hits

Robert's Photography and Digital Art | Foto og Photoshop Guider

Blogglisten
Free Mass Ping
Google PingYoutube Tutorials

 • 22.05.2016 - 11:14

Jeg kom til å tenje på at jeg har laget tutorials tidligere. Siden eksisterer ikke, men noe er da igjen....

Jeg har noen youtube tutorials fra en tidligere side. Tror de er gjort med Photoshop CS5/CS6. Bare å ta en titt om du ønsker å se mine video tutorials

COLORSPLASH

SENSURERE EN PERSON PÅ ETT BILDE

INSTALLERE FONT

TEKST TIL VEKTOR

Du finner iphone tutorials HER

Sjekk gjerne ut noe av det andre jeg har Skrevet:

1. HDR

2. MACRO FOTOGRAFERING

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #hdr #photoshop #bilder #rpandda #tutorial #youtube #video #drammen #bnw #colorsplash #iphone #mobiledit #iphonebna

Bilde i tekst "tutorial"

 • 16.05.2016 - 13:37

I denne guiden skal jeg vise dere hvordan dere kan få ett bilde i en tekst. Denne effekten kan brukes til f.eks å lage fotobok fra en ferie m.m Bare fantasien som stopper deg. Men det finnes andre måter å gjøre det på, men den måten jeg gjør der er en non destruktiv måte. Dvs. at man ikke ødelegger det orginale bildet.

Finn ett bilde du vil bruke og en fet font, det gir best resultat. Jeg bruker en font som heter pilsen plakat som du finner gratis på dafont sine sider, der finner du også massevis av gratis fonter så det er verdt å sjekke ut siden for å se hva de har å by på.

Resurser:
FONTPILSEN PLAKATTutorial info:
Tidsbruk: ca. 5-10 min.
Vansklighets grad: Lett
Program: Photoshop CC2015

STEG 1:
Begynn med å åpne det bildet du ønsker og bruke.

Lag ett nytt lag med fargen hvit kall dette laget BG og dra dette laget under bilde laget (Du må låse opp bilde laget før dette er mulig). Så klikker du på øyet på bilde laget for å gjøre BG laget synlig

STEG 2:
Gi det nye laget navnet BG som nevt tidligere. Vi skal her lage en gradient bakgrunn, velg Gradient Tool (G) og velg Foreground to Background så må du sørge for og velge Radial Gradient. Jeg bruker fargene #0000ff  og #9090de. Så holder du skift inne mens du drar fra senter i bildet og ned. Sånn at du blir fornøyd med din bakgrunn.

STEG 3:
Velg så Text Tool (T) og velg størrelse og font. Jeg bruker fonten Pilsen Plakat. Test fargen er ikke så viktig, men jeg bruker hvit da denne synes godt. Skriv din tekst og plasser teksten i centrum av prosjektet ditt. Juster størrelsen også, men det bør du gjøre før du plasserer teksten. Så klikker du på fx knappen og legger til noen effekter til teksten. Følg instruksen på bildet under for samme resultat som jeg fikk…

STEG 4:
Nå kan du gjøre bilde laget synlig igjen, så klikk på «øyet» i gjen. Gjør dette laget til en Clipping Mask og flytt og tilpass bildet i forhold til teksten.

Det var alt man trengte å gjøre for å få ett bilde i en tekst sånn som dette:

Her er samme effekten med forskjellig bakgrunn så her er mulighetene mange.


Sjekk gjerne ut noe av det andre jeg har Skrevet:
1.    HDR
2.    MACRO FOTOGRAFERING
3.    KREATIV BAKGRUNN
4.    SKATESESSION

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #fotograf #photoshop #adobe #tutorial #redigeringsverktoy  #bildmanupilasjon #bildeitekst #kreativ #rpandda #gatekunst  #streetart #drammen #bilderedigering #norsk #photoshopguide #tekst #teksteffekt

BURN ENERGI SKATESESSION 2013

 • 11.05.2016 - 22:33

I mangel av nye bilder har jeg nok en gang dykket i arkivet. Så her er noen bilder fra Burn Energi Skatesession I betong parken i Drammen. Med bla. Henrik Lund og Jan Henrik Kongstein, som er to av Norges beste skater, og noen kids på sparkesykkel. Håper du liker bildene jeg tok.


 
 

Du finner alle bildene og mange flere på min facebook side. Setter pris på likes der også.

Sjekk gjerne ut noe av det andre jeg har Skrevet:
1.    HDR
2.    MACRO FOTOGRAFERING
3.    KREATIV BAKGRUNN 
4.    MUSTANG SALLY

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #hdr #photoshop #bilder #Photomatix #rpandda #drammen #Betongparken #skatepark #Burn #energi #skatesession #sport #brett #sparkesykkel #bnw #colorsplash 

BLAAFARVEVÆRKET

 • 10.05.2016 - 14:39

I dag skal jeg vise dere noen bilder fra Blaafarveværket  i Modum kommune. Bildene ble tatt på en dagstur vi hadde med familien sommeren 2013. Men jeg vil dele mine bilder og vise frem dette flotte stedet, nå som endelig sommeren er kommet her på østlandet.
Dette står om Blaafarveværket på Wikipedia
Blaafarveværket (opprinnelig Det Kongelige Modumske Blaafarveværk, senere Modums Blaafarveværk) er en tidligere norsk gruvebedrift i Åmot i Modum i Buskerud som utvant koboltmalm o g brukte det til fremstilling av koboltblått

Verket ble grunnlagt av Frederik VI i 1776. Som kongelig verk ble Blaafarveværket aldri noe overskuddsforetak, men var likevel en av få bedrifter med varig betydning fra merkantilismens tidsalder, spilte en viktig rolle i norsk handel med bl.a. Danmark, Holland og land i Asia og fikk avgjørende betydning for norsk økonomi i tiden rundt 1814.Etter  Napoleonskrigen ble bedriften overtatt av de private eierne baron Benecke og Benjamin Wegner, og deres eierperiode 1821?1849 blir kalt verkets storhetstid. Det var da Norges største industribedrift og dekket 80 % av verdensmarkedet for blåfarve.Farven fremstilt av Blaafarveværket ble hovedsakelig benyttet i papir-, porselens- og glassindustrien, og verket eksporterte størstedelen av produksjonen av blåfarve til utlandet. På hjemmemarkedet er blåfarven særlig kjent fra kongelig dansk porselen. Kobolt var et av verdens mest ettertraktede metaller og dyrere enn sølv.

Som en tradisjonell gruvebedrift bestod Blaafarveværket av en gruvevirksomhet under ledelse av en bergmester, som hentet malmen ut av fjellet, og et hyttevesen under ledelse av en hytteinspektør, som foredlet malmen til koboltblått. Bergmesteren og hytteinspektøren utgjorde sammen med overdirektøren direksjonen ved Blaafarveværket.


 

På grunn av konkurranse fra syntetisk ultramarin og den økonomiske krisen under revolusjonene i 1848 gikk Blaafarveværket konkurs i 1849 og virksomheten opphørte helt i 1898. Bygningsmassen og gruvene ble på 1970-tallet overtatt av Stiftelsen Modums Blaafarveværk, som har gjort verket tilgjengelig for publikum som museum og kunstgalleri.


 

Anlegget er gjenskapt som bergverksmiljø slik det var i tiden rundt 1840, og har i tillegg årlige kunstutstillinger. Du finner mer om Blaafarveværket på Wikipedia og deres hjemme side.

Her er flere av mine bilder fra Blaafarveværket. Noen av bildene er redigert med foskjellig effekt for å vise at ett bilde kan bli helt forskjellige med forskjellig stemmning. Du finner alle bildene på min facebook side

Sjekk gjerne ut noe av det andre jeg har Skrevet:
1.    HDR
2.    MACRO FOTOGRAFERING
3.    KREATIV BAKGRUNN
4.    MUSTANG SALLY

 

#natur #Blaafarveværket #museumstreetview #Cityscape #landskap #foto #fotoblogg #fotograf #hobby #hdr #photoshop #bilder #Photomatix #rpandda #drammen #modum 

HDR ELLER HDRI (High-dynamic-range imaging)

 • 01.05.2016 - 23:09

I dette innlegget skal jeg snakke litt om HDR eller HDRI bilder og vise dere noen av mine egne. Dette er en teknikk jeg liker og jeg elsker å se hvor skarpe og detaljerte bildene blir.

 

Man finner en masse forskjellige software som man kan bruke i tillegg til Photoshop for å sette sammen ett HDR bilde. Men Photoshop har også en god HDR funksjon. Selv bruker jeg Photomatix Pro , fra HDR Soft, personlig liker jeg dette programmet best, men har prøvd en del andre også.

 

HDR er en teknikk som brukes på bilder for å reprodusere et større dynamisk område for skygge og lys enn det som er mulig med standard digital bildebehandling eller foto teknikker. Det tas sikte på å gjenskape det på samme måte som menneskelige øyet ser det. 
HDR-bilder kan representere et større spekter av luminans nivåer enn det som kan oppnås ved hjelp av flere "tradisjonelle" metoder, som mange virkelige scener som inneholder svært lyse, direkte sollys til ekstrem skygge, eller veldig svak stjernetåker. Dette oppnås ved å ta minimum 3 til 7 bilder med forskjellig eksponering på vært bilde (eks. Ev -1 Ev 0 Ev+1), for så å kombinere disse for å utjevne lyse partier og skygge partiene.

 

På grunn av begrensninger i den grafiske og skjermkontrasten, for å få til ett HDR bilde må man også utvikle fremgangsmåter for å utjene forholdet mellom lys og skygge. Metoden for å gjengi et HDR-bilde til en standard skjerm eller utskrift enhet kalles Tone Mapping. Denne metoden reduserer den totale kontrasten i et HDR-bilde for å gi en mer korrekt visning på skjerm eller utskrifter, og kan brukes til å produsere bilder som ser helt naturlige ut eller man kan overdrive Tone Mapping for gi mer kunstnerisk/surrealistisk HDR bilde.

 

HDR-objektiver er under utvikling av Ricoh-Imaging. Aktuelle bruksområder er prototype objektiver som prøves ut på den internasjonale romstasjonen. Videre utvikling omfatter forbruker objektiver for bruk i dårlige lysforhold for eksempel mørkekjøring. Disse HDR linsene kombinere et laminat av borsilikat karbid og polariserende film til aktivt å begrense intensiteten av forskjellige bølgelengder av lys, hvilket resulterer i et høyere dynamisk område bilde ses med det blotte øye.

 

For å ta bilder med forskjellig eksponering, man sette kamera på ett stativ og bruke fjernutløser for å ungå at kameraet rører på seg i det man tar bildene man skal bruke til ett HDR bilde. Det er IKKE mulig å få perfekt resultat uten dette. Enkelte kamera har innebygget HDR funksjon så bildene blir tatt automatisk med forskjellig eksponering.


Under kan du se noen av mine HDR bilder

OSLO:

 

OSLO 2:

OSLO 3:DRAMMEN:DRAMMEN 2:DRAMMEN 3:DRAMMEN 4:DRAMMEN 5:DRAMMEN 6:ØRNES:Det var noen av HDR bildene mine, du finner alle bildene i denne bloggen og mange flere på min facebook side i albumene HDR og Drammen bla. Hadde satt pris på om du ville følge meg der også. 

 

Sjekk gjerne ut noen av mine andre innlegg også når du først er her:

 1. FREM FRA ARKIVET DEL 1
 2. FREM FRA ARKIVET DEL 2
 3. MINE FAVORITT BIDEREDIGERINGS VERKTØY
 4. GANJALIEN HEADER

 


#natur #by #urban #streetview #Cityscape #landskap #foto #fotoblogg #fotograf #hobby #hdr #photoshop #bilder #Photomatix #bru #tog #stasjon #sommer #lys #bygning #arkitektur #rpandda #drammen #Oslo #ørnes 

GOOGLE NIK COLLECTION

 • 01.05.2016 - 15:04
Hei folkens.
Vil bare gi dere som har Photoshop ett lite hint om at GOOGLE NIK COLLECTION nå er gratis for alle. Dette er etter min menig ett kjempe bra tillegg til Photoshop, og kan gjøre bildene dine mer spennende og kunstneriske. 

GOOGLE NIK COLLECTION inneholder:

Du kan finne hjelp til og lære hvordan du installerer og bruker programmene om man skulle trenge det.
Håper dette kan være til nytte og at dere finner noe dere liker og kan bruke på bildene dere redigerer.
Ha en strålende søndag så kommer flere bilder og innlegg om ikke lenge. Mens du venter kan du jo lese noen av disse:

 1. FREM  ARKIVET
 2. HISTORIEN OM DRAMMEN
 3. MACRO FOTOGRAFERING

 

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #hdr #photoshop #bilder #gratis #plugins #rpandda #Nik #Collection #google #redigeringsverktøy 

 

Robert's Photography and Digital Art

Jeg heter Robert og er 40 år. Velkommen til min blogg, som hovedsakelig vil den dreie seg om foto og andre foto rellaterte greier, men også om mine andre interesser som mat (jeg er utdannet kokk), musikk m.m. Og ellers alt av ting som måtte engasjere meg. Jeg er kun en hobby fotograf som har begrenset med tid til og holde på med dette. Men her skal jeg vise frem mine bilder, digital fotomanipulasjon og komme med enkle Photoshop og Lightroom guider osv. Hope you enjoy this blog Kontakt meg på mail: rectyg0ofoto@yahoo.no

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Flickr
 • Twitter
 • YouTube
 • Google+
 • Adobe Portfolio
 • Blogglisten
  Free Mass Ping
  Google Ping  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no