugang 2015 har høstet stor anerkjennelse i både innland og utland, og ble blant annet omtalt på den kjente kunstbloggen Saachi som en av verdens mest interessante happenings i august.

 

Sammen med Philanthrophoto ble det i etterkant av prosjektet trykket fine art prints av tjue ulike motiver fra undergangene og veggene. Disse ble fremvist på utstillingen "Street 2 Art" hvor overskuddet på over 70 000,- fra utstillingen gikk til Kirkens Bymisjon. Det resulterte i i ferieopplevelser for over 30 vanskeligstilte barn.

 

I 2016 gjentar vi suksessen og flere av de kjente navnene vender tilbake sammen med en rekke nye. Men mye er fortstatt under planlegging ettersom vi fortsatt trenger bidragsytere

 
Eric Ness Christiansen!

 

Grafitti kunstnerene som har bidratt til prosjektet finner du på siden til UGANGprosjektet Pluss alt annet du måtte ønske å vite mer om.
Så hva synes du om bildene? Jeg håper UGANGprosjektet fortsetter også i 2017, i mine øyne gjør det Drammen by mer fargerik og det setter sitt preg på by bildet.


Følg meg gjerne på Facebook, Flickr og Adobe Portfolio også det setter jeg pris på. Du finner også noen Photoshop Guider jeg har laget på min YouTube.

 

Vi høres snart igjen med nye opplæringer og bilder.
 

Robert's Photography And Digital Art
All Rights Reserved ©2017  
Foto og tekst: Robert Pedersen  


#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #adobe #lightroom #mobile #bilder #sonya200 #rpandda #drammen #streetart  #ugangprosjektet #snapseed #mobileedit

 

Lekt litt med Lightroom Mobile og Snapseed

 • 11.01.2017 - 23:15

Hallo kjære venner.

Jeg fant frem noen gamle bilder fra Arkivet mitt mens jeg hadde litt død tid. Hadde ikke tilgang på laptopen og Photoshop så ble det redigering "on the go"


 

Jeg har brukt Lightroom Mobile og Snapseed på disse bildene som er tatt med mitt Sony A200.

Her kommer noen fakta fra Wikipedia om roser, som har en link til bildene under:


"Roseslekta (Rosa) er en planteslekt med mange arter, som er utbredt i Nord-Amerika, Europa, Asia og Nord-Afrika. Det finnes ca. 250 ulike rosearter på den nordlige halvkule. En rosebusk er som regel tornete, med sammensatte blad og store, ofte velluktende blomster.
Roser har en helt spesiell plass i Vestens kulturhistorie. Det første kjente maleriet av en rose stammer fra Kreta og er datert til ca. 1600 f. kr. Roser ble dyrket i antikkens Hellas og i Romerriket. I middelalderen ble mesteparten av den kontrollerte rosedyrkingen ivaretatt i klostrene." Les mer HER.

Bildene kan jo bli bra selv om man bruker smart Phone til å redigere bildene finnes utallige apper både gode å dårlige til dette formålet.


Så hva synes du om bildene? Litt gøy å gjøre noe annerledes en gang i blandt i hvertfall.

Følg meg gjerne på Facebook, Flickr og Adobe Portfolio også det setter jeg pris på. Du finner også noen Photoshop Guider jeg har laget på min YouTube.

 Vi høres snart igjen.

Robert's Photography And Digital Art                  All Rights Reserved ©2017  
Foto: Robert Pedersen  

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby # #adobe #lightroom #mobile #bilder #sonya200 #rpandda #drammen #blomster #roser #snapseed

STREETART PART 3

 • 27.07.2016 - 12:23

Hei igjen folkens.

Da er DEL 3 endelig ferdig. Det tok litt lengre tid enn jeg hadde planlagt. Her finner du DEL 1 og Del 2 Om du ikke har sett dem allerede Alle bildene er tatt med Nikon D5300.

Jeg har brukt Adobe Lightroom Mobile til å redigere bildene mine.

I DEL 3 er har jeg valgt 5 bilder jeg har tatt utgangs punkt i og jeg vil vise 2 forskjellige versjoner av det redigerte bildet pluss det uredigerte.

Klikk på Adobe Creativ Cloud for å få vite mer om hvordan det fungerer og programpakkene de tilbyr. Du finner linker også i DEL 1

Håper dere liker det dere ser.

BILDE 1

Orginal uredigert

Her har jeg gjort noen enkle justeringer for å gjøre fargene skarpere og gjort justeringer som gir mer kontrast. Bildet er også cropet.

På dette bildet har jeg valgt Color Splash effekten. Jeg synes denne effekten er helt genial på graffiti bilder.. Her har jeg brukt Adobe Lightroom Mobile på farget bildet og BNW bildet. Jeg brukte så en annen App for å mikse bildene. Filterstorm er en app kun for Apple.

BILDE 2:

Orginal uredigert

På det første bildet har jeg gjort Enkele justeringer også cropet bildet.

På bilde 2 har jeg valgt å bruke Split Tone effekten.

BILDE 3:

Orginal uredigert

Valgte å begynne med BNW HIGH CONTRAST på det første bildet denne gangen. Bare for at dere ikke skal gå lei.

På bilde 2 har jeg brukt BNW med SEPIA TONE med høy kontrast for å gi bildet litt mer dybde.

BILDE 4

Orginal uredigert

På det første bildet har jeg gjort Enkle justeringer og cropet det

Bilde 2 har jeg gjort en HDR Edit av det første bildet. I tillegg til Adobe Lightroom Mobile har jeg brukt noen andre foto apper til iPhone. For å få denne effekten på bildet.

Listen over apper finner du her:

PhotoForge2

iCameraHDR

Snapseed

PhotoFX

Adobe Lightroom Mobile

BILDE 5:

Orginal uredigert

På det første bildet har jeg gjort Enkle farge og lys/skygge justeringer for å få litt mer punch i bildet. Jeg har også cropet bildet noe. Må si jeg ble ganske fornøyd med resultatet.

Her har jeg valgt å gå litt bort i fra det jeg har vist tidligere. Jeg ønsket ett maleri aktig bilde så da har jeg nok en gang brukt flere iPhone apper for å få dette til. Når man bruker flere apper så innebærer det en del lagring og frem og tilbake mellom appene og er litt tungvint.Men man kan gjøre utrolig masse kul redigering kun med iPhone eller hva det måtte være.

Listen over apper finner du her:

Adobe Lightroom Mobile

Snapseed

ShockMyPic

Painteresque

Image Blender

Du finner flere tips og guider for iphone redigering på IG

Kontoen til NORGE BNA SERIES eller på denne NETTSIDEN om du vil ha inspirasjon og lære deg å bruke flere apper å leke litt med selv. Her finner du også en del linker til de appene jeg har brukt på bildene mine i dette innlegget, og maaaange andre kule foto apper til iphone.

Helt på tampen vil jeg vise en ekstra versjon av det siste bildet, for å vise hvor kul effekten Color Splash kan være på enkelte typer bilder. Som sagt er dette noe som passer spesielt godt til Streetart bilder.

Så hva synes du om denne effekten?

Det var de bildene jeg hadde til dere for denne gang. Så,hva synes dere om bildene? Er det er veldig greit og kunne bruke mobilen til å redigere bilder med når men er på farten og ikke har PC tilgjengelig.

Håper også du fikk litt inspirasjon til å prøve ut litt nye ting selv på dine egne bilder. Jeg synes resultatet kan også bli ganske okay. Har du prøvd og bruke mobilen som redigeringsverktøy selv? Test det ut da vel...

Har du noen ønsker eller spørsmål er det bare å bruke kommentarfeltet eller sende meg en mail.

LES OGSÅ:

OSLO EN VAKKER DAG

FILFORMATER

STREETART PART 1

STREETART PART 2

MEST LESTE:

HDR ELLER HDRI

MACRO FOTOGRAFERING

KREATIV BAKGRUNN

HUSK! at du kan også følge meg på FACEBOOK også.

Så får du ha en riktig så god natt.. Vi høres om ikke lenge med Nye bilder.

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #hdr #adobe #lightroom #mobile #bilder #nikond5300 #rpandda #drammen #byliv #bnw #colorsplash #streetart #gatekunst #graffiti #urban #sommer #sepiatone #splittone #creamtone

STREETART PART 2

 • 05.07.2016 - 15:15

Hei igjen folkens.

Da er del 2 ferdig. Fikk du ikke med deg DEL 1 finner du den HER. Alle bildene er tatt med Nikon D5300. 

Jeg har brukt Adobe Lightroom Mobile til redigeringen av bildene. 

I del 2 er det også 4 bilder jeg har tatt utgangs punkt i og jeg vil vise 2 forskjellige versjoner av det redigerte bildet pluss det uredigerte.
Klikk på Adobe Creative Cloud for å få vite mer om hvordan det fungerer  og programpakkene de tilbyr. Du finner linker også i DEL 1

Håper dere liker det dere ser.


BILDE 1:
Orginal uredigert bilde

Her har jeg gjort noen enkle justeringer for og få skygge partiene til og bli mindre fremtredende. Jeg har også justert litt på farger og kontrast m.m. Bildet er også cropet.

På den andre versjonen av bildet har jeg valgt BNW. En effekt jeg liker godt.BILDE 2:
Orginal uredigert bildeHer har jeg gjort noen enkle justeringer for og få skygge partiene til og bli mindre fremtredende. Jeg har også justert litt på farger og kontrast m.m. Dette er Jeg har også cropet.

På den andre versjonen av bildet har jeg valgt en mørkere BNW stil som gir større kontraster på bilder. En effekt jeg liker godt.BILDE 3:
Orginal uredigert bilde

Her har jeg gjort noen enkle farge justeringer for og gjøre bildet varmere. Jeg har også justert litt på kontrastene for å få fremheve kontrasten mellom lys og skygge m.m. Bildet er også cropet.På den andre versjonen av dette bildet har jeg valgt å bruke Creamtone effekten som du finner under Presets menyen i appen. Jeg synes det passet helt perfekt på dette bildet. BILDE 4:
Orginal uredigert bilde.

Her har jeg gjort noen enkle justeringer for og få skygge partiene til og bli mindre fremtredende. Jeg har også justert litt på farger og kontrast for å gjøre bildet varmere. Bildet er også cropet.

På dette bildet brukte jeg Split Tone effekten, du finner den under Presets menyen i Appen. Dette er en kul effekt og passet godt på dette bildet

Det var de bildene jeg hadde til dere nå men DEL 3 er rett rundt hjørnet. Så,hva synes dere om bildene? Er det er veldig greit og kunne bruke mobilen til å redigere bilder med når men er på farten og ikke har PC tilgjengelig. Jeg synes resultatet kan også  bli ganske okay. Har du prøvd og bruke mobilen som redigeringsverktøy? 
Ønsker dere at jeg skriver en tutorial på Lightroom mobile? Bruk kommentarfeltet  dere ønsker en enkel guide for å redigere bilder på mobilen.
LES OGSÅ:
OSLO EN VAKKER DAG
BILDE FILFORMATER
STREETAR PART 1 

 

MEST LESTE:
HDR ELLER HDRI 
MACRO FOTOGRAFERING
KREATIV BAKGRUN 


HUSK at du kan også  følge meg på FACEBOOK også.  
Så får du ha en riktig så god natt..  Vi høres om ikke lenge med DEL 3

 

 

 

 

 


#foto #fotoblogg #fotograf #hobby#adobe #hdr #lightroom #mobile #bilder #nikond5300 #rpandda #drammen #bnw #colorsplash #streetart #gatekunst #graffiti #urban #sommer #sepiatone #splittone #creamtone

STREETART PART 1

 • 02.07.2016 - 23:02

Hei igjen folkens, det er en stund siden sist. Har mye å gjøre om dagen så har minimalt med tid til å redigere bilder i disse tider.

I dag skal jeg vise dere noen streetart bilder jeg har tatt med mitt nye kamera, som er ett Nikon D5300

Jeg har brukt Adobe Lightroom mobile
til redigeringen av bildene. Dere skal få se bildene før og etter redigering så dere kan se forskjellen etter redigeringen med Adobe Lightroom mobile , man har utrolig mange muligheter selv med mobil versjonen. Så derfor vil jeg vise forskjellige versjoner av bildene for å vise muligheten man har med Adobe Lightroom mobile

Siden det blir en del bilder så velger jeg og dele dette innlegget i flere deler så det er bare å følge med så kommer det flere etterhvet. I den første delen er det 4 bilder jeg har lekt litt med.

Jeg vil anbefale alle som tar mye bilder og gå til innkjøp av Adobe fotopakken som inneholder Adobe Photoshop CC  og Adobe Lightroom CC  pluss en hel haug med mobilapplikasjoner som er verdt å sjekke ut. Men det krever at du lager en Creative Cloud   bruker som gir deg 4GB lagringsplass pluss masse andre greier.Håper dere liker det dere ser.


BILDE 1:

Original uredigert versjon 

Her har jeg gjort noen enkle justeringer for og få skygge partiene til og bli mindre fremtredende, bildet er også cropet.Versjon to av bildet har jeg brukt Sepia Tone effekten du finner i Adobe Lightroom mobile 


BILDE 2:

Original uredigert versjonHer har jeg gjort noen enkle justeringer for og få bedre farger og klarhet.BNW versjon av bildetBNW Sepia Tone versjon
BILDE 3:


Original uredigert versjonHer har jeg gjort noen enkle justeringer for og gjøre bildet skarpere, bildet er også cropet.BNW VersjonBILDE 4:


Original uredigert versjon

Her har jeg gjort noen enkle justeringer for og få skygge partiene til og bli mindre fremtredende og samtidig forbedre fargene i bildet, bildet er også cropet.BNW versjonThat was it denne gangen,hva synes dere om bildene? Er det ikke kult og kjekt og kunne bruke mobilen til å redigere bilder med når men er på farten og ikke har PC tilgjengelig. Jeg synes resultatet blir ganske okay også, så må si meg fornøyd. Hva synes du? Håper dere liker disse bildene.

Ønsker dere at jeg skriver en tutorial på Adobe Lightroom mobile? Bruk kommentarfeltet  dere ønsker en enkel guide for å redigere bilder på mobilen.
Mens du venter på den neste innlegg kan dere jo sjekke ut noen av disse innleggene:

 

Du finner flere Streetart bilder på facbook siden min, hadde  satt stor  pris på om du klikker liker på siden og følger meg der også. Her finner du masse andre bilder du kan sjekke ut. 

Så får du ha en god lørdag kveld. 

NESTE DEL 

 

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #hdr #adobe #lightroom #mobile #bilder #nikond5300 #rpandda #drammen #byliv #bnw #colorsplash #streetart #gatekunst #urban #sommer #graffiti 

Registret meg på bloggurat

 • 25.04.2016 - 10:32

Klikk denne linken og hjelp meg å komme på blogglisten

MUSTANG SALLY

 • 25.04.2016 - 01:12

Dette bildet er tatt med min Samsung Galaxy S5. Og ble tatt for noen dager siden da jeg så den stod parkert langs veien da jeg gikk hjem fra jobben. Siden Mustang er en av mine favoritt biler måtte jeg jo stoppe for å ta bilde av den så klart.

Bildet er kun redigert med Lightroom for mobile og Snapseed. Så man kan klare å redigere bilder med mobilen også om man vil

Så hva synes du om det ferdige bildet? Kom gjerne med tilbakemelding på hva du synes. Du kan se bildet i full størrelse her.
Sjekk også ut min Facebook side for flere bilder. Setter pris på om du vil følge meg der også.

Her kan du se bildet i en annen versjon.

Bildet i full størrelse finner du her.

Takk for besøket og så kommer det nye bilder om ikke lenge. Og ikke glem å følge meg på Facebook.


#foto #lightroom #Snapseed #Samsung #mobiledit #mobilfoto #bnw

Robert's Photography and Digital Art

Jeg heter Robert og er 40 år. Velkommen til min blogg, som hovedsakelig vil den dreie seg om foto og andre foto rellaterte greier, men også om mine andre interesser som mat (jeg er utdannet kokk), musikk m.m. Og ellers alt av ting som måtte engasjere meg. Jeg er kun en hobby fotograf som har begrenset med tid til og holde på med dette. Men her skal jeg vise frem mine bilder, digital fotomanipulasjon og komme med enkle Photoshop og Lightroom guider osv. Hope you enjoy this blog Kontakt meg på mail: rectyg0ofoto@yahoo.no

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Flickr
 • Twitter
 • YouTube
 • Google+
 • Adobe Portfolio
 • Blogglisten
  Free Mass Ping
  Google Ping  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no