hits

Robert's Photography and Digital Art | Foto og Photoshop Guider

Blogglisten
Free Mass Ping
Google PingMACRO FOTOGRAFERING

 • 30.04.2016 - 16:46

I dag skal jeg snakke litt om Macro fotografering og lite kostbart ekstra utstyr man kan kjøpe for å ta enda bedre macrobilder. Jeg er ikke veldig god på dette selv, men vil formidle den kunnskapen jeg har fått ved å lese og prøve ut forskjellige ting selv.

 


Utbredelsen av digital fotografering har tatt bort en av de mest utfordrende problemer med fotografering: hvordan man skyter macro bilder uten en haug av spesialisert utstyr. Nå kan du komme tett på motivet ta macro bilder digitalt og ende opp med en 100 prosent suksessrate.

Jeg vet at jeg ikke er alene når jeg sier at macrofotografering er en absorberende aktivitet: å få til ett «close up» Bilde av f.eks en flue så du ser detaljene i øynene dems er tidkrevende og en tålmodighetsprøe uten om det vanlige. Det må være utrolig heftig og få til. Det er ingenting mer gledelig enn å gjøre en stor print av et insekt, mineral prøve eller andre små gjenstander som normalt er for små til at det blotte øye kan se det.

For å skyte macro i disse dager trenger du så klart ett speilreflekskamera, stativ og fjernutløser er et absolutt minimum. Men i tillegg kan man ha noen ekstra utstyr for og forsterke forstørelsen av ekstremt små objekter/motiver. Man kan begynne å sette på en diopter linse på den eksisterende standard linsen ... dette vil gi en grad av forstørrelse; du kan også sette på ett forlengelsesrør mellom det vanlige objektivet og kamerahuset; du kan også kjøpe en Macro belg og plassere dem mellom linsen og kamera huset. Eller om man har mye penger kan man investere i en ganske dyre optik for kun macro fotografering.

I disse dager, gjør vår digitale verden det med lett het! Med et digitalt kamera - kompakt eller DSLR - selv nybegynnere blir overrasket over hvor lett det er å gjøre «close up» bilder virkelig, virkelig store selv om objektet/motivet er virkelig lite

I virkeligheten, kan du komponere digitale macrobilder så enkel eller så komplisert som du ønsker det skal være: selv med et billig kamera kan ta bilder av den lille verden foran deg.

Jeg går ikke i mer detalj når det kommer til komposisjon og den slags. Ville bare nevne at med ikke alt for kostbart ekstra utstyr kan man ta gode macro bilder. Selv har jeg kun brukt en macro zoom linse på bildene i innlegget. Var dette nyttig for deg?

ANDRE INNLEGG


#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #macrofoto #fototips #fotoguid #closeup #fotoutstyr #diopterlinse #forlengelsesrør #macrobelg #rpandda #drammen 

BILDE FILFORMATER

 • 30.04.2016 - 10:29

I en jungel av forskjellige filformater man kan ha på bildene kan man lett bli litt forvirret. Kjenner du deg igjen? Så nå skal jeg prøve å gå igjennom de mest brukte formatene og hva de bør/kan bruker til. Jeg skal ikke gå veldig detaljert inn i det men prøve å forklare litt enkelt om de mest brukte formatene.
 

Lossless og lossy
Det er to hoved grupper med filformater. Den ene kalles Lossless og den andre kalles Lossy. De har helt forskjellige egenskaper som jeg skal gå kjapt igjennom.

Lossless komprimering                                algoritmer reduserer filstørrelsen samtidig bevares en perfekt kopi av det opprinnelige ukomprimerte bilde. Denne typen bildefiler taper ikke informasjonen i bildet, men dette fører til større filer enn lossy komprimering gjør. Tapsfri komprimering skal brukes for å unngå akkumulere stadier av re-komprimering når du redigerer bilder.

Lossy komprimering
algoritmer bevare en representasjon av det opprinnelige ukomprimert bilde som kan synes å være en perfekt kopi, men det er det ikke. Ved  komprimering av en bilde fil vil filstørrelsen bli mindre, men man taper også informasjon i bildet. De fleste lossy komprimering algoritmene tillater variabel kompresjon som påvirker både bildekvalitet for filstørrelse.

De mest brukte formatene
De vanligste bildeformatene brukt av kameraer, til utskrift, av skanning og bruk på Internett, er JPEG, TIFF, GIF, PNG, BNP, ESP, RAW og PSD.

JPEG (Joint Photographic Experts Group)
er det mest brukte bilde formatet per dags dato. Digitale kameraer og websider bruker normalt JPEG-filer fordi JPEG komprimerer dataene for å få mindre størrelse på filen. Men JPEG bruker lossy komprimering for å gjøre dette mulig, som er en stor ulempe. Om man trenger små filer er JPEG filformatet man velger, men dette går på bekostning av bildekvaliteten. JPEG-formatet brukes vanligvis til å vise fotografier og andre flertonebilder. JPEG-filer kan brukes til trykking, utskrift og skjermvisning (for eksempel web). Sender man en JPEG-fil til et trykkeri kan de gjenopprette kvaliteten ved å åpne det i for eksempel Photoshop. JPEG-filer støtter ikke gjennomsiktighet.

TIFF (Tagged-Image File Format) er ett lossless filformat(inkludert LZW -komprimerings alternativ ), og er et høykvalitets bildeformat tilpasset trykk og print. TIFF-filer kan brukes av nesten alle tegne-, bilderedigerings- og layoutprogrammer. TIFF har støtte for gjennomsiktighet.

GIF (Graphics Internchange Format)
fjerner alle Exif-data , det betyr ikke at GIF beholder utskriftsoppløsnings verdierene. GIF bruker alltid lossless LZW komprimering, men det er alltid en indeksert farge fil ( 1-8 - bits per piksel ) . GIF kan ha en palett med 24 - bits farger , men bare 256 av det maksimale (som er avhenge fargene i dine bilder ) .Men man må huske at GIF er et bilde format med lav kvalitet tilpasset visning på skjerm. Har man et bilde som i utgangspunktet har vært en illustrasjon, logo eller lignende, med store ensfargede områder, vil man oppleve at GIF-formatet blir penere en JPEG. GIF-filer støtter også gjennomsiktighet.

PNG (Portable Network Graphics)
ble oppfunnet senere enn de andre filformatene , og ble designet for å omgå mulige LZW komprimerings problemer med GIF, og siden det var nyere og mer moderne , har PNG andre alternativer også. PNG-filer har mye av de samme egenskapene som GIF-filer, til forskjell fra GIF støtter PNG 24-biters bilder og produserer bakgrunnsgjennomsiktighet uten hakkete kanter. Det er imidlertid ikke alle nettlesere som støtter PNG-bilder(dette er ikke nødvendigvis ikke helt korrekt).

BMP (Bitmap)

er et filformat for lagring av digitale bilder, spesielt brukt i Microsoft Windows og OS/2. Det norske navnet er punktgrafikk. Formatet støtter flere fargedybder (bits per piksel): Monokrom punktgrafikk (1-bits), 16-fargers punktgrafikk (4-bits), 256-fargers punktgrafikk (8-bits), 65 536-fargers punktgrafikk (16-bits) og 16,7 millioner-fargers punktgrafikk (24-bits). 8-bits punktgrafikk er perfekt for bilder i gråskala. I tillegg til fargedybdene nevnt over, finnes det en fargedybde til som nesten ikke støttes av noen programmer. 32-bits punktgrafikk brukes av Windows XP til f.eks. bildet på startknappen. Om slike filer åpnes av Paint, blir alle gjennomsiktige eller halvveis gjennomsiktige piksler gjort ugjennomsiktige. Dette virker ikke godt når bildet har skygge. Paint kan hverken lagre dette formatet eller 16-bits punktgrafikk.

EPS (Encapsulated PostScript) filer innholder som regel tegninger/logoer eller tabeller, som er blitt laget i illustrasjons- og layoutprogrammer som for eksempel Illustrator og Indesign. Den store fordelen med EPS-filer er at de kan forstørres uten at kvaliteten blir forringet. Grunnen til at man kan forstørre uten kvalitetstap er at EPS filen, når den er laget i illustrasjons- og layoutprogrammer består av vektorgrafikk og ikke bildegrafikk. Får man beskjed om at en EPS-logo ikke kan brukes, er det fordi den inneholder bildegrafikk, det vil si at det ikke er en ekte EPS-logo.

RAW-filer
inneholder ubehandlede, ukomprimerte gråtonedata fra et digitalt kameras bildesensor, i tillegg til informasjon om hvordan bildet ble tatt (metadata). Tenk på en Raw-fil som et fotonegativ. Du kan når som helst behandle filen på nytt og justere hvitbalanse, toneområde, kontrast, fargemetning og skarphet for å få de resultatene du ønsker. De opprinnelige Raw-dataene beholdes når du justerer et Raw-bilde. Justeringer lagres som metadata i en medfølgende underfil, i en database, eller i selve filen (hvis filen er i DNG-format). Når du tar JPEG-bilder med kameraet, behandler kameraet automatisk bildene for å forbedre og komprimere dem. Vanligvis har du liten kontroll over hvordan denne behandlingen foregår. Du får større kontroll når du tar RAW bilder i stedet for JPEG-bilder med kameraet, fordi RAW ikke begrenser deg til kameraets egen behandling. Du kan fortsatt redigere JPEG- og TIFF-bilder i Raw, men da redigerer du bildepunkter som allerede er behandlet av kameraet. RAW -filer inneholder alltid de opprinnelige, ubehandlede bildepunktene fra kameraet. For å kunne ta RAW -bilder må du stille inn kameraet til å lagre filer i kameraets eget Raw-filformat.

PSD Photoshop-format
er standard filformat og det eneste formatet, ved siden av Stort dokumentformat (PSB), som støtter alle funksjonene i Photoshop. Takket være den tette integreringen mellom Adobe-produkter kan andre Adobe-programmer, for eksempel Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe Premiere, Adobe After Effects og Adobe GoLive, importere PSD-filer direkte (du finner alle programmene på Adobe sine sider), med mange Photoshop-funksjoner intakt. Når du lagrer en PSD-fil, kan du angi at filkompatibiliteten skal maksimeres. Dette lagrer en sammensatt versjon av et bilde med lag i filen, slik at den kan leses av andre programmer, blant annet tidligere versjoner av Photoshop. Det beholder også utseendet på dokumentet, i tilfelle fremtidige versjoner av Photoshop endrer virkemåten for noen funksjoner. Når det sammensatte bildet inkluderes, lastes det inn mye raskere og er også raskere å bruke i andre programmer enn Photoshop, og dette er noen ganger nødvendig for å gjøre bildet lesbart i andre programmer. Bilder med 16 biter per kanal og 32 biter per kanal av typen HDR (High Dynamic Range) kan lagres som PSD-filer.


Da håpen jeg du ble litt klokere og at du forstår mer av filformatene og hva de kan brukes til. Er det noe du lurer på er det bare å spørre så skal jeg svare deg så godt jeg kan.

 

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #fotograf #photoshop #adobe #bilde #redigeringsverktøy #filformat #rpandda #drammen 

HISTORIEN OM DRAMMEN

 • 29.04.2016 - 00:02

Hei igjen folkens.
Har noen bilder jeg har tatt på og rundt Strømø Torg i Drammen. Men jeg trengte en historie og fortelle så jeg fant da noe på Wikipedia.                  
Passer nok ikke helt til bildene mine men tenkte å fortelle historien om byen jeg bor i nå, når jeg begyte å lese var det faktisk ganske interessant egentlig. Vet ikke hva du tenker. Men se nå i hvertfall bildene.
Jeg skal ikke plage dere med hele historien så her er ett utdrag. Resten finner du her.

De første tegn på menneskelig aktivitet i Drammensområdet er 6000?7000 år gamle helleristninger på Åskollen  og ved Skogerveien. Den største helleristningen på Åskollen viser en elg.

Neste gang vi med sikkerhet hører om Drammensregionen, er fra vikingtiden under navnet Dramn eller Drofn, norrønt ord som kan betyr «bølger». På denne tiden stod vannet 4-5 meter høyere, og fjorden strakte seg helt opp til Hokksund.

I vikingtiden seilte langskipene opp fjorden Drofn, og i Snorres kongesagaer fra 1070 er det skrevet at Kong Olav den hellige gjemte seg for Knut den mektige i Dramm fjord.

I vikingtiden fikk Drammensområdet sin første helgen, Sankt Hallvard, som druknet i Drammensfjorden i 1043.

Han ble senere skytshelgen for Oslo og har siden middelalderen vært avbildet på byens segl.

Drammen er skapt av tømmeret og Drammenselva. Beliggenheten ved vassdraget og tømmerressursene i de omliggende områdene gav grunnlag for industri og annet næringsliv.

Det foregikk utstrakt trelasthandel med Nederland og Danmark allerede på 1200-tallet.

På 1500-tallet hadde Drammensvassdraget omfattende tømmerfløting, og ved fossene ble det bygd sagbruk. Norges viktigste trelasthavn for sin tid ble anlagt her, og 1715 fikk ladestedene Bragernes og Strømsø hver for seg kjøpstadsrettigheter.

Ladestedene ved Drammenselva ble tidlig landets viktigste arena for eksport av trelast.

Allerede på midten av 1700-tallet ble det herfra eksportert dobbelt så stort kvantum trelast som fra Christiania, det samme som fra alle de øvrige havnene i Oslofjorden til sammen. Skipstrafikken var høy og kontinuerlig.

Rundt år 1800 bodde det mellom fem og seks tusen mennesker i ladestedene Strømsø og Bragernes.

Det var det om Drammens historie. Dette var starten på det Drammen by er i dag.
Jeg håper du likte bildene og den korte historien om by'n min.
 

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #fotograf #photoshop #adobe #historie #Lightroom #mobile #redigeringsverktøy #samsung #rpandda #drammen #by #urban #byliv

Kreativ Bakgrunn

 • 28.04.2016 - 01:33

Hei på dere. Siden jeg ligger TOPP 10 listen over norske fotoblogger,  vil jeg gi dere denne i kveld. Dette er min første tutorial på den nye siden min og jeg håper du liker den. I dag skal vi se hvordan vi kan forandre bakgrunn og gjøre den litt mer kreativ for å gjøre bildet mer spennende. Her er før og etter bilde så du kan se hva vi skal gjøre. Men først bør du vite at jeg bruker engelsk versjon av Photoshop så alle verktøy beskrivelser vil være på engelsk.

Så da setter vi i bare i gang med det samme. Start med å laste ned bildene du trenger for å følge denne veiledningen her.

Resurser:

Tutorial info:

 • Tidsbruk: ca. 15-20 min
 • Vansklighets grad: Lett
 • Program: Photoshop CC2015


STEG 1: 

Begynn med å åpne portrett bildet og velg Quik Selection Tool (W) så velger du bakgrunnen på bildet. Så går du til Select>Inverse (SHIFT+CTRL+I) så bare gutten på bildet er valgt.

STEG 2:

Gå til Select>Refine Edge (ALT+CTRL+R) og setter Shift Ede til -10% og Feather til 0,5 piksler. Så velger du å sette Out Put To til New Layer with Layer mask. 

Endre navnet på laget til «Boy» (eller hva du selv vil) og fjern orginal laget, det er ikke nødvendig men for ryddighetens skyld kan det være lurt. Da vil Lag panelet ditt se ut som dette: 

STEG 3:

Velg Layer>New Fill Layer>Gradient. Klikk på Gradient for og endre fargene, venstre fargen skal være #a7ced8 og til den høyre fargen velger du #1b4e72. Velg STYLE  Radial og sett SCALE til 200%. Endre navne på laget til «Colour»  og flytt så dette laget under «Boy» laget. 

STEG 4: 

Nå skal vi legge på tekstur til bakgrunnen vi holder på å jobbe med, sørg for at laget «Colour» er det aktive laget du har valgt. Klikk på File>Place Embedded og velg Vintage tekstur bildet du lastet ned i sted. Dette bildet åpnes som nå som Smart Object, tilpass størrelsen på  bildet slik at det matcher med resten. Endre navnet på laget til «Vintage Tekstur» og forandre på Blend Mode til Soft Light. 

STEG 5:

Gjenta forrige steg men velg men velg Anikk Tekstur bildet i stede. Tilpass og trykk Enter. Sett Blend Mode til Multyply og Opacity til ca 45%


 

STEG 6:

Velg så Layer>New Adjustment Layer>Hue/Saturation. Sett Hue til -5 og Saturation til -35. Endre navnet på laget til «Colour reduce»


 

STEG 7:

Nå skal vi lage en Vignett til bakgrunnen ved hjelp av Gradient Fill Layer. Med «Colour reduce» laget aktivt og du har sjekket at du har svart som forgrunnsfarge,  så klikker du på Layer>New Fill Layer>Gradient.  Velg Color to Transparent Gradient. Sett Style til Radial, Scale til 275% og se til at Reverse er haket av og klikk OK. Sett Blend Mode til Overlay og Opacity til 54%. Endre navnet på laget til «Vignette»


 

STEG 8:

Nå skal vi begynne å justere litt lys og farge på portrett bildet så det passer bedre inn med bakgrunnen. Klikk på «Boy» laget for å aktivere det, så klikker du på Layer>New Adjustment Layer>Brightness/Contrast velg og lag en Clipping Mask (se gul markerng bildet under) så justeringene bare får effekt på laget under altså «Boy» laget. Sett verdien i Brightness til -19% og Contrast til 17%. Endre navnet på laget til «Darken boy» 

STEG 9:

Klikk på Layer>New Adjustment Layer>Hue/Saturation og lag en Clipping Mask som i steget over. Endre navnet på laget til «Colour Adjust» Sett Saturation til +5


 

STEG 10:

Nå skal vi gjøre fargene i bildet litt varmere ved å bruke Photo Filter. Klikk på Layer>New Adjustment Layer>Photo Filter og velg Warming Filter (85) la Density stå på 25%. Endre navnet på laget til «Warming Filter» 

STEG 11:

Nå er det bare siste finishen igjen. Vi skal gjøre bildet litt skarpere med High Pass Filteret. Det første du gjør er å klikke på «Warming Filter» laget for å aktivere det, så holder du SHIFT+CTRL+ALT+E, dette gjør at alle lagene du til nå har sammles i ett nytt lag. Gi dette laget navnet «All Layer Merg». Klikk CTRL+J for å kopiere laget, gi dette laget navnet «Sharpen» og sett Blend Mode til Vivid Light. Så klikker du på Filter>Other>High Pass? Sett Radius til 4,5 piksler og klikk OK. 

Når det er gjort er du ferdig og du kan lagre bildet. Sånn ble det ferdige bildet:Jeg håper denne opplæringen har hjulpet deg å forstå hvordan du kan bruke Photoshop til og fjerne bakgrunnen og lage din egen, det er mange måter å gjøre det på så det er bare kreativiteten og fantasien din som kan stoppe deg. Håper dette har vært nyttig for deg og at du kan bruke det på egne bilder med andre varianter. Takk til alle som har kommet til siden min for å se mine bilder og Photoshop Veiledninger.  Følg meg på Facebook for å få de nyeste Photoshop guidene og de nyste blogg innleggene med en gang de blir postet. Har du spørsmål eller andre kommentarer er det bare å bruke kommentar feltet her eller på Facebook. Vil du vise din versjon av bildet eller kansje ett eget er det bare å poste det her også, setter pris på alt av tilbakemeldinger.

 

Hele denne veiledningen kan lastes ned som pdf. Med alle bildene du trenger og psd filen, Det finner du HER NB! Les Readme filen for Veiledningslisensen om opphavsrett og annen informasjon.

 

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #fotograf #photoshop #adobe #tutorial #redigeringsverktoy #bildmanupilasjon #kreatvbakgrunn #kreativ #rpandda #kunst #stock #drammen #bilderedigering #norsk #photoshopguide

TOP 10

 • 27.04.2016 - 22:32

Jeg sjekket nettopp blogglisten  for å se hvordan tingenes tilstand er.

Og der oppdaget jeg til min forundring at jeg er TOP 10 av norske fotoblogger der. Det var veldig overraskende, så jeg vil takke alle som har vært inne på bloggen min og sett det jeg har skrevet og vist frem. Uten dere ville ikke det vært mulig. Så Tusen takk til dere alle.
Jeg er også topp 15 over blogger i Drammenblogg.no Og det inspirerer jo masse.

Er veldig takknemlig for at jeg er på listene og det etter kun 4 dager, det er jo helt sykt egentlig.

TAKK TIL DERE ALLE!

Det kommer mer foto relaterte innlegg i løpet av kvelden

Da er jeg registrert på bloglovin også


Follow my blog with Bloglovin
 


Har Registrert meg på Bloggurat

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #fotograf #photoshop #adobe #surreal #darkart #fantasy #redigeringsverktøy #bildmanupilasjon #fotocollage #rpandda #kunst #Digitalkunst #artwork #Top10 #blogglisten #Top15 #drammen #blogg.no
 

FREM FRA ARKIVET DEL 2

 • 26.04.2016 - 21:15

I den andre delen av frem fra arkivet er det bilder jeg selv har tatt og redigert. Jeg har plukket ut ett knippe med bilder og du finner alle bildene og mange flere på min facebook side. Du vil få se alt fra streetart, marco til portretter.

STREETART

Portrett

Dobbel eksponering

Macro

HDR

Natur og landskap

Det var noen av bildene jeg har gjort. Du finner flere bilder på min facebook side. Fikk du ikke med deg bildene fra den første delen? Så finner du den her.

Hva synes du om bildene mine? Kom gjerne med tilbakemelding i kommentarer feltet. Det setter jeg stor pris på.

Ha en fortsatt strålende dag.

 

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #streetart #photoshop #adobe #macro #portrett #hdr #landskap #natur #redigeringsverktøy #bilder #bnw #colorsplash #rpandda

FREM FRA ARKIVET DEL 1

 • 26.04.2016 - 14:30

Jeg tekte å vise dere noen av det jeg har gjort tidligere. I den første delen er det fantasy, darkart og surreal bilde manipulasjoner. På noen av disse bildene har jeg fulgt tutorials jeg har funnet på nett for å lære og trene på å bruke Photoshop og mulighetene dette programmet gir. Mens andre har jeg gjort utfra min egen fantasi og kunskapsnill. Jeg skal velge ut noen av mine beste manupilasjoner og du finner alle bildene og mange flere facebook side. Men for å nå disse bildenes album på en raskere måte kan du bare klikke her.
Du vil finne all nødvendig informasjon om alle bildene som er brukt i Vær edit. Sånn at innehaveren av opphavsretten blir nevnt.
Så håper jeg du vil finne noe du liker.

«CAUGHT IN THE DEVIL'S ARMS»

«DISGUISED »

«STUCK»

«The Path»

«Lost at Sea»

«Going Home»

«REFUGEE»

«Lost»

«Last Stop»

«Lady in Red»

"THE GUARDIAN"

Disse er noen av de beste (synes jeg selv) bildene jeg har gjort. Hva synes du om bildene? Post din mening I kommentar feltet, det vil jeg sette stor pris på. Du finner flere bilder på min facebook side. Del 2 kommer om ikke lenge, men mens kan du jo sjekke ut en av disse postene jeg har skrevet

GanjAlien header
Mustang Sally
Favoritt redigeringsverktøy.

Ha en fortsatt strålende dag

DEL 2

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #fotograf #photoshop #adobe #surreal #darkart #fantasy #redigeringsverktøy #bildmanupilasjon #fotocollage #rpandda #kunst #Digitalkunst #artwork

Registret meg på bloggurat

 • 25.04.2016 - 10:32

Klikk denne linken og hjelp meg å komme på blogglisten

MINE FAVORITT BILDEREDIGERINGS VERKTØY

 • 25.04.2016 - 05:41


Når man holder på med foto og tar masse bilder er det kjekt og ha verktøy for å bearbeide bildene for å få best mulig resultat. Jeg bruker for det meste Adobe Camera RAW og Adobe Photoshop CC2016 men også en del andre. Og det kommer litt om de programmene jeg bruker her nå.

For det første har laget meg en Adobe Creative Cloud konto som jeg betaler ca. en 100,- kroner for per måned. Jeg har valgt og kun betale for Creative Cloud-fotoplanen og det holder i massevis for meg og mitt bruk. Jeg kommer bare til og liste opp de programmene og mobil appene jeg bruker. De andre får dere selv lese om for og finne ut om du har behov for å bruke dem.

Hva er inkludert i Creative Cloud-fotoplanen?

SKRIVEBORDSPROGRAMMER

Adobe Photoshop Lightroom CC

Behandling og redigering av digitale bilder.

Adobe Photoshop CC

Bilderedigering og -sammensetting.

MOBILAPPLIKASJONER OG TJENESTER.

Adobe Photoshop Fix

Photoshop-retusjering for alle.

Adobe Lightroom for mobilenheter

Rediger og ordne bilder ? og del dem med andre ? hvor som helst.

Adobe Photoshop Mix

Kreativ mobilbasert bilderedigering.

Adobe har mange mobilapplikasjoner som man kan laste ned. Du finner en oversikt her. Om du står fast eller ikke vet hvordan du skal bruke de forskjellige applikasjonene finner du masse Opplærings guider og brukerstøtte på Adobe sine sider.


Det var Adobe programmene. Men det er ikke alt jeg bruker. For mine HDR  bilder bruker jeg Photomatix Pro Det er ett program jeg liker veldig godt og som jeg kjenner bedre enn andre HDR programmer. 

Google Nik Collection har også en rekke fine Photoshop plug-ins som er verdt å ta en titt på. Jeg har lastet ned hele pakken siden Google nå har gjort den GRATIS. Og det er jo helt fantastisk at alle nå kan hente dette uten at det koster ett rødt øre.. Så bare å klikke her så finner du alt du behøver av informasjonen om programmene.

Håper du ble litt klokere og fikk litt info om hva man trenger av programvare og applikasjoner for å gjøre bildene enda bedre enn da man tok dem. Om man har speilrefleks kamera så anbefaler jeg deg å skyte bildene i RAW format . Du finner mer om bilde de forskjellige filformatene her.

 

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #fotograf #photoshop #adobe #Photomatix #nikcollection #Lightroom #redigeringsverktøy

Blogglisten Norske blogger

MUSTANG SALLY

 • 25.04.2016 - 01:12

Dette bildet er tatt med min Samsung Galaxy S5. Og ble tatt for noen dager siden da jeg så den stod parkert langs veien da jeg gikk hjem fra jobben. Siden Mustang er en av mine favoritt biler måtte jeg jo stoppe for å ta bilde av den så klart.

Bildet er kun redigert med Lightroom for mobile og Snapseed. Så man kan klare å redigere bilder med mobilen også om man vil

Så hva synes du om det ferdige bildet? Kom gjerne med tilbakemelding på hva du synes. Du kan se bildet i full størrelse her.
Sjekk også ut min Facebook side for flere bilder. Setter pris på om du vil følge meg der også.

Her kan du se bildet i en annen versjon.

Bildet i full størrelse finner du her.

Takk for besøket og så kommer det nye bilder om ikke lenge. Og ikke glem å følge meg på Facebook.


#foto #lightroom #Snapseed #Samsung #mobiledit #mobilfoto #bnw

GanjAlien header

 • 24.04.2016 - 22:13

Dette er en header/Cover foto jeg   designet for GanjAlien sin soundcloud profil. Han lager fantastisk god psytrance som er verdt og høre på. Sjekk ut profilen hans på Soundcloud og la deg. fasinere av musikken hans.

LITT BAKGRUNNS INFO:
Jeg har brukt Photoshop for å lage bildet. Bildet består 3 bilder, bakgrunnsbilde, alien og ett marijuhana blad.

PHOTO CREDIT:
Planet
Alien
Marijuhana leaf

PROSESSEN I KORTE TREKK:
Jeg startet med å lage ett nytt dokument i photoshop 828px bredt og 315px høyt. Så la jeg til bakgrunnsbilde og tilpasset det. Så la jeg til alien bildet med noen lag stiler (layer styles) får å få det til å se bedre ut. Samme gjorde jeg med marijuhana bladet. Så la jeg på teksten også med lag stiler (layer styles)

Så hva synes du om det ferdige bildet? Kom gjerne med tilbakemelding på hva du synes. Du kan se bildet i full størrelse her.
Sjekk også ut min Facebook side for flere bilder. Setter pris på om du vil følge meg der også.

Takk for besøket og så kommer det nye bilder om ikke lenge.

#foto #photoshop #design #header #ganjalien #soundcloud #psytrance #photocollage #manipulation

Ny blogg!

 • 24.04.2016 - 21:04

Velkommen til blogg.no! :)

Dette er det aller første innlegget i din nye blogg. Her vil du finne nyttig informasjon, enten du er ny som blogger eller har blogget før.

Trenger du litt starthjelp finner du våre hjelpesider her: http://faq.blogg.no/, og vår engasjerte supportavdeling er tilgjengelig (nesten) 24/7.

Bloggen
Ønsker du å gjøre den nye bloggen din litt mer personlig anbefaler vi at du fyller ut profilinfo, og velger et design som passer til deg. Vil du bare komme i gang med bloggingen kan du starte et nytt innlegg.

Hashtags
Blogg.no bruker hashtags for å samle innlegg som handler om samme tema. Hashtags gjør det lettere å finne innlegg om akkurat det temaet du søker. Du kan lese mer om hashtags her: http://hashtags.blogg.no/

Andre nyttige sider
Infobloggen: http://info.blogg.no/
Vårt regelverk: http://faq.blogg.no/infosider/retningslinjer.html
Vilkår for bruk (ToS) og integritetspolicy: http://faq.blogg.no/?side=omoss

Nå som du har lest dette innlegget kan du redigere det eller slette det. Vær dog oppmerksom på at det alltid må være minst ett innlegg i bloggen for at den skal fungere - det er for eksempel ikke mulig å redigere designet uten at det finnes innlegg i bloggen.

Når du skal logge inn neste gang kan du gjøre det fra vår forside på http://blogg.no/.

 

Vi håper du vil trives hos oss!

hilsen teamet bak
blogg.no

 

blogg.no | logg inn | hjelp | regelverk | vilkår | om oss | kontakt oss | infobloggen

 

Robert's Photography and Digital Art

Jeg heter Robert og er 40 år. Velkommen til min blogg, som hovedsakelig vil den dreie seg om foto og andre foto rellaterte greier, men også om mine andre interesser som mat (jeg er utdannet kokk), musikk m.m. Og ellers alt av ting som måtte engasjere meg. Jeg er kun en hobby fotograf som har begrenset med tid til og holde på med dette. Men her skal jeg vise frem mine bilder, digital fotomanipulasjon og komme med enkle Photoshop og Lightroom guider osv. Hope you enjoy this blog Kontakt meg på mail: rectyg0ofoto@yahoo.no

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Flickr
 • Twitter
 • YouTube
 • Google+
 • Adobe Portfolio
 • Blogglisten
  Free Mass Ping
  Google Ping  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no