hits

Robert's Photography and Digital Art | Foto og Photoshop Guider

Blogglisten
Free Mass Ping
Google PingPÅ BESØK I GJØVIK

 • 01.08.2016 - 01:49

Tidligere i sommer var jeg å besøkte en kompis av meg i Gjøvik, og jeg fikk tatt noen bilder på tross av at det ikke var målet med reisen. Måtte jo være litt sosial også. Gjøvik er en flott by. Alle bildene er tatt med Nikon D5300  med linse AF-S DX Nikkor 18-55mm f3,5-5,6G VR II 

Fakta om Gjøvik:
Gjøvik er en kommune i Oppland og den raskest voksende bykommunen i region Innlandet. Den grenser i nord til Lillehammer, i sør til Østre Toten og Vestre Toten, og i vest til Søndre Landog Nordre Land. Over Mjøsa i øst ligger Ringsaker kommune. 
Kommunesenteret er Gjøvik by som ligger ved Mjøsa, også kalt «Den hvite by ved Mjøsa». Hjuldamperen DS «Skibladner», «Mjøsas hvite svane», har sin hjemmehavn her. Byen var en av vertsbyene under OL på Lillehammer i 1994 da Gjøvik Olympiske Fjellhall var arena for ishockey. 

  Her er bare noen av de bildene jeg

tok mens jeg var der oppe, kamera innstillinger og redigeringsverktøy har  jeg skrevet noe om under bildene.

"Blue reflections"

Landskap redigert med Lightroom CC 2015 og Photoshop CC 2015F-stopp:  F/10 
Eksponeringstid: 1/200 
ISO: 100 
Brennvidde: 36mm 

Likte huset som sto midt ute i tjernet. Redigert med Photoshop CC, Lightroom CC og  Nik Silver Efex Pro 

"Huset i skogkanten"

Photoshop CC 2015

F-stopp:  F/10 
Eksponeringstid: 1/400 
ISO:  200 
Brennvidde:  55mm 

Bildet er satt sammen til HDR med 5 eksponeringer. Redigert med Photoshop CC, Photomatix Pro (5 eksponeringer) 

Og  NIK Color Efex Pro 

"The Veteran"

F-stopp:  F/5,6 
Eksponeringstid: 1/1600 
ISO: 400 
Brennvidde:  34mm 

Måtte bare ta bilde av denne WV Bobbla, bare digger veteran biler. Bildet er satt sammen av 7 eksponeringer HDR  Redigert med Photoshop CC, Photomatix Pro (7 eksponeringer) og NIK  Analog Pro2 

"The Shack"

F-stopp:  F/5,6 
Eksponeringstid: 1/1600 
ISO: 400 
Brennvidde:  52mm 

Dette er ett slitent bygg jeg fant fasinerende av uviss grunn, så jeg tenkte å prøve å få bildet til og se ut litt som ett gammelt BNW bilde, Jeg ble tålig fornøyd. Bildet er satt sammen til HDR med 5 eksponeringer. Redigert med Photoshop CC, Photomatix Pro , NIK Viveza og NIK silver Efex Pro  

"Ute på tur"

F-stopp:  F5/6 
Eksponeringstid: 1/1000 
ISO: 800 
Brennvidde: 55mm 

Ande mor ute og lufter unga sine. Bildet er satt sammen til HDR med 5 eksponeringer. Redigert med Photoshop CC, Photomatix Pro 

"Peace"

Portrett i Lightroom CC 2015 og Photoshop CC 2015

F-stopp:  F/5,6 
Eksponeringstid: 1/1600 
ISO: 400 
Brennvidde:  52mm 

Her har vi ett portrett av kopisen min. Redigert med Photoshop CC og NIK silver Efex Pro  

 

Det var det jeg hadde for denne gang, men kommer flere bilder om ikke lenge.  Du finner andre versjoner av de samme bildene på min Facebook side.  

 

 

Robert'sPhotography And Digital Art All Rights Reserved ©2016     

  Bildene er tatt: Robert Pedersen  

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #redigeringsverktøy #rpandda #gjøvik #natur #landskp #bnw #portrett #adobe #photoshop #photomatix #Nik #colorFX #silverFX  #AnalogPro #viveza #adobe #photoshop #nikon

FROST TEKST EFFEKT "TUTORIAL"

 • 30.07.2016 - 02:15
Lag en tekst effet av en blanding av lagstiler, former, filtre og justeringer. For å få det resultatet du ønsker. 

Tutorial for Fotobloggen Robert's Photography And Digital Art

I denne guiden skal jeg vise dere hvordan dere kan lage en tekst som ligner på logoen i filmen Frost. Dette er ypperlig for deg som har barn og ønsker å lage f.eks bursdags invitasjoner etc. Jeg skal etter beste evne ta deg igjennom steg for steg så du enkelt kan følge denne guiden. Det du vil lære i dag er å lage/designe vinterlig teksteffekt ved å bruke Lag ,Stiler, Former, Tekstur og Justeringer. Håper du lærer noe nytt og at du selv kan bruke det du lærer til egne prosjekter. 

Så da setter vi likeså godt i gang, men først BØR du laste ned resursene jeg har brukt i denne guiden, linker til resursene finner du nedenfor sammen med litt generell info om guiden.  

NB! SkyFlipped og Start PSD filene kommer fra ett Photoshop magasin som heter Photoshop Creative  

RESURSER:  

TUTORIAL INFO:  

 • Tidsbruk: ca. 60 min.  

 • Vansklighets grad: Middels  

 • Program: Photoshop CC2015 

STEG 1:  

Start med å åpne start.psd filen du forhåpentligvis har lastet ned allerede, om ikke finner du linken over. Så velger du Text Tool(T), sørg for at du har hvit som forgrunns farge og svart som bakgrunnsfarge. Så velger du hvilken font du vil bruke, jeg har brukt Book Antiqua Bold og satte størrelsen til 72 pt. Skriv så inn teksten du selv ønsker, Jeg skrev FROST. Så bruker du Move Tool(V) for å plassere og tilpasse teksten du har skrevet. 

STEG 2:  

Trykk CTRL+J for å kopiere teksten laget.Trykk CTRL+T for å velge Free Tranforme Tool, høyreklikk på lerretet , og velg deretter Rotate 90 Degrees Clockwise.Trykk så enter Enter for å godta valget ditt.

STEG3:                                               

Gå til Filter>Stylize>Wind. Choos Method: Wind og Direction: From Right. Klikk på OK
Så trykker CTRL+F tre eller fire ganger for å legge på filteret flere ganger, dette gjør vi for å få bedre effekt av filteret. Så klikker du CTRL+T for å velge Free Tranforme Tool, høyreklikk på lerretet , og velg deretter Rotate 90 Degrees Counter Clockwise. Trykk så Enter for å godta valget ditt. Velg MoveTool(V) og dra dette laget under det orginale tekst laget.  PS!Det kan være lurt og gi lagene dine egne navn for lettere og holde oversikten når man i store prosjekter har mange lag. 
 

STEG 4:  

Klikk på Add Layer Mask-knappen i lagpaletten. Deretter velger Brush Tool(B) og velger en Soft Round Brush med 40% Opacity. Sett forgrunns fargen til svart. Så bruker du Brush Tool(B) for å skjule deler av "vind stripene", dette vil gi mer variasjon og ett mer realistisk inntrykk av "vindstripene". Det er smart og bruke forskjellig størrelse på børsten når du holder på med dette. 

PS! Når du bruker Masker på bildene dine er det greit og vite at du kun kan bruke Svart og Hvit som farge, Svart Skjuler/fjerner det du måtte ønske, mens Hvit gjøre det synelig igjen om du vil. Om du har forandret på fargene så Trykker du bare på D  for å forgrunns/bakgrunns fargene tilbake til Svart og Hvit, Trykker du X vil forgrunns  fargen skifte til å bli bakrunns farge og omvendt. 

STEG 5:  

Klikk på Layer Thumbnail, og gå til Filter>Blur>Gaussian Blur, sett Radius til 3px. Klikk på OK


Så klikker på FX knappen som er nederst i lagpaletten, og velger å legge til Outer Glow effekten. Jeg bruker en type blå farge (#3366cc) og setter Blend Mode til Screen. Så bruker jeg følgende innstillinger for å få ønsket effekt: 

 • Opacity: 75% 
 • Noise: 100% 
 • Spread: 0% 
 • Size: 4px 

Så klikker du OK. Trykk så CTRL+J to ganger, så senker du Opacity på de kopierte lagene til 50%. Så kan du bruke Move Tool(V) for å kompensere om nødvendig. Klikk på det øverste laget for å velge det, hold inne Shit og klikk på det nederste laget (IKKE DET ORGINALE TEKS LAGET, BARE DE MED "WIND STREAKS"), da har du valgt alle 3 lagene med "Wind Streaks", Så Trykker du CTRL+G  for å legge disse i samme gruppe, gi gruppen navnet "WIND STREAKS" 

STEG 6:  

Velg det opprinnelige teksten laget. Klikk på lagpalettens FX knapp igjen, velge så  Bevel and Emboss. Så bruker du disse innstillingene:  

 • Style: Inner Bevel  
 • Technique: Chisel Hard 
 • Depth: 100% 
 • Size: 55p 
 • Soften: 0px  

Behold dialogboksen åpen for neste steg.  

STEG 7:  

Velg Inner Glow på venstre side av dialogboksen. Bruk en blå farge (#3366cc) og så bruker jeg følgende innstillinger for å få ønsket effekt: 

 • Opacity: 75%  
 • Noise: 0%  
 • Choke: 50%  
 • Size: 100px 

Nå skal vi legge til  Outer Glow. Bruk en annen blå farge (#247aef) og så bruker jeg følgende innstillinger for å få ønsket effekt:  

 • Opacity: 75% 
 • Noise: 40% 
 • Spread: 15% 
 • Size: 115px 

Behold dialogboksen åpen for neste steg. 

STEG 8:  

Til slutt legger vi på litt textur til teksten. Velg Pattern Overlay. Prøv å eksperimentere litt med de Standard mønstrene som følger med Photoshop CC. Her brukte jeg Wax Crayon on Charcoal paper fra Artistic Surfaces kategorien, og så bruker jeg følgende innstillinger for å få ønsket effekt:  

 • Blend Mode: Liner Burn  
 • Opacity: 60% 
 • Scale: 500% 

 Klikk OK, og trykk CTRL+J for å kopiere tekstlaget. 

STEG 9:  

Gå til File>Place Embedded, legge SkyFlipped.jpg og trykk Enter.Set Blend Mode til Linear Light. Trykk ALT+KLIKK mellom dette laget og den dupliserte tekstlaget å klippe det (Clipping Mask), du kan også (ALT+CTRL+G). Fiks størrelsen og plasseringen med Move Tool(V) så de lyse områdene er på bunnen av bokstavene. Gi dette laget navnet "SKY TEXTURE" 

STEG 10:  

Klikk på Add Layer Mask knappen i lagpaletten. Velg Brush Tool(B) og velge en Soft Round Brush med 35% Opacity. Sett forgrunns fargen til svart. Så bruker du Brush Tool(B) for å tone ned de mørkeste områdene.  

STEG 11:  

ALT+KLIKK og dra det orginale tekst laget over Sky Texture laget for å kopiere tekst laget. Dra de fx ikonet ned til lagpaletten's søppelbøtte-knapp for å fjerne stilene. ALT+KLIKK mellom dette laget og Sky Texture laget for å klippe (Clipping Mask), Du kan også bruke (ALT+CTRL+G) som gjør akkurat det samme. 

STEG 12:  

I lagpaletten, senk FILL til 0%. Klikk på lagpaletten i FX-knappen, velg Bevel and Emboss,  og så bruker jeg følgende innstillinger for å få ønsket effekt:   

 • Style: Inner Beve 
 • echnique: Chisel Hard 
 • Size: 45px 
 • Highlight Mode Opacity: 100% 

Klikk Contour til venstre og velg Cone Preset . Hold dialogen åpen  

STEG 13:  

Velg Outer Glow. Bruk en aqua farge (#00e4ff) og satt så bruker jeg følgende innstillinger 

 • Blend Mode: Screen 
 • Opacity: 100% 
 • Spread: 60% 
 • Size: 40px 

Klikk OK. Hold inne ALT mens du klikker Layer Mask knappen. Ved å Holde ALT inne når du legger til en Layer Mask skjuler du innholdet i bilde, legg merke til at nå er Maske Thumbnailen er nå svart og ikke hvit som den normalt ville vært. Sørg for å sette forgrunns fargen til hvit. 

STEG 14:  

Velg Gradient Tool(G). Velg Foreground to Transparent preset , Radial style, og Opacity 100%. Klikk og dra ut i små områder for å gjøre dem lysere. Forsterke effekten ved å male med Brush Tool(B) og en kunstnerisk Børste som f.eks Chalk. Husk og sett forgrunnsfargen til svart før du begynner male over områdene du vil, Forandre på størreslen på børsten og mal med forskjellig Opacity. 

STEG 15:  

Klikk på Add new Fill or adjustment Layer-knappen i lagpaletten, velg Solid Color. Bruk denne fargen #8188b4. Klikk på OK. Sett Blend Mode til Soft Light. Om du ikke er fornød kan du klikke CTRL+J for og kopiere laget, og eksprimentere med Blending Modes og Opacity til du blir fornøyd. Da ser det ferdig bildet ut som det under:

Tutorial for Fotobloggen Robert's Photography And Digital Art

Jeg håper denne guiden har hjulpet deg å forstå hvordan du kan bruke egenskapene som Layers, Styles og Blending Modes har til dine egne prosjekter. Og det er jo bare å legge til flere elementer som jeg har gjort på bildet under. Linkene til resursene finner du helt i starten av denne guiden. Det er i grunnen bare din egen kreativitet som kan stoppe deg.

Tutorial for Fotobloggen Robert's Photography And Digital Art

Takk til alle som har kommet til siden min for å se hva jeg holder på med, det setter jeg utrolig stor pris på.Du finner meg også på Facebook . Har du spørsmål eller andre kommentarer er det bare å bruke kommentar feltet her, Mail eller på Facebook. Da sier jeg takk for nå og så håpwer jeg du leser mitt neste innlegg også.

Hele denne veiledningen kan lastes ned Frost Tekst Effekt Bundle i .RAR  eller .ZIP

klar til å laste ned.Frost Tekst Effekt Bundle inneholder alt du trenger for å følge denne guiden.  

NB!LesReadmefilen forVeiledningslisensenom opphavsrett og annen informasjon. 

Så håper jeg vi høres snart igjen.

 

Robert's Photography And Digital Art All Rights Reserved ©2016   

  Denne guiden er skrevet av: Robert Pedersen

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #fotograf #photoshop #adobe #tutorial #redigeringsverktoy #bildmanupilasjon #texteffect  #kreativ #rpandda #kunst#stock #drammen  #bilderedigering #norsk #photoshopguide 

 

 

PORTRETT AV MIN SØNN

 • 27.07.2016 - 17:16

Nå skal jeg vise dere ett av de få portrett foto jeg har tatt (har jo tatt en del), det er vel noe av det jeg trenger mest trening i både med kamera og etterbehandling av bildet. Modellen er min 7 år gamle sønn som villig poserer for pappa.

Jeg poster disse bildene for at jeg forhåpentligvis får litt ris og ros, tips på hva jeg burde gjort annerledes etc. Så det er bare å fyre løs med tilbakemeldinger i kommentarfeltet. 

KAMERA INFO:

 

REDIGERINGSVERKTØY:

Bilde Info:

 • F-stopp: F4/8 
 • Eksponeringstid: 1/1000sek
 • ISO: 560
 • Brennvidde: 40mm

 

Bilde 1 har jeg kun redigert som vanlig portrett (ikke god på det), men har lagt på ekstra grønnfarge på øynene. Det ser jo ikke helt naturlig ut så klart, men det er meningen at det skal være sånn. Hva synes du om bildet?Bilde 2 har jeg gjort en helt annen versjon av bildet. Som dere ser gir dette ett helt annet utrykk enn det første bildet. 

 

Portrett i Lightroom CC 2015 og Photoshop CC 2015

Håper du likte bildene og jeg setter pris på tilbakemeldinger. Om du ønsker å følge meg på FACEBOOK også så ville jeg satt utrolig stor pris på det. 

Ha en fortsatt god sommer. 

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #hdr #photoshop #bilder #lightroom #rpandda #drammen #portrett #bnw #gutt #barneportrett #barn #sommer

STREETART PART 3

 • 27.07.2016 - 12:23

Hei igjen folkens.

Da er DEL 3 endelig ferdig. Det tok litt lengre tid enn jeg hadde planlagt. Her finner du DEL 1 og Del 2 Om du ikke har sett dem allerede Alle bildene er tatt med Nikon D5300.

Jeg har brukt Adobe Lightroom Mobile til å redigere bildene mine.

I DEL 3 er har jeg valgt 5 bilder jeg har tatt utgangs punkt i og jeg vil vise 2 forskjellige versjoner av det redigerte bildet pluss det uredigerte.

Klikk på Adobe Creativ Cloud for å få vite mer om hvordan det fungerer og programpakkene de tilbyr. Du finner linker også i DEL 1

Håper dere liker det dere ser.

BILDE 1

Orginal uredigert

Her har jeg gjort noen enkle justeringer for å gjøre fargene skarpere og gjort justeringer som gir mer kontrast. Bildet er også cropet.

På dette bildet har jeg valgt Color Splash effekten. Jeg synes denne effekten er helt genial på graffiti bilder.. Her har jeg brukt Adobe Lightroom Mobile på farget bildet og BNW bildet. Jeg brukte så en annen App for å mikse bildene. Filterstorm er en app kun for Apple.

BILDE 2:

Orginal uredigert

På det første bildet har jeg gjort Enkele justeringer også cropet bildet.

På bilde 2 har jeg valgt å bruke Split Tone effekten.

BILDE 3:

Orginal uredigert

Valgte å begynne med BNW HIGH CONTRAST på det første bildet denne gangen. Bare for at dere ikke skal gå lei.

På bilde 2 har jeg brukt BNW med SEPIA TONE med høy kontrast for å gi bildet litt mer dybde.

BILDE 4

Orginal uredigert

På det første bildet har jeg gjort Enkle justeringer og cropet det

Bilde 2 har jeg gjort en HDR Edit av det første bildet. I tillegg til Adobe Lightroom Mobile har jeg brukt noen andre foto apper til iPhone. For å få denne effekten på bildet.

Listen over apper finner du her:

PhotoForge2

iCameraHDR

Snapseed

PhotoFX

Adobe Lightroom Mobile

BILDE 5:

Orginal uredigert

På det første bildet har jeg gjort Enkle farge og lys/skygge justeringer for å få litt mer punch i bildet. Jeg har også cropet bildet noe. Må si jeg ble ganske fornøyd med resultatet.

Her har jeg valgt å gå litt bort i fra det jeg har vist tidligere. Jeg ønsket ett maleri aktig bilde så da har jeg nok en gang brukt flere iPhone apper for å få dette til. Når man bruker flere apper så innebærer det en del lagring og frem og tilbake mellom appene og er litt tungvint.Men man kan gjøre utrolig masse kul redigering kun med iPhone eller hva det måtte være.

Listen over apper finner du her:

Adobe Lightroom Mobile

Snapseed

ShockMyPic

Painteresque

Image Blender

Du finner flere tips og guider for iphone redigering på IG

Kontoen til NORGE BNA SERIES eller på denne NETTSIDEN om du vil ha inspirasjon og lære deg å bruke flere apper å leke litt med selv. Her finner du også en del linker til de appene jeg har brukt på bildene mine i dette innlegget, og maaaange andre kule foto apper til iphone.

Helt på tampen vil jeg vise en ekstra versjon av det siste bildet, for å vise hvor kul effekten Color Splash kan være på enkelte typer bilder. Som sagt er dette noe som passer spesielt godt til Streetart bilder.

Så hva synes du om denne effekten?

Det var de bildene jeg hadde til dere for denne gang. Så,hva synes dere om bildene? Er det er veldig greit og kunne bruke mobilen til å redigere bilder med når men er på farten og ikke har PC tilgjengelig.

Håper også du fikk litt inspirasjon til å prøve ut litt nye ting selv på dine egne bilder. Jeg synes resultatet kan også bli ganske okay. Har du prøvd og bruke mobilen som redigeringsverktøy selv? Test det ut da vel...

Har du noen ønsker eller spørsmål er det bare å bruke kommentarfeltet eller sende meg en mail.

LES OGSÅ:

OSLO EN VAKKER DAG

FILFORMATER

STREETART PART 1

STREETART PART 2

MEST LESTE:

HDR ELLER HDRI

MACRO FOTOGRAFERING

KREATIV BAKGRUNN

HUSK! at du kan også følge meg på FACEBOOK også.

Så får du ha en riktig så god natt.. Vi høres om ikke lenge med Nye bilder.

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #hdr #adobe #lightroom #mobile #bilder #nikond5300 #rpandda #drammen #byliv #bnw #colorsplash #streetart #gatekunst #graffiti #urban #sommer #sepiatone #splittone #creamtone

STREETART PART 2

 • 05.07.2016 - 15:15

Hei igjen folkens.

Da er del 2 ferdig. Fikk du ikke med deg DEL 1 finner du den HER. Alle bildene er tatt med Nikon D5300. 

Jeg har brukt Adobe Lightroom Mobile til redigeringen av bildene. 

I del 2 er det også 4 bilder jeg har tatt utgangs punkt i og jeg vil vise 2 forskjellige versjoner av det redigerte bildet pluss det uredigerte.
Klikk på Adobe Creative Cloud for å få vite mer om hvordan det fungerer  og programpakkene de tilbyr. Du finner linker også i DEL 1

Håper dere liker det dere ser.


BILDE 1:
Orginal uredigert bilde

Her har jeg gjort noen enkle justeringer for og få skygge partiene til og bli mindre fremtredende. Jeg har også justert litt på farger og kontrast m.m. Bildet er også cropet.

På den andre versjonen av bildet har jeg valgt BNW. En effekt jeg liker godt.BILDE 2:
Orginal uredigert bildeHer har jeg gjort noen enkle justeringer for og få skygge partiene til og bli mindre fremtredende. Jeg har også justert litt på farger og kontrast m.m. Dette er Jeg har også cropet.

På den andre versjonen av bildet har jeg valgt en mørkere BNW stil som gir større kontraster på bilder. En effekt jeg liker godt.BILDE 3:
Orginal uredigert bilde

Her har jeg gjort noen enkle farge justeringer for og gjøre bildet varmere. Jeg har også justert litt på kontrastene for å få fremheve kontrasten mellom lys og skygge m.m. Bildet er også cropet.På den andre versjonen av dette bildet har jeg valgt å bruke Creamtone effekten som du finner under Presets menyen i appen. Jeg synes det passet helt perfekt på dette bildet. BILDE 4:
Orginal uredigert bilde.

Her har jeg gjort noen enkle justeringer for og få skygge partiene til og bli mindre fremtredende. Jeg har også justert litt på farger og kontrast for å gjøre bildet varmere. Bildet er også cropet.

På dette bildet brukte jeg Split Tone effekten, du finner den under Presets menyen i Appen. Dette er en kul effekt og passet godt på dette bildet

Det var de bildene jeg hadde til dere nå men DEL 3 er rett rundt hjørnet. Så,hva synes dere om bildene? Er det er veldig greit og kunne bruke mobilen til å redigere bilder med når men er på farten og ikke har PC tilgjengelig. Jeg synes resultatet kan også  bli ganske okay. Har du prøvd og bruke mobilen som redigeringsverktøy? 
Ønsker dere at jeg skriver en tutorial på Lightroom mobile? Bruk kommentarfeltet  dere ønsker en enkel guide for å redigere bilder på mobilen.
LES OGSÅ:
OSLO EN VAKKER DAG
BILDE FILFORMATER
STREETAR PART 1 

 

MEST LESTE:
HDR ELLER HDRI 
MACRO FOTOGRAFERING
KREATIV BAKGRUN 


HUSK at du kan også  følge meg på FACEBOOK også.  
Så får du ha en riktig så god natt..  Vi høres om ikke lenge med DEL 3

 

 

 

 

 


#foto #fotoblogg #fotograf #hobby#adobe #hdr #lightroom #mobile #bilder #nikond5300 #rpandda #drammen #bnw #colorsplash #streetart #gatekunst #graffiti #urban #sommer #sepiatone #splittone #creamtone

STREETART PART 1

 • 02.07.2016 - 23:02

Hei igjen folkens, det er en stund siden sist. Har mye å gjøre om dagen så har minimalt med tid til å redigere bilder i disse tider.

I dag skal jeg vise dere noen streetart bilder jeg har tatt med mitt nye kamera, som er ett Nikon D5300

Jeg har brukt Adobe Lightroom mobile
til redigeringen av bildene. Dere skal få se bildene før og etter redigering så dere kan se forskjellen etter redigeringen med Adobe Lightroom mobile , man har utrolig mange muligheter selv med mobil versjonen. Så derfor vil jeg vise forskjellige versjoner av bildene for å vise muligheten man har med Adobe Lightroom mobile

Siden det blir en del bilder så velger jeg og dele dette innlegget i flere deler så det er bare å følge med så kommer det flere etterhvet. I den første delen er det 4 bilder jeg har lekt litt med.

Jeg vil anbefale alle som tar mye bilder og gå til innkjøp av Adobe fotopakken som inneholder Adobe Photoshop CC  og Adobe Lightroom CC  pluss en hel haug med mobilapplikasjoner som er verdt å sjekke ut. Men det krever at du lager en Creative Cloud   bruker som gir deg 4GB lagringsplass pluss masse andre greier.Håper dere liker det dere ser.


BILDE 1:

Original uredigert versjon 

Her har jeg gjort noen enkle justeringer for og få skygge partiene til og bli mindre fremtredende, bildet er også cropet.Versjon to av bildet har jeg brukt Sepia Tone effekten du finner i Adobe Lightroom mobile 


BILDE 2:

Original uredigert versjonHer har jeg gjort noen enkle justeringer for og få bedre farger og klarhet.BNW versjon av bildetBNW Sepia Tone versjon
BILDE 3:


Original uredigert versjonHer har jeg gjort noen enkle justeringer for og gjøre bildet skarpere, bildet er også cropet.BNW VersjonBILDE 4:


Original uredigert versjon

Her har jeg gjort noen enkle justeringer for og få skygge partiene til og bli mindre fremtredende og samtidig forbedre fargene i bildet, bildet er også cropet.BNW versjonThat was it denne gangen,hva synes dere om bildene? Er det ikke kult og kjekt og kunne bruke mobilen til å redigere bilder med når men er på farten og ikke har PC tilgjengelig. Jeg synes resultatet blir ganske okay også, så må si meg fornøyd. Hva synes du? Håper dere liker disse bildene.

Ønsker dere at jeg skriver en tutorial på Adobe Lightroom mobile? Bruk kommentarfeltet  dere ønsker en enkel guide for å redigere bilder på mobilen.
Mens du venter på den neste innlegg kan dere jo sjekke ut noen av disse innleggene:

 

Du finner flere Streetart bilder på facbook siden min, hadde  satt stor  pris på om du klikker liker på siden og følger meg der også. Her finner du masse andre bilder du kan sjekke ut. 

Så får du ha en god lørdag kveld. 

NESTE DEL 

 

#foto #fotoblogg #fotograf #hobby #hdr #adobe #lightroom #mobile #bilder #nikond5300 #rpandda #drammen #byliv #bnw #colorsplash #streetart #gatekunst #urban #sommer #graffiti 

Robert's Photography and Digital Art

Jeg heter Robert og er 40 år. Velkommen til min blogg, som hovedsakelig vil den dreie seg om foto og andre foto rellaterte greier, men også om mine andre interesser som mat (jeg er utdannet kokk), musikk m.m. Og ellers alt av ting som måtte engasjere meg. Jeg er kun en hobby fotograf som har begrenset med tid til og holde på med dette. Men her skal jeg vise frem mine bilder, digital fotomanipulasjon og komme med enkle Photoshop og Lightroom guider osv. Hope you enjoy this blog Kontakt meg på mail: rectyg0ofoto@yahoo.no

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Flickr
 • Twitter
 • YouTube
 • Google+
 • Adobe Portfolio
 • Blogglisten
  Free Mass Ping
  Google Ping  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no